22.5 C
Vaslui
28-sept.-2022

Afacerile din Rusia si Ucraina, via Iasi-Vaslui!

- Advertisement -

În prezenta ambasadorului României în Republica Moldova, Marius Lãzurcã, a consulului general al României la Cahul, Gentiana Serbu, dar si a unor oficialitãti si oameni de afaceri din judetele Iasi si Vaslui a fost lansat, ieri, la Iasi, Centrul Bilateral de Afaceri România-Republica Moldova. Actualul presedinte al CCIA Vaslui, Ionel Constantin, va detine functia de presedinte a noii structuri neguvernamentale, care îsi propune sã identifice afacerile care pot fi dezvoltate pe ambele maluri ale Prutului. „Este un proiect emblematic pentru România si Regiunea de Nord Est, gândit pentru toti cei care prin creativitate si initiativã proprie transformã ideile în actiune, prin identificarea oportunitãtilor pentru comunitãtile locale si pentru oamenii de afaceri”, a spus Constantin. Ambasadorul român la Chisinãu, Marius Lãzurcã, este convins cã existã un potential foarte mare de colaborare între România si Republica Moldova, însã prin crearea unui astfel de centru se sporesc posibilitãtile de colaborare între cele douã tãri.

Presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã (CCIA) Iasi, Paul Pãduraru, crede cã a venit timpul pentru zona de Nord-Est a României, atât de defavorizatã, sã capete un alt statut. „Faptul cã suntem la granita de est a Uniunii Europene ar trebui sã fie un stimulent pentru investitori, însã nu se întâmplã asa. Suntem într-o perioadã electoralã si acest lucru mã duce cu gândul la faptul cã unele proiecte se blocheazã, atunci când este ales un nou primar. Nu este normal”, afirmã Pãduraru. În timp ce unii parlamentari ieseni au vorbit despre o inconstantã a autoritãtilor române în relatia cu Republica Moldova, consulul general al României la Cahul, Gentiana Serbu, este de pãrere cã se pot face o serie de pasi în aceastã directie. „Vrem sã credem cã este un început al dinamizãrii pasilor în directia cooperãrii economice. Potentialul economic al celor douã state nu este folosit la întreaga sa valoare, pentru cã putem merge odatã cu inaugurarea acestui centru sã ne gândim la relatii de colaborare cu Rusia, Ucraina sau tãrile din Asia Centralã”, a spus consulul general român la Cahul.

Ambasadorul României la Chisinãu sprijinã initiativa celor douã judete de granitã

„Salut initiativa celor douã camere de comert, din Vaslui si Iasi, care au derulat un proiect care este deosebit de ambitios! Acest centru va pune în contact oamenii de afaceri din România si Republica Moldova, în conditiile în care România este principalul partener comercial al R. Moldova din spatiul Uniunii Europene”, a spus ambasadorul Marius Lãzurcã. „Judetul Vaslui este un judet mic, care are obligatia de a se alinia cu judetele puternice, în vederea realizãrii unor parteneriate puternice. Conducerile celor douã camere de comert s-au pus de acord în a promova interesele oamenilor de afaceri cãtre Republica Moldova, iar acest lucru va fi benefic pe termen lung”, a spus, la rândul sãu, Ionel Constantin, presedintele Centrului de afaceri bilateral România-Republica Moldova.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.