24.1 C
Vaslui
26-sept.-2022

Agresorul primarului din Gherghesti, închisoare cu suspendare

- Advertisement -

CONDAMNARE Sergiu Curcã, cel care de ani de zile terorizeazã locuitorii comunei Gherghesti si pe primarul acesteia, nu va sta nici mãcar o zi dupã gratii. Surprinzãtor, magistratii din cadrul Judecãtoriei Bârlad l-au condamnat ieri la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru sãvârsirea infractiunii de ultraj. Este vorba despre incidentul petrecut pe data de 31 ianuarie 2013, când Sergiu Curcã a nãvãlit în sedinta Consiliului Local Gherghesti, fiind la un pas sã-l batã pe primar. Apoi, dupã sedintã, cei doi s-au urmãrit cu masinile ca în filme, edilul fiind la un pas sã se rãstoarne într-un sant dupã ce a fost tamponat. Dupã aceastã întâmplare, Nicolae Nixon Ibãnescu s-a înarmat cu un pistol cu bile. Chiar si asa, dupã numai câteva luni, individul l-a atacat cu un cutit la iesirea din Primãrie.

Ieri, la aflarea sentintei magistratilor bârlãdeni, primarul comunei Gherghesti, Nicolae Nixon Ibãnescu, era negru de supãrare. Acesta nu poate întelege nici în ruptul capului cum este posibil ca un individ care terorizeazã o întreagã comunã si are nenumãrate dosare penale sã fie lãsat în libertate. “Nu se poate asa ceva! A agresat atâtia oameni din comunã si este tot în libertate… Incredibil! Sase luni cu suspendare? Are relatii, ce are? De fiecare datã scapã. Numai de la mine i se trag vreo sapte dosare penale. A vrut sã mã omoare în mai multe rânduri si de aceea port mereu pistolul cu bile. Ultima oarã m-a atacat cu un cutit. O sã mã consult cu avocatul si vom face cu sigurantã recurs. Dacã era o singurã întâmplare as fi zis cã a gresit omul si îl iertam. Dar când zi de zi mã hãrtuieste si mã amenintã, ce pot sã mai fac?”, ne-a declarat primarul comunei Gherghesti, Nicolae Nixon Ibãnescu. Conflictul între Sergiu Curcã, în vârstã de 43 de ani, si edil a început în perioada ultimei campanii electorale pentru fotoliul de primar. Zi de zi Curcã îl ameninta cu moartea, în ciuda numeroaselor plângeri penale pe care Ibãnescu i le-a fãcut. Pe data de 31 ianuarie 2013, dupã alegeri, individul a nãvãlit în sedinta de CL proliferând amenintãri si injurii la adresa primarului Ibãnescu. “Pe 31 ianuarie 2013, ora 14.00, am avut sedintã de CL, unde a fost si Sergiu Curcã, neinvitat, dar fiind sedintã publicã nu i-a zis nimeni nimic. El a început din senin sã comenteze si sã mã înjure si atunci am chemat un agent de politie. Mi-a arãtat diverse semne obscene, mã ameninta cu moartea, asa cã a fost scos din sedintã. Dupã ce s-a terminat sedinta, am plecat cu masina la un prieten în comunã, iar Sergiu Curcã a început sã mã ameninte cã mã omoarã si s-a repezit cu masina lui în masina mea, ca sã mã împingã în sant. A sãrit doctorul Stelea Cornea sã îl potoleascã, cã voia sã mã omoare. Dupã tamponare a dus masina în curte, iar apoi a revenit si a continuat cu amenintãrile. Am sunat la 112 ca sã vinã politia. De fatã cu politisul m-a înjurat si m-a amenintat cu moartea. Apoi a sãrit la mine. Abia puteau sã-l tinã agentul de politie cu încã un coleg, fratele lui, Curcã Cãtãlin. L-au bãgat pânã la urmã în sediul de poliție de la Gherghesti. Am asteptat sã vinã sã constate ce mi-a fãcut la masinã si ulterior am intrat în curtea postului de politie ca sã vãd ce mãsuri se iau. Am sunat si la Sectia 5 de Politie Ruralã Iana, de care apartinem si am vorbit cu seful de sectie de acolo, dar acesta mi-a zis cã nu are cum sã îi ia probe biologice, cã nu l-au gãsit la volan si sã fac plângere a doua zi, însã pânã la urmã l-au dus la spital la Bârlad sã îi ia probe, dar si acolo a refuzat”, a povestit atunci primarul Ibãnescu. Pentru aceste fapte, politistii au deschis pe numele scandalagiului dosar penal, pentru ultraj contra autoritãtii. Ieri, magistratii din cadrul Judecãtoriei Bârlad l-au condamnat pe Sergiu Curcã la pedeapsa de 6 luni de închisoare cu suspendare.

Sechestrati în Primãrie

În luna aprilie 2013, Sergiu Curcã i-a atacat ziua în amiaza mare pe primarul Ibãnescu si pe alti angajati ai Primãriei cu un cutit. “Sergiu Curcã a venit la Primãrie pus pe scandal. Mirosea de departe a alcool si îsi tinea mâinile în buzunar. Abia mai târziu am aflat de ce. Avea ascuns un cutit si vroia cu sigurantã sã-l atace pe primar. Am încercat sã stau de vorbã cu el dar n-a fost chip. M-a întrebat de ce vorbesc în numele edilului dacã nu am fost validatã ca si consilier local, însã individul confundã functia de consilier personal cu cea de consilier local. La un moment dat a iesit afarã si a stat în fata clãdirii aproape trei ore, asteptând ca primarul sã iasã afarã. Striga întruna sã iasã primarul sã se batã bãrbãteste si-l ameninta în toate chipurile. Domnul primar a sunat la Politie de câteva ori însã individul tot acolo a rãmas, cu mâinile în buzunar. Dupã o vreme a trebuit sã plecãm de la Primãrie pentru cã aveam unele treburi de rezolvat. Chiar si domnul Nicolae Nixon Ibãnescu a spus cã trebuie sã plecãm cumva cã ãsta vrea sã ne omoare. Am fugit împreunã cu el si femeia de serviciu sã ne urcãm în masina primarului, însã doar el a reusit. Când am deschis portiere m-a ajuns din spate si m-a tras cu putere de haine. Cu chiu cu vai am reusit sã intru în masinã, dar nu vã spun ce spaimã am tras. În schimb, de fricã, femeia de serviciu a rãmas paralizatã în mijlocul drumului. Atât i-a trebuit individului. S-a îndreptat spre ea si abia atunci am vãzut cutitul în mâna lui. Noroc de câtiva cetãteni care au vãzut ce se întâmplã si au sãrit imediat în ajutor. Cine stie ce se întâmpla dacã nu erau ei acolo”, a declarat dupã incident Mioara Timofte, fost consilier personal al primarului Ibãnescu. Pentru faptul cã a amenintat cu cutitul trei persoane, a fost depusã o plângere la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad. Oamenii din comunã povestesc cã în anul 2004 Sergiu Curcã l-a bãtut pe viceprimarul de atunci pânã aproape l-a omorât. Omul a stat în spital 30 de zile, iar apoi a umblat o jumãtate de an pe la toate clinicile de specialitate pentru recuperare. Se pare cã nu s-a luat nicio mãsurã legalã împotriva agresorului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.