spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
26-mai-2024

Afaceristul care a dat mită fostului director Buzamăt se dezice de acesta și cere, separat, să scape de arest

- Advertisement -

DECIZIE… Arestat alături de fostul director al REISER Bârlad, Daniel Buzamăt, afaceristul care a oferit mita ascunsă în frigider se dezice de acesta. Călin Gică a cerut, separat de această dată, înlocuirea măsurii privative de libertate cu cea a controlului judiciar. Judecătorii celor două instanțe care l-ar fi putut lăsa liber au luat act de cererea acestuia, dar au respins-o, pe rând, ca nefondată. Cei doi au fost arestați împreună de către procurorii DNA după ce afaceristul gălățean ar fi oferit 100.000 de lei mită, pentru o afacere cu asfalt. Banii au fost primiți de către fostul director Buzamăt în două tranșe. Una ascunsă în mașina personală și cealaltă într-un frigider din biroul acestuia.

Arestați pentru dare și luare de mită în formă continuată, fostul director al Reiser Bârlad și afaceristul gălățean Călin Gică par acum certați. Și asta după ce afaceristul a ales să-și încerce singur norocul în fața judecătorilor de drepturi și libertăți. A cerut, rând pe rând, atât Tribunalului Vaslui, cât și Curții de Apel Iași, înlocuirea măsurii privative de libertate cu cea a controlului judiciar. Instanțele au luat act de cererea formulată, dar au respins-o, ca nefondată și l-au obligat să plătească 300 de lei, cheltuieli de judecată. Călin Gică este afaceristul gălățean arestat, alături de Daniel Buzamăt, după ce procurorii DNA i-au acuzat de luare și dare de mită în formă continuată. Potrivit anchetatorilor, în perioada martie – mai 2022, Buzamăt a primit suma de 100.000 de lei de la omul de afaceri Gică Călin, mită legată de un contract de asfaltare. În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: „În perioada 01.03.2022 – 12.05.2022, inculpatul Buzamăt Daniel, în calitatea menționată mai sus, în mod indirect cât și direct, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în prezenta cauză, suma totală de 100.000 lei (două tranșe a câte 50.000 lei), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, inculpatul ar fi primit suma de bani în contextul încheierii între SC LDP REISER SA Bârlad și societatea celuilalt inculpat, a două contracte de prestări servicii, ce vizau asfaltarea unei suprafețe de 1.600 mp de teren, ce aparținea acestuia din urmă. În realitate, ar fi fost asfaltată o suprafață de 4.725 mp, fiind folosită o cantitate de 454 tone asfalt față de 218 tone asfalt, menționată în documentele contabile ale celor două societăți. De precizat este faptul că cele două sume de bani (a câte 50.000 lei fiecare), la sugestia inculpatului Buzamăt Daniel, ar fi fost depuse, una într-un frigider aflat din biroul său, iar cealaltă în autoturismul personal.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. Muriți baaa invidiosilor ca am fost săf o viață….Cojita , Vasile a plecat urechea la mine și Vasile de acum la fel….Va dau eu la patrulare pe jos hienelor care comentați pe aici. Sunt bazat baiii nu aveți ce să-mi faceți. Ce tot mă acuzați ca beau vă oblig eu să-mi aduceți băutură ? La panouri am fost tot saf și am făcut ce am vrut .

  2. Rapăn tumora malignă a politiei locale. Acest jeg ii lucrează pe toți pe la spate. Mizerabilul asta, încă de pe vremea lui Cojita turna colegii cum face și acum. Atât știe numai pe la spate. E un ticălos infect care a băut ca un porc de pe urmele băieților. Mizerie umana.

  3. Aștept pe porcul de rapân la mine. Am tăiat o găină și am scos o deca de vin. Hai porcule la crăpat băutură în tine ratatule. Numai sa nu ma spui jupanului ca m ai prins la cafea.

  4. Luați ași familia in pulă turnator ce esti Vasile si Geanina Lăcrămioara Chelaru, de asta curva sia dat demisia, muistule ce esti. Nu ți-au iesit cartile sa onpui in pula lui Bouroș să o faca directoare pe haită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.