spot_imgspot_img
14.8 C
Vaslui
12-apr.-2024

AFACEREA PANDA: bătăuș, pesedist, om de afaceri! (VIDEO, FOTO)

- Advertisement -

PLAN DE AFACERI… Ziarul Vremea Nouă vă prezintă începând de astăzi, o amplă anchetă de presă care dezvăluie modalitatea în care se cheltuie banul public în județul Vaslui. Personajul principal este numitul Eduard Florin Bârsă, cunoscut drept Panda. Un fost bătăuș în gașca pesedistă câștigă contracte pe bandă rulantă cu instituțiile din județ. Acesta apare drept administrator în dreptul a patru firme, toate abonate la banul public. De la bătăi de stradă, Panda a trecut în rândul gulerelor albe. Totul este legal și foarte profitabil! Faptul că este și finul și cumătrul lui Dragoș Cazacu… doar o coincidență nefericită! La fel și toate contractele atribuite DIRECT firmelor administrate de Panda!

Gelu IRIMIA,
Flavius GHIORGHIEȘ:

CARIERĂ… Acum 10 ani, Eduard Bârsă excela în cariera infracțională în paralel cu cea politică. Reprezenta o tânără speranță a Organizației Județene PSD Vaslui. Alături de alte speranțe, precum Tudor Buzatu, Eduard Popica, Dragoș Cazacu, Ciprian Trifan și alții rupea oasele adversarilor politici, la propriu. Ca să intrăm în atmosfera tensionată a acelor vremuri, redăm câteva declarații dintr-un dosar penal din anul 2012.

“Subsemnatul Todirașcu Dragoș mă aflam în zona Buium împreună cu Alin Postelnicu când am fost agresați și reținuți de către Eduard Bârsă (zis <<Panda>>) și încă o persoană necunoscută. Am fost lovit în zona feței și în zona abdominală în repetate rânduri, după care am reușit să fug”…

“Subsemnatul Alin Ion Postelnicu mă aflam în zona Buium, când Eduard Bârsă și Popica Eduard m-au lovit și m-au forțat să intru în mașină. Înainte de asta, colegul meu Todirașcu Dragoș a reușit să fugă. Am fost dus în zona Valicrist unde m-au forțat să-l sun pe unul dintre colegi să-l chem în zonă. Aici am fost lovit în repetate rânduri cu pumnii de membrii grupului. Alături de Bogdan Dima am fost forțați să intrăm în mașină. Ne-au fost furate toate materialele electorale”.

“Condamnă pe inculpatul BÂRSĂ EDUARD FLORIN, la pedeapsa de 3.000 lei amendă penală pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe prevăzută și sancționată de art. 180 alin.2 Cod penal cu aplicarea art. 75 lit.a Cod penal (parte vătămată Bursuc Aurelian). sursa: portal.just.ro“.

Sunt doar câteva exemple care demonstrează cum Eduard Bârsă obișnuia să îmbine utilul cu plăcutul, adică politica cu luptele de stradă. Au fost, însă, și excepții, adică încăierări de dragul strict al plăcerii, nu doar în interes și dragoste de partid. În 2010, de exemplu acesta apărea la știrile naționale, în urma unui conflict cu maseurul echipei Dinamo București.

În urma acestor incidente, se poate spune că Eduard Bârsă nu era tocmai un model social, dar asta nu l-a împiedicat să activeze cu succes alături de nume celebre pesediste. Acesta apare la mai multe activități de partid, inclusiv în grupul de primire al fostului premier Victor Ponta la Vaslui.

De la bătăuș de ocazie, la lumea mare a afacerilor cu statul

Chiar în perioada în care se petreceau bătăile menționate, Eduard Bârsă începe să cocheteze cu lumea afacerilor, dar fără rezultate spectaculoase, deocamdată! Una din primele firme înființate se numește Edualiv SRL, și e făcută în parteneriat cu Liviu Hurche. Ulterior acesta din urmă cedează partea sa și iese “din schemă”. Dar asta e o firmă de rezervă, cu doar câteva contracte pe an cu instituțiile din județul Vaslui. Regina “Imperiului Panda” se numește Moldsting SRL. Din 2018, pe SEAP apar zeci de contracte pe an, derulate de firma fostului bătăuș pesedist cu instituțiile județului Vaslui, inclusiv cu instituția condusă de Dumitru Buzatu, Consiliul Județean Vaslui. Pentru ediția de astăzi, vom prezenta mai jos doar o listă din 2018 cu toate contractele atribuite în mod direct acestei firme administrate cu atâta succes de Eduard Florin Bârsă. Doar cât să vă faceți o idee despre ceea ce înseamnă să fii un geniu al afacerilor cu statul. Nu contează că este vorba de Consiliul Județean Vaslui, Prefectura Vaslui, Casa de Pensii Vaslui, Spitalul Județean de Urgență, Muzeul Județean și multe altele pe care le puteți vedea în listă. Fostul bătăuș pesedist obține, în mod miraculos, tot ce își propune, în domeniul prevenirii și stingerea incendiilor. Asta pentru început pentru că noi oportunități apar mai târziu la orizont!

Patru firme, și toate patru!

Probabil, unul dintre secretele reușitei în afaceri a lui Eduard Bârsă este faptul că acesta a penetrat piața vasluiană cu patru firme cu același domeniu de activitate. Astfel, în afara celor menționate, acesta mai administrează două firme de succes: Bef Design SRL și Pro Electric Anaid SRL. Ultima e doar un bebeluș, a fost înființată la sfârșitul anului trecut dar are deja atribuite cinci contracte de către diverse instituții din județul Vaslui. Ciudat e faptul că domnul Bârsă, deși acționa în forță cu trei firme, a simțit nevoia să mai adauge una cu același domeniu de activitate!

De la nașul mare, fără număr!

Fără absolut nicio legătură cu cele menționate mai sus, ne simțim datori să amintim un mic amănunt. Pe poreclitul Panda îl leagă nu doar legături sincere de prietenie cu mai mulți membri din conducerea PSD Vaslui, ci și o legătură mai specială cu Dragoș Cazacu, fost vicepreședinte PSD Vaslui, fost viceprimar al Primăriei Vaslui și actual director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. Mai exact, se întâmplă ca Dragoș Cazacu să fie chiar nașul de cununie al lui Eduard Bârsă și, de ce nu, cumătrul în urma unui botez, suntem siguri, deosebit! Dar noi nu ne amestecăm în viața privată și personală a oamenilor de afaceri și a politicienilor sau a funcționarilor publici. Suntem convinși că e doar o coincidență faptul că abia ce a câștigat concursul, absolut pe merit, iar Dragoș Cazacu a devenit director la instituția amintită, fix în același an, la această instituție, finul Eduard Bârsă a primit câteva contracte. E vorba de sume mici, un mărunțiș!

Dialog cu Dragoș Cazacu: Cunosc foarte multă lume!

Redactor: Buna ziua domnule Cazacu! Vreau să vă întreb dacă îl cunoașteți pe Eduard Bârsă?

Dragoș Cazacu: Cunosc pe foarte multă lume, inclusiv pe el. Cu ce vă folosește dumneavoastră această informație, nu înțeleg.

Reporter: Îmi folosește atât timp cât acest Bârsă Eduard are patru sau cinci firme cu care face contracte cu foarte multe instituții ale statului, printre care și instituția pe care o conduceți. Ca o coincidență, a început să câștige contracte cu DGASPC fix din perioada când dumneavoastră ați ajuns director al DGASPC.

Dragos Cazacu: Ține de mine Biroul de Achiziții, cumva? Faceți o solicitare scrisă și vă răspund, nu cred că este vreo problemă.

Reporter: Trebuie să vă trimit solicitare scrisă ca să îmi spuneți dacă îl cunoașteți pe Bârsă Eduard și în ce realații sunteți cu el?

Dragoș Cazacu: Declarația pe care trebuie să v-o ofer dumneavoastră are legătura cu viața mea privată sau cu viața instituției?

Reporter: Cu viața politică!

Dragoș Cazacu: Dar nu sunt în politică, domnule Irimiea. Eu sunt funcționar public! Nu am voie să…

Reporter: Dar ați fost în politică, iar în acea vreme vă făceați poze cu Eduard Bârsă.

Dragoș Cazacu: Acum foarte mulți ani în urmă am apărut în poze cu Eduard Bârsă. În legătură cu alte întrebări pe care vreți să mi le adresați, vă rog să o faceți în scris și vă răspund!

L-am sunat și pe Eduard Bârsă pentru a ne explica sucesul său în afaceri, dar nu ne-a răspuns la telefon. Ulterior i-am transmis un mesaj în care am explicat cine și de ce îl deranjează. Tot fără răspuns! Dar nu ne grăbim pentru că mai este timp. În numărul de mâine veți putea citi cum a ajuns bătăușul pesedist să presteze contra cost servicii de curățenie în birourile Consiliului Județean, ale Prefecturii și ale Casei de Pensii Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

28 COMENTARII

 1. Prezentați o serie de contracte de achiziție de acum 5 ani, multe dintre ele cu sume derizorii (80 lei, 150 lei etc) obținute de o firmă pe care o asociați incorect cu conducerea PSD. Acest partid are mii de membri în judetul Vaslui. Ar trebui, pe logica dvs, ca niciun membru de partid să nu desfășoare activitate comercială ca nu cumva firma lui să câștige vreun contract de câteva sute de lei cu statul? Serviciile de care au nevoie autoritătile publice trebuie prestate de cineva. Acea firma a câștigat câteva contracte cu valori de regulă mici, în mod legal, prin procedură publică pe SEAP, așa cum și alte firme au câștigat diverse contracte cu statul. Care e ilegalitatea? Care e implicarea lui Dragos Cazacu în această ecuație? Faptul că se cunoaște cu Eudard Bârsă așa cum se cunoaște cu mii de oameni? Dar până la urmă ce a făcut ilegal Eduard Bârsă? Faptul că a primit o amendă acum vreo 13 ani după un meci de fortbal îl face un infractor de temut? Dragos un tânăr muncitor, care nu a avut niciodată probleme penale, care nu a fost implicat în scandaluri, care are o familie frumoasă și care își vede de treaba lui. A condus DGASPC de 3 ani și nu a fost nicio problemă acolo în tot acest mandat, făcând față cu brio multor situații dificile. E un om care muncește de dimineața până noaptea, un tânăr de viitor, care va putea face multe lucruri bune pentru județul nostru. E profund incorect să acuzați așa oamenii, fără niciun fundament real.

  • Andrei ori esti prost ori nu stii sa citesti ! Acest ghertoi Barsa Eduard are o amenda penala ca a batut un om pe strada * decizie a unei instante ,
   Cat despre Cazacu cine il cunoaste cu adevarat stie ce curva de om este deci nu suntem impresionati sau influentati de comentarii din fituica asta .
   Niste scursuri ale societatii ajunse cu ajutorul partidului in functii cheie care nu-si mai vad lungul nasului.
   Un clan care a acaparat poziitii cheie cu niste oameni slabi pregatiti in functii dar care pot fi condusi si manevrati usor

 2. Privind cu atenție lista voastră de contracte, observ un singur contract cu DGASPC Vaslui și ăla din 2018 când era Armeanu director. Sunteți atât de disperați să îl denigrați pe acest Cazacu încât bate la ochi. Nu știu ce interese la care lepre a deranjat, dar deja este atac la persoană la ce campanie de denigrare duceți și nu a început tocmai azi. Formulați tendențios acte de corupție, așa cum l-ați făcut handicapat, deși omul are acte medicale din declarațiile sale, tot așa și viața privată i-ați denigrat-o la modul cel mai injositor. Nu interesează pe nimeni dacă este don juan ori nu, cu asta ați început campania și continuați cu ce scenarii va mai trec prin minte. Cel care se află în spatele atacurilor are niște tipuri de păcate pe care societatea nu i le va șterge, iar atacurile astea nu îl ajută cu nimic că lumea nu este lobotomizata cum și-ar dori și discerne.

  • Anuto, tu știi sa citești? În text scris ca imediat după Cazacu a intrat director, Panda a primit mai multe contracte. După cum vezi în lista de mai sus, pana atunci avusese unul singur, destul de măricel, ce-i drept! Învăța sa citești și sa înțelegi ceea ce citești!

   • Ba tu ești prost??? Orice afirmație trebuie să bată cu probele!!! Eu văd că nu sunt probe care sa acopere afirmațiile ziaristului, nici măcar din dialogul cu Cazacu! O buhnit asta o listă dar care nu se vede legătura cu Cazacu! Tu unde draqu o vezi??? Vreau sa citesc o presă în care sa nu vad manipulare prin minciună, de asta sunt așa de combativă!

  • Auzi, Ana, acest micuț Cazacu e un manipulator abil. Ori seduce, ori încurajează profesional, numai pentru a determina lumea sa i servească interesele.

   • Nu îl cunosc pe acest Cazacu, nu l-am văzut niciodată, nici nu se poate pune in discuție de vreo seducție ori de vreo manipulare profesionala vreodată! Eu citesc presa zilnic de mulți ani și concluziile le trag singura, observ când unele articole sunt ok, au caracter de normalitate, maxim o ediție – două pe subiect și la fel sesizez când prea mult se scrie despre un om, prea multă vizibilitate negativă și de multe ori sunt niște fleacuri dar de natură să atragă bășcălia, derâderea, cum este cazul managerului Popa. Se vede că în spatele atacurilor sta cineva. Una este să fie atacat Popa cu privire la lipsa medicamentelor și alta este sa vad în șirul de comentarii doar viața personală a lui Popa, că de aia subiectul principal rămâne nerezolvat. Dar na, fiecare gândește în felul său.

 3. Nu cred nimic, panda este un animal cuminte, de ce dați în el😭😭😭
  Apoi nu are dreptate Bill gheit că trebuie să fim vaccinați, că prea multa ura e in rasa umană😭😭😭😭
  Bill, vaccinează toată România, suntem prea rai, prea dusmanosi, lasă panda în pace😭😭😭😭

 4. Ii mic copil , in sens ca are contracte minuscule cu statul…Dar vorba aia…Mic cu mic se face mare…….Verificati toate firmele care au contract cu cj,primaria,itm,dsp,casa de pensii, cas, etc , etc, dgaspc,etc,etc….toate cu incredintare directa…si veti vedea atunci cine ii in spatele lor…PSD -cu camarila lor…..au acaparat tot judetul…dar na, prostii voteaza……….

  • Nea inginerule, poti veni cu argumente de-astea cand ai firma si spui ca pe tine te-au scos de la licitatie, ca e aranjata etc.
   Daca in Vaslui este o firma care curata cosuri, normal ca va curata cosuri la institutii, ca au nevoie de serviciile alea.
   Bun, nu e o firma, sunt 3, una isi face treaba mai bine, aia va avea contracte.

   E ca si cum ati spune ca toate institutiile sunt clientii Aquavas, nu?! E de rau?

 5. Iar va spune Buzatu că faceți imagine negativă județului! 😂😂😂 De ce vă încăpățânați și nu scrieți și voi de zilele comunelor, de sindrofiile la care participa președintele CJ?

 6. Mafioții ăștia au paralizat judetul. Niste lichene care dacă ar munci în privat ar fi vai și amar de ei. Funcții date pe pile și nepotisme, contracte la fel, au secătuit judetul asta. Oameni buni mobilizati-va și IESITI LA VOT când trebuie, doar așa putem sa ii sancționăm. Toată gașca lui Buzatu, mosul libidinos care se crede patronul județului, sa plece, sa ne lase și să se întoarcă la activitățile lor de împrumutat soțiile. RUSINE, in afara de prostie, indolenta, hoție și nesimțire, nu va „recomanda” nimic

  • Oamenii au plecat în străinătate din 1990, dar exodurile masive au avut loc de pe vremea lui Băsescu. Ipocrizia asta că PSD a alungat poporul mă uluiește că exodurile au avut loc mai pronunțat în timpul guvernării partidelor de dreapta. Și ce o să facă PNL, o să creeze locuri de muncă și bine plătite și lumea va fi fericită? Cine naiba visează așa? Cine crede? Cei onești nu ar acorda sinecuri la Antibiotice Iași.

   • Ai trandafirii tatuati pe frunte? Nu a zis nimeni ca pnl ar fi mai buni, toate partidele sunt pline de ultimile jigodii, care nu au fost in stare sa faca vreo ceva in viata…inclusiv acesti 2 analfabeti functionali, pe care in stiu de cand erau niste mucosi.

  • Vrei sa spui ca directorul economic de la CJ si-a făcut casa pe teren cumparat de la Pandea? Teren care a trecut prin cateva maini ca sa nu stie prostimea? Suna a spalare de bani …

 7. CONFLICT DE INTERESE

  Articolul 301 din Noul Cod penal[3] reglementează conflictul de interese ca fiind (1) fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut , direct sau indirect, un folos patrimonial pentru sine, soţul său, o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

  • Cred că nu știi să interpretezi acest articol: nu este rudă conform codului civil (acolo găsești descrierea) nu este afin pt că afinul înseamnă rudele soției, nu au muncit împreună Cazacu vine de pe funcții publice, celălalt pe partea privată a afacerilor, folosul patrimonial îl are afaceristul, unde naiba e Cazacu parte în afacere???!! Când faci copy paste judecă, nu zvârli venin aiurea!

   • Ați pregătit tot! F-t-v-n-G-r-a de hoti! Ați nenorocit județul asta. Lumea moare de foame, copiii au rămas singuri sau cu bunicii după ce ați fugărit trei sferturi de județ ca sa trăiți voi, da-as la m-ie de gunoaie!
    Unde este DNA, unde este DGA? Toți sunteți mânjiți politic cu rude in politica si tăceți ca sclavii in timp ce ăștia fura viitorul copiilor voștri!

  • Oamenii se cunosc si se imprietenesc la munca, apoi se cununa, fac nunti, botezuri – devin rude prin alianta. Asa merg lucrurile…

   Noi cand spunem ca toti intr-o primarie sunt neamuri, o spunem peiorativ si mai ales generalizam si nu de fiecare data este cazul…

   • Lumea se cunună din orice medii, nu doar la muncă, este prea generalizat, iar legea penală nu recunoaște expresia rudă prin alianță, delimitările din clare, nu se poate specula care și cum ar vrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.