spot_img
22.5 C
Vaslui
30-mai-2023

Agentii economici din Vaslui, luati la bani mãrunti de politisti. S-au aplicat amenzi de peste 55.000 lei

spot_imgspot_img
- Advertisement -

VERIFICÃRI… Politistii de investigare a criminalitãtii economice au efectuat, zilele trecute, mai multe controale la agentii economici din Vaslui. Potrivit Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, au fost verificati 104 agenti economici si au fost aplicate 59 de sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 55.500 de lei. Dintre acestea, 25 au fost aplicate pentru abateri prevãzute si sanctionate de O.U.G. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 10 sanctiuni pentru abateri prevãzute si sanctionate de Legii 349/2002 privind prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 11 sanctiuni prevãzute si sanctionate de O.G. 99 din 2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piatã, sase sanctiuni prevãzute si sanctionate de Legea 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult si sapte sanctiuni pentru abateri prevãzute si sanctionate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe.

Totodatã, potrivit Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, au fost confiscati peste 5.000 de lei si indisponibilizate bunuri în valoare de peste 2.700 de lei pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative. Cu ocazia activitãtilor desfãsurate, a fost constatatã sãvârsirea a douã infractiuni, una prevãzuta de Legea 84 din 1998 (republicatã), privind mãrcile si indicatiile geografice si una, de evaziune fiscalã, prevãzutã de Legea 241 din 2005, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice Vaslui vor continua desfãsurarea de actiuni specifice pe raza întregului judet, în vederea prevenirii si combaterii activitãtilor ilicite si încãlcãrii legislatiei, în toate domeniile date în competentã, în scopul asigurãrii unui climat optim de ordine, liniste, sigurantã si legalitate a mediului de afaceri, cu preponderentã în locurile si mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscalã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. hmmmm dar cei care vind masini cine dracu iii acopera … au acte… au ca n au nici pe naiba . si se lefaie cu banii. Cind si cine incearca sa strice aceasta mizerabila .. afacere ….. Dar in piata traian cine vede ce cantitati de legume … se vinf? facturi caca … Bonuri rahat…
    E o categorie privilegiata? de cine ? si pina cind.

  2. In parcarile dintre blocuri vezi numai microbuze si masini mari parcate peste noapte . In zona gara 1 . in spatele bl.352 – sunt parcate microbuze de calatori . E normal? Vorbim de ordine si normalitate. Si asa orasul e sufocat de masini parcate pe strazi care stationeaza fara miscare.
    DOMNULE PRIMAR ?

  3. Sa meargă în piețe târguri la stâni unde sa vând miei sa vedem dacă se eliberează bon fiscal sau factura. Mergem la fermieri sa cumpărăm cereale cu tonele nu da nimeni bon fiscal. Suntem o țară măcinată de evaziune fiscală și muncă la negru și de asta când vine vb de despăgubiri de la UE tot timpul primim cele mai mici sume .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.