spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
04-dec.-2023

Aeroporturile din Marea Britanie, Belgia, Franţa şi Germania, blocate de ninsori

- Advertisement -

Ninsori, blocaje pe străzi, sute de zboruri anulate şi mii de oameni cu nervi la pământ, aceasta este pe scurt situaţia în mai multe ţări din centrul Europei, unde iarna grea a stricat planurile de vacanţă a zeci de mii de oameni, cu numai o săptămână înainte de Crăciun. Franţa, Belgia, Germania şi Marea Britanie sunt cele mai afectate.

Cea mai mare problemă rămâne blocajul din traficul aerian, paralizat din cauza ninsorilor abundente din ultimele zile. Mii de pasageri şi-au petrecut încă o noapte albă pe aeroporturi în Franţa, Germania şi Marea Britanie.

Aterizările sunt în continuare blocate pe majoritatea aeroporturilor britanice. Aeroportul Heathrow, cel mai aglomerat din lume, a fost redeschis temporar duminică, însă, numai câteva avioane au decolat. Gatwick, Stansted, Luton, Birmingham sau Southampton sunt în continuare închise.

Şi în Belgia, circa 1.500 de pasageri au dormit lângă aeroport în Bruxelles pentru a doua noapte consecutiv. Cea mai mare parte dintre ei sunt pasagerii ai celor 18 zboruri anulate de la aeroportul londonez Heathrow.

În Germania, aeroportul din Frankfurt, cel mai aglomerat aeroport din Germania, a anulat circa 490 de zboruri duminică. Sute de pasageri au fost nevoiti să doarmă pe paturi în aeroport, pentru a treia noapte consecutiv. O parte dintre pasageri au apelat la transportul feroviar, însă şi acesta a fost afectat de ninsori.

Meteorologii au anunţat că ninsorile vor continua şi luni. Autorităţile spun totuşi că majoritatea zborurilor ar putea reveni la normal, atât în Germania, cât şi în Marea Britanie.

Între timp, în Franţa, Turnul Effel a fost închis tot din cauza căderilor abundente de zăpadă. Mii de turişti, veniţi la Paris pentru sărbătorile de iarnă, au fost blocaţi la intrare de autorităţile care nu le-au permis să se urce în turn din motive de siguranţă. Şi în Paris, principalele aeroporturi internaţionale au fost parţial blocate.

realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.