Adrian Diaconu, omul pe care PSD l-a tinut departe de Primãrie, revine

Candidatul liberal Adrian Diaconu revine în lupta pentru primãria Zãpodeni

PORTRET… Adrian Diaconu de la Zãpodeni are de luat o revansã fatã de PSD-ul lui Buzatu, care în mod abuziv i-a rãpit dreptul de a face parte din Consiliul Local Zãpodeni, desi a fost ales de oameni. Reamintim cã acesta a pierdut, în 2016, fotoliul de primar doar la 80 de voturi, fatã de Ionel Chiratcu, actual primar PSD. La ordinul lui Buzatu, consilierii locali de la Zãpodeni nu i-au validat mandatul, folosindu-se de chichite ale legii. Astfel, acesta nu a putut sã-si exercite dreptul de a face opozitie la Zãpodeni. Acum, acesta vrea sã revinã în competitie si sperã ca electoratul sã-l valideze printr-un vot masiv în functia de primar al comunei. Diaconu are un plan definit bine pentru patru ani si considerã cã cele mai urgente investitii sunt gazul metan si continuarea asfaltãrii drumurilor comunale. “Stiu cã este o zonã dificilã, dar trebuie sã luptãm si stiu cã putem învinge aici. Am încredere în oamenii din comuna Zãpodeni cã, în sfârsit, si-au dat seama ce înseamnã conducerea PSD-istã”, spune Adrian Diaconu.

Comuna Zãpodeni mai are o sansã sã ajungã acolo unde îi este locul odatã cu noile alegeri din toamna acestui an. În primul rând trebuie sã se îndrepte o eroare prin care PSD, prin vocea lui Buzatu, a împiedicat Opozitia sã se desfãsoare ca într-o democratie adevãratã. Adrian Diaconu, fostul candidat la functia de primar din partea PNL, în 2016, a fost scos abuziv din Consiliul Local, de fricã ca sã nu aibã acces la documente si informatii. Frica bolnavã a PSD de Justitie a fãcut ca actualul primar si colegii sãi consilieri sã comitã un abuz si anume sã nu-i valideze mandatul de consilier local. Acum, când iarãsi locuitorii comunei sunt chemati la urne pentru desemnarea noilor conducãtori, candidatura lui Adrian Diaconu este fireascã. Acesta are dreptul sã fie primar, dupã ce patru ani i s-a luat dreptul de a face opozitie actualului primar. Cât a fost consilier local în celelalte legislaturi, acesta a demonstrat toate ilegalitãtile fãcute de Constantin Gavrilã, primarul care l-a încoronat pe Chiratcu sã-i continue mandatul. Atunci s-a luptat din toate puterile cu fostul primar si a reusit sã implementeze un proiect de care comuna Zãpodeni avea nevoie si de care era vitregitã pentru cã asa dorea PSD, iluminatul public. Un proiect nu foarte costisitor, dar care nu se fãcea la Zãpodeni pentru cã fostul edil îsi dispretuia alegãtorii într-atât încât considera cã nu meritã ca Zãpodeniul sã fie iluminat noaptea.

Adrian Diaconu sperã ca oamenii sã înteleagã cã PSD nu mai reprezintã viitorul în Zãpodeni

Adrian Diaconu a candidat si în 2016, dar a pierdut alegerile la micã diferentã, în fata competitorului sãu de la PSD, cam la 80 de voturi. De data aceasta sperã cã oamenii au înteles cã este nevoie de o schimbare si la Zãpodeni si cã sunt multe lucruri de fãcut. “M-am mutat definitiv la Zãpodeni, la casa pãrinteascã. Dupã cinci ani de convietuire, am observat cã nimic nu s-a miscat în favoarea comunitãtii. De aceea vin astãzi, pentru a doua oarã, în fata alegãtorilor din comunã, cu speranta cã au înteles cine i-a condus în ultimii patru ani. Si ca exemplu, ar trebui sã se uite la Dobroslovesti unde, un grajd al fostului CAP, cumpãrat de oamenii din sat, este folosit acum, abuziv, de un singur fermier. Ar trebui sã vadã oamenii ce drumuri au fost asfaltate si unde si câte mai sunt de asfaltat. Sau sã se gândeascã dacã au nevoie de aductiune de apã în comunã sau de gaz metan”, spune Adrian Diaconu.

Liberalul Diaconu doreste sã disparã teama din Zãpodeni 

Pe lângã reforme, Diaconu spune cã doreste o schimbare profundã în Primãria comunei Zãpodeni a mentalitãtii oamenilor, cãrora nu trebuie sã le mai fie fricã. “Vremurile comunistilor, a securistilor si mai noi ale pesedistilor au dispãrut. Oamenilor de la Zãpodeni încã le mai este teamã sã discute cu cei din Opozitie si nu înteleg de ce. Dar, dacã voi ajunge primar, voi face tot ce trebuie pentru ca aceastã teamã sã disparã si oamenii sã se poatã exprima liber”, spune Diaconu. De asemenea, candidatul liberal vorbeste si de investitiile de care comuna are nevoie. “Drumurile pietruite si asfaltate sunt prioritãti pe care le am în vedere. Mai sunt necesari câtiva kilometri de asfalt în comuna Zãpodeni, mai ales pe drumurile principale si pe drumurile care fac legãtura între satele componente ale comunei. Astfel, putem discuta de 2 kilometri de asfalt în satul Dobroslovesti si alti 6 kilometri de asfalt între Dobroslovesti si Mãcresti. Apoi, legãtura dintre municipiul Vaslui si satul Delea poate fi un proiect de asfaltare realizabil, asfalt la Portari, Ciofeni sau spre Telejna. Si necesitãtile comunei Zãpodeni nu se opresc aici. E necesarã betonarea rigolelor pentru ca drumurile sã nu o ia la vale. Sunt proiecte îndrãznete, dar nu imposibil de realizat. Uniunea Europeanã ne oferã fonduri pe care noi le putem accesa cu ajutorul proiectelor”, crede Diaconu.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ