Afacere păguboasă pentru Primăria Vaslui: metrul pătrat în buricul târgului, cât un pachet de biscuiți!

CHILIPIR… Cine afirma că statul este cel mai prost administrator nu exagera cu nimic! O dovedește și noua afacere pe care Primăria Vaslui vrea să o facă cu un agent economic care își desfășoară activitatea în Piața Traian. Instituția condusă de Vasile Pavăl e dispusă să-i acorde drept de superficie administratorului firmei respective pentru 32 de metri pătrați, pe o perioadă de 10 ani. Până aici nimic greșit, cu toții suntem de acord că Piața Traian are nevoie de cât mai multe societăți comerciale. Semnele de întrebare apar când este adusă în discuție suma pentru care primărie este dispusă să cedeze spațiul respectiv, respectiv 928 de lei pe an, adică puțin peste 77 de lei pe lună. Să închiriezi metrul pătrat în Piata Traian, unde este unul dintre cele bune vaduri economice din oraș, cu doar 2,41 lei pe lună, asta înseamnă să faci afaceri în pierdere! Misterele care planează asupra acestei combinații se mai risipesc când aflăm că societatea care dorește să se extindă pe spațiul respectiv este condusă de soția unui răposat lider al romilor, care a sprijinit aproape toate proiectele Partidului Social Democrat cât timp a fost în Consiliul Județean.

Piața Traian urmează să se extindă cu o terasă care va fi închisă cu termopane. Cel puțin asta urmărește un agent economic care își desfășoară activitatea acolo. Acesta deține deja un spațiu de 41 mp și vrea să se extindă pe alți 32 mp, teren care aparține domeniului privat al municipiului Vaslui. S-a făcut un raport de evaluare al spațiului respectiv, suma asupra căreia Primăria Vaslui s-a înțeles cu agentul economic fiind de doar 928,77 lei pe an. Iată ce scrie în raportul de specialitate întocmit de șeful Serviciului Cadastru și Agricultură din cadrul Primăriei Vaslui, cu care edilul Vasile Pavăl se va prezenta în ședința de Consiliu Local de joi, pentru a obține și aprobarea consilierilor. “Având în vedere faptul că suprafața de teren necesară extinderii spațiului comercial deținut de SC Mario Costelini SRL reprezintă 32 mp din totalul de 1099 mp (suprafața halei Pieții Traian), propunem acordarea dreptului de superficie pentru o perioadă de 10 ani asupra terenului afectat de extindere. (…) Prestația anuală aferentă contractului de superficie, în valoare de 928,77 de lei a fost calculată în conformitate cu dispozițiile legale, în baza raportului de evaluare (…).”

Pentru Primăria Vaslui, metru pătrat în buricul târgului valorează cât un pachet de biscuiți!

La un calcul rapid, rezultă că administratorul firmei respective ar urma să plătească, în fiecare lună, pentru cei 32 de mp, puțin peste 77 de lei, adică 2,41 lei per metru pătrat. Asta în condițiile în care vorbim de un spațiu în Piața Traian, unde este unul dintre cele mai bune vaduri economice din oraș. Printre cei care au fost de acord cu această afacere extrem de păguboasă pentru bugetul orașului se numără inclusiv primarul Vasile Pavăl, care în referatul de aprobare scrie că își exprimă “inițiativa de promovare a proiectului de hotărâre privind acordarea dreptului de superficie asupra terenului situat în strada Traian FN, în favoarea SC Mario Costelini SRL” și dispune Biroului Patrimoniu din cadrul aparatului de specialitate al Primarului “întocmirea raportului de specialitate și a proiectului de hotărâre pentru a fi supuse spre aprobare Consiliului Local al municipiului Vaslui.”

 
4 COMENTARII

 1. In noul bazar, mp o sa fie de 10 ori mai scump, adica 24 de RON pe luna. Si asta la niste spatii, care deocamdata se zvonesc a fi de tot rasul, respectiv 40mp in format de 2X20 ca la autoservire gen.

 2. stiti cine e favorizatul Sava cu piinea ? Dar subtilurile sint altele …. vinde Tiru … care are datorii la viloi …. si…. sa nu plateasca la stat ….. merge si asa…. … Vrea sa faca fabrica de dulciuri acolo.
  Cica ia aprobat Paval…. pai daca urmasul lui Tiru e aghiotant pe linga Buzatu ? la ce sa te astepti…. Nu i mai satura nici dzeu si nici dracu .

 3. Mai bine ar demola hala de lîngă piața Traian și ar construi altceva acolo,in mizeria aia !
  Totodată bazinul ăla de apa de lîngă blocul nou construit contrasteaza într-un mod total neplăcut cu mediul înconjurător!
  Dar cine sa se ocupe daca in fruntea piețelor din Vaslui este un care tocmai a fost condamnat?
  Apropo, in administrația publică vasluiană ,a fi condamnat este o virtute care te menține în funcție?

 4. Acesta este respectul acordat de Paval către banii publici ai vasluienilor.
  DNA mai exista ca structura specializata în documentarea cazurilor de corupție?

LĂSAȚI UN MESAJ