Agenții economici vasluieni, luați la “puricat”!

REZULTATE… În urma controalelor polițiștilor, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 85.500 de lei. Dintre acestea, 24 au fost aplicate pentru abateri privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale

LA PURICAT… Peste 85 de agenți economici din județul Vaslui au fost verificați, la sfârșitul săptămânii trecute, de polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui. Acțiunea de control, care a avut drept scop prevenirea și combaterea faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, s-a lăsat cu peste 50 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 86.000 de lei.

Controalele, care s-au făcut la agenții economici din sfera alimentației publice, au scos la iveală mai multe nereguli, trecute în revistă de purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. “Activitățile au vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum și pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în conformitate cu Legea nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 85 de agenți economici și au fost legitimate peste 100 de persoane. Totodată, au fost aplicate și 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 85.500 de lei. Dintre acestea, 24 au fost aplicate pentru abateri prevăzute și sancționate de O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 14 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 8 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, 4 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe și 4 au fost aplicate pentru abateri prevăzute de alte acte normative. Mai mult, au fost confiscați peste 4.700 de lei, precum și bunuri în valoare de 605 lei, care erau comercializate fără documente legale de proveniență”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Potrivit acestuia, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.
1 COMENTARIU

  1. Da veniti in piaţa centrală din Bărlad sa vedeţi cum fac comerţ anumite persoane fara documente de provenienţă a marfii , fara avize de însoţire ,fară case de marcat , vănd ţigări HAOOOOOOS alo ANAF ,POLIŢIE .

LĂSAȚI UN MESAJ