20 C
Vaslui
30-sept.-2022

Agresorul de la Fâstâci s-a predat!

- Advertisement -

BALTAGUL în variantã vasluianã

ANCHETÃ Rãsturnare de situatie în cazul sângerosului atac petrecut, în urmã cu douã seri, în localitatea Fâstâci. Dupã ce a fost cãutat o noapte întreagã de politisti, bãrbatul care si-a lovit vecinul cu securea în cap s-a prezentat singur la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, ieri dimineatã. La audieri, Benone Ungureanu a povestit cã a fost provocat de Valeriu Ciobanu, care i-a reprosat cã a ocupat tot drumul cu cãruta si l-a lovit cu baltagul în piept. Ungureanu s-a apãrat cu securea, a sãrit din cãrutã si l-a rãnit pe pãdurar la mânã si la cap. A fugit apoi de teama apropiatilor lui Ciobanu, care au venit la poarta lui înarmati cu furci si topoare, hotãrâti sã facã ei însisi dreptate. Nici vorbã de gelozie, dã asigurãri Ungureanu. El este cercetat acum pentru tentativã de omor, în stare de libertate. Victima va fi audiatã în momentul în care medicii de la Iasi vor permite acest lucru.

Duminicã seara, pãdurarul din Fâstâci a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi cu capul spart, dupã ce un localnic l-a lovit cu o secure în frunte. Valeriu Ciobanu (42 de ani) a spus cã atacatorul, Benone Ungureanu (32 de ani), a suferit o crizã de gelozie, nejustificatã. “Mã amenintã mai demult. Crede cã am treabã cu nevasta lui, cã vorbesc cu ea la telefon. Nici vorbã de asa ceva. Mi-a dat cu securea în cap. Nu m-am gândit cã e în stare de asa ceva”, spunea, în urmã cu douã nopti, Valeriu Ciobanu. Omul a avut noroc, sunt de pãrare medicii, care sunt optimisti în privinta sanselor sale de recuperare. Între timp, zona s-a umplut de anchetatori. Toatã noaptea, Ungureanu a fost cãutat pe la rude si prin împrejurimi. Fãrã succes, însã. Ieri dimineatã, bãrbatul s-a prezentat singur la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, pentru audieri. A justificat fuga sa de la locul faptei, prin aceea cã i-a fost teamã de sãtenii sositi la poarta sa înarmati cu furci si topoare, pentru a-I face dreptate pãdurarului. În timp ce familia victimei sustine cã Ungureanu i-a tãiat calea cu cãruta lui Ciobanu, într-un moment de gelozie, autorul are o cu totul altã variantã, care se potriveste cu probele si indiciile gãsite la fata locului.

“M-a lovit cu baltagul în piept”

Benone Ungureanu a fost audiat în prezenta unui avocat. El a spus cã pãdurarul l-a provocat si, bãut fiind, a coborât din masinã si l-a lovit cu baltagul în piept. “Seara mã duceam acasã cu cãruta cu sotia. Din urmã, o masinã papuc mã claxona. Am tras pe dreapta, a trecut în fata mea, m-a blocat, s-a dat jos din masinã si a început sã mã înjure. A venit spre mine cu baltagul în mânã si m-a lovit în piept si peste picior. M-am dat si eu jos din cãrutã. I-am dat peste mânã si în frunte. Ne-am încãierat. Nu sunt eu criminalul satului, cum spune lumea. El a cãutat-o. Mi-a zis sã merg mai pe dreapta. De la asta s-a luat. Eu am lovit în legitimã apãrare. El era în stare de ebrietate, cã toatã ziua i-a cântat muzica. E adevãrat, el o mai sunã pe sotia mea, dar e treaba lor, nu sunt gelos. Nu sunt braconier, cum s-a spus, nu am furat lemne. Dupã scandal, el a trimis acasã la mine o cãrutã de tigani sã mã omoare cu furci si topoare. De fricã, am fugit. M-am ascuns toatã noaptea într-o colibã. Dimineatã am venit la Parchet, sã fiu audiat. Nu mã simt vinovat. Acum plec acasã, am patru copii de crescut”, a declarat Benone Ungureanu, autorul faptei. Ancheta este la început. Oamenii legii vor putea reface exact firul întâmplãrii abia dupã ce vor putea sta de vorbã si cu bãrbatul rãnit. “Din primele cercetãri a reiesit sã autorul se deplasa pe drum cu sotia. Vãtãmatul a venit cu masina si i-a blocat calea, a coborât din masinã cu un baltag în mânã. L-a lovit pe acesta în zona pieptului, abdomenului, la coapse. Autorul a pus mâna pe secure si a coborât din cãrutã. L-a lovit pe vãtãmat cu tãisul peste mânã, iar apoi i-a aplicat o loviturã cu muchia în cap. Dupã ce s-au mai îmbrâncit, autorul a plecat acasã si, ulterior, de frica sãtenilor adunati în fata casei lui cu furci si topoare, s-a ascuns într-o colibã. El s-a prezentat singur la Parchet pentru a fi audiat. Cercetãrile sunt abia la început. Autorul va fi cercetat pentru sãvârsirea infractiunii de tentativã la omor calificat, în stare de libertate. Vom discuta si cu vãtãmatul, atunci când va fi posibil acest lucru, pentru a vedea care e varianta lui”, a declarat Alice Ruja, procuror criminalist. În cursul zilei de ieri, anchetatorii s-au întors la Fâstâci, unde au audiat mai multi martori.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.