21.5 C
Vaslui
26-sept.-2022

Agresorul fetitei de 12 ani, de la Pãdureni, rãmâne dupã gratii!

- Advertisement -

ÎNCARCERAT Individul din comuna Pãdureni, care a încercat, prin violentã, sã abuzeze de fiica sa vitregã, va rãmâne dupã gratii! Ieri, instanta Judecãtoriei Husi i-a respins cererea de înlocuire a arestului preventiv, cu mãsura controlului judiciar.

Gheorghitã Bîrgovanu, 43 de ani, individul din satul Vãleni, comuna Pãdureni a încercat ieri sã înduplece judecãtorii sã îl lase în libertate sub control judiciar. Instanta însã a apreciat ca fiind legalã si temeinicã mãsura arestãrii sale, pentru infractiunea de tentativã de viol, mentinându-l dupã gratii pe individ. În fata anchetatorilor, Bîrgovanu a recunoscut fapta, dar s-a “scuzat” pentru faptul cã a încercat sã abuzeze de fiica femeii cu care trãia în concubinaj de aproape 10 ani, dând vina pe consumul de alcool. Mama copilei l-a pãrãsit imediat dupã incidentul petrecut la mijlocul lunii iulie, ea fiind cea care a si sesizat Politia, la 112, îndatã ce fiica i-a povestit cele întâmplate.

Riscã 6 ani de închisoare!

Fetita, desi are doar 12 ani, a dat dovadã de curaj si, în ciuda faptului cã agresorul a început s-o loveascã, aceasta s-a împotrivit, reusind sã scape. S-a refugiat la vecini, povestind, plângând, totul. “În acele momente, mama copilei era plecatã la cumpãrãturi. Bãrbatul în vârstã de 43 de ani, aflat sub influenta bãuturilor alcoolice, a lovit minora cu palmele peste fatã si a încercat sã întretinã raport sexual cu aceasta. La întoarcerea mamei, fetita i-a povestit, iar mama a sunat la 112. Persoana a fost retinutã pentru 24 de ore, apoi a primit mandat de arestare preventivã pentru 30 de zile. Pentru sãvârsirea infractiunii de viol, în situatia în care victima nu a împlinit vârsta de 16 ani, Codul Penal prevede o pedeapsã cu închisoarea de la 5 la 12 ani. Tentativa se sanctioneazã cu pedeapsa prevãzutã de lege pentru infractiunea consumatã, ale cãrei limite se reduc la jumãtate”, au comunicat reprezentantii IJP Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.