spot_imgspot_img
7.6 C
Vaslui
18-apr.-2024

Adus la proces cu lanţuri la picioare

- Advertisement -

Scene inedite ieri, în Palatul de Justiţie din Suceava, unde un individ a fost adus la proces cu lanţuri la picioare. Este pentru prima dată după foarte mulţi ani când se întâmplă aşa ceva, iar mirarea a fost la fel de mare atât pentru cei implicaţi în actul de justiţie, judecători, procurori, grefieri şi avocaţi, cât şi pentru oamenii care l-au văzut pe holuri sau cei care s-au aflat în sala de judecată. Personajul împotriva căruia a fost luată o măsură atât de drastică este Iulian Ioan Spatariu, de 29 de ani, din Adâncata.

Acesta este individul pe care Tribunalul Suceava l-a găsit drept principal vinovat de moartea lui Cristian Căjvănean, pe care l-a lovit în cap cu o bâtă de baseball, rănile produse provocând decesul omului de afaceri. Spatariu a fost condamnat pentru omor deosebit de grav la 25 de ani de puşcărie, pentru tâlhărie a primit 20 de ani de închisoare, iar pentru constituire de grup infracţional organizat a primit 12 ani de închisoare. La final, a rămas cu pedeapsa de 25 de ani, la care judecătorul a mai adăugat un spor de trei ani, astfel încât rezultanta este de 28 de ani de închisoare, plus zece ani interzicerea unor drepturi.

Ieri, la Curtea de Apel Suceava a fost programat primul termen al apelului declarat de persoanele trimise în judecată pentru uciderea lui Cristian Căjvănean. Printre acestea se afla şi Iulian Ioan Spatariu. Chiar dacă la celelalte termene de judecată, de la Tribunalul Suceava, a fost adus în aceleaşi condiţii cu ceilalţi inculpaţi, ieri Spatariu a avut un regim special. Mai exact, cu mâinile prinse în cătuşe la spate şi picioarele legate cu lanţul, exact aşa cum apar criminalii deosebit de periculoşi. Potrivit unor surse din cadrul Penitenciarului Botoşani, măsura a fost luată deoarece Iulian Spatariu ar fi făcut scandal şi a refuzat să se prezinte la procesul de la Suceava.

Conducerea Penitenciarului Botoşani a explicat şi de ce a fost nevoie de asemenea măsuri sporite de securitate: „Făcea parte din categoria persoanelor care prezentau risc pentru siguranţa penitenciarului. Pentru persoanele din această categorie se iau mijloace deosebite şi se utilizează un mijloc de imobilizare tip centură (n.r. – lanţ la picioare). Este o măsură care în Penitenciarul Botoşani a fost luată foarte rar şi ţine de modul de săvârşire a infracţiunii, dar şi de alte condiţii”.

A stat şi în boxa acuzaţilor cu lanţul la picioare

Trebuie spus că Iulian Spatariu a fost adus de la Botoşani cu lanţuri la picioare, iar la ora 10.00, când avea programat termenul de judecată de la Curtea de Apel, a intrat în boxa acuzaţilor cu acelaşi „echipament”.

Din cauza lipsei de procedură, lipsa avocatului unuia dintre inculpaţi, procesul s-a amânat pentru ora 13.00, perioadă în care Spatariu se pare că şi-a revizuit atitudinea şi i s-a dat jos lanţul de la picioare, fiind adus legat doar cu cătuşele de un alt coleg din acest dosar.

Cu apel au atacat soluţia Tribunalului Suceava şi ceilalţi inculpaţi. Aceştia au primit şi ei condamnări grele. Constantin Lungu, de 31 de ani, din Suceava, a fost găsit vinovat pentru trei infracţiuni şi va sta după gratii 25 de ani. Daniel Florin Platoc, zis „Caşuba”, de 34 de ani, din Suceava, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, Alin Novac, de 27 de ani, din Dumbrăveni, la 15 ani de închisoare, iar Vasile Ion Crasi, zis „Lică”, de 28 de ani, din Ipoteşti, finul lui „Caşuba”, a primit 12 ani de închisoare.

www.monitorulsv.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.