23.4 C
Vaslui
30-sept.-2022

Agresor fugit din tarã, polititistii încã ancheteazã!

- Advertisement -

Un tânãr din comuna Oltenesti a ajuns pe mâna chirurgilor mai mult mort decât viu dupã ce a fost înjunghiat de un consãtean. Incidentul s-a petrecut în urmã cu aproape trei sãptãmâni, timp suficient ca suspectul sã-si facã bagajele si sã o steargã în Grecia. Ancheta politiei bate pasul pe loc.

De aproximativ trei sãptãmâni, Dragos Panainte, un tânãr de 24 de ani din Oltenesti zace pe patul spitalului din Husi, dupã ce, în seara zilei de 17 februarie a fost bãtut si înjunghiat de alti doi tineri. Familia tânãrului este revoltatã si acuzã autoritãtile cã ancheta bate pasul pe loc, rudele bãiatului sunt aproape sigure cã vinovatul va scãpa cu fata curatã. Angela Scutaru, mama tânãrului înjunghiat se teme cã Emil Ciobanu, principalul suspect, nu va fi tras la rãspundere în niciun fel, pentru cã pânã sã ajungã la el autoritãtile, bãrbatul si-a fãcut linistit bagajele si a luat drumul Greciei. „Sunt supãratã pentru cã nu s-au luat niciun fel de mãsuri în cazul bãiatului meu. Mai bine zis, duminicã seara pe la ora 21.30 în apropierea magazinului din sat, bãiatul meu a fost înjunghiat de un bãrbat de aici de la noi din sat, de numitul Ciobanu Emil. Imediat a fost chematã ambulanta si politia. Bãiatul a fost transportat de urgentã la spitalul din Husi. A venit si politia localã, apoi si cei de la criminalisticã de la Husi, au fãcut mãsurãtori, au filmat, au gãsit cutitul si cam atât, se pare cã ancheta s-a cam oprit atunci, în acea searã. Desi cel care l-a înjunghiat pe bãiat era acasã, în sat, politistii au audiat în seara aia doar câtiva martori, pe sotia lui Ciobanu si pe cumnatul acestuia, care de altfel a fost de fatã când s-a produs incidentul. Nu pot sã zic cã politia de la noi si-a fãcut datoria, dar nu mã pot lãmuri cu prea multe pentru cã ancheta nu mai este de competenta lor. L-am tot cãutat zile la rând pe domnul Chirilã, cel care se pare se ocupã de anchetã, de la Husi, dar nu am reusit sã dau de el. Mã tem cã totul o sã rãmânã în aer pentru cã de câteva zile bune, fãptasul a plecat în Grecia, desi pânã joi a fost în sat”, a declarat Angela Scutaru, mama victimei.

Victimã sau agresor, de partea cui a fost norocul?

Contactati, reprezentantii IPJ Vaslui au dat asigurãri cã ancheta îsi urmeazã ritmul normal, într-adevãr în lipsa suspectului principal, care ori de câte ori a fost cãutat pentru audieri, nu a fost gãsit la domiciliu. „La aceastã dãtã se aflã în lucru un dosar penal pentru infractiunea de lovire si alte violente ca urmare a incidentului produs în data de 17 februarie în comuna Oltenesti, în care victima, un bãrbat în vârstã de 24 de ani, a fost lovitã în zona toracicã de un consãtean în vârsã de 26 de ani, lovit cu pumnii si picioarele de un alt bãrbat în vârstã de 22 de ani, domiciliat în orasul Negresti. Politistii au discutat cu victima, au audiat martorii si au solicitat cãtre Serviciul de Medicinã Legalã Vaslui copia foii de observatie a pacientului, rezultatele acestuia indicând cã tânãrului nu i-a fost pusã viata în pericol. Aceasta are rol informativ, rezultatele finale urmând a fi date ulterior de raportul medico-legal care va prezenta cu exactitate starea victimei. În prezent sunt cãutati în vederea audierii cei doi suspecti care nu au fost gãsiti la domiciliu. Într-adevãr despre unul dintre ei avem informatia cã este plecat din tarã”, a declarat Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Bãtut, înjunghiat, trecut prin douã interventii chirurgicale, Dragos Panainte a avut noroc, desi încã spitalizat, starea tânãrului este relativ bunã. Bafta, însã, pare a fi si de partea atacatorului, pentru care bratul legii va trebui sã fie destul de lung pentru ca acesta sã fie pedepsit pentru fapta sa, cel mai probabil acesta nu poate fi audiat pânã nu se întoarce de bunã voie acasã sau dosarul lui se va judeca în lipsã. „Eu nu am cerut sã fie arestat, nu cunosc legea, cei care o cunosc sã se ocupe de ea, sã-l pedepseascã conform legii, dar nu mi se pare normal sã nu-l fi întrebat nimeni nimic pe fãptas cât a fost pe aici. Nu-mi este teamã decât de faptul cã individul ãsta se va rãzbuna. Nu vreau sã se întoarcã de unde e el si sã ajung sã regret cã nu am fãcut tot ce se poate, ca pãrinte, pentru siguranta fiului meu. Sincer mi-e teamã cã individul ãsta o sã se rãzbune”, a adãugat Angela Scutaru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.