spot_img
15.7 C
Vaslui
03-iun.-2023

„Aici este o enclavã ruptã din UE” (foto)

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Deputatul independent Remus Cernea despre Pungesti:

DECIZIE…Dupã ce a vãzut ce se întâmplã la Pungesti si emotionat de povestile oamenilor care au fost abuzati de autoritãti, deputatul Remus Cernea a decis sã mai rãmânã o zi în zonã si împreunã cu localnicii sã încerce sã redeschidã tabãra de rezistentã. A înnoptat în satul Armãsoaia, alãturi de activistii veniti de peste tot din tarã. La Pungesti acesta a venit însotit de Briana Caragea.

Deputatul independent, Remus Cernea si Brianna Caradja au ajuns în comuna Pungesti pentru a vedea cu ochii lor abuzurile la care sunt supusi localnicii care se împotrivesc deciziei luate de Guvernul Ponta de a începe în zonã forarea la prima sondã de extragere a gazelor de sist din România. Prima oprire a fost în satul Toporãsti, unde cei doi erau asteptati de peste 100 de oameni. Acestia nu au mai venit la Silistea de frica jandarmilor, împânziti în toatã comuna. Cu o orã înainte de sosirea celor doi, jandarmii din comunã au intrat în dispozitivul de luptã. Scutierii au apãrut în zona specialã, o „reginã” s-a campat la intrarea în satul Pungesti, unde a mai apãrut si un autocar plin cu jandarmi. Probabil se asteptau ca oamenii, strânsi la Toporãsti, sã vinã la Silistea.

Deputatul Cernea la Toporãsti

Remus Cernea a rãmas surprins de primirea oamenilor din Toporãsti: „Vã admir enorm si mi-a plãcut ce am vãzut în imagini pe toate posturile TV, cum vã apãrati pãmânturile, apa si sãnãtatea. S-au fãcut abuzuri împotriva dumneavoastrã si am venit sã-mi arãt solidaritatea. Vã admir curajul si vã admir cã stati în fata unui guvern corupt”, au fost primele cuvinte pe care le-a spus deputatul independent. Oamenii din Toporãsti i-au cerut ajutorul: ” Sunteti singura noastrã sperantã. Ne calcã în picioare toti. Nu mai putem. Nu vrem ca apele sã ne fie otrãvite, vrem sã ne lase asa cum eram si pânã acum, sãraci si sãnãtosi. Uitati si aici au venit jandarmii, uitatii cum ne filmeazã”, a spus unul dintre sãteni. Sensibilizat de sãteni, Remus Cernea s-a dus la dubele jandarmeriei si i-a întrebat ce cautã în sat, având în vedere cã satul Toporãsti e la câtiva kilometri depãrtare de zona specialã instituitã de Ministerul Afacerilor Interne. Nu a primit niciun rãspuns, ci invariabila placã pe care oamenii legii o spun: „Vorbiti cu purtãtorul de cuvânt! Înainte de a pleca în zona unde Chevron a început lucrul, Remus Cernea le-a cerut oamenilor sã mentinã rezistenta.

Briana Caradja va raporta la Bruxelles abuzurile din Pungesti

Deputatul a poposit si la perimetrul Chevron, unde a reusit sã opreascã masina, dupã ce initial jandarmii din zonã nu i-au permis stationarea. Acolo a dat o declaratie presei, dupã ce a fost avertizat de acestia, cã e o zonã specialã unde nu este permisã stationarea. „E asa cum aflasem si din presã. Se întâmplã un abuz îngrozitor. Aici este o enclavã ruptã din UE, în care drepturile cetãtenilor sunt grav încãlcate. Rãmân la Pungesti si mâine (n.r. astãzi), încercãm sã redeschidem tabãra de rezistentã. Am vãzut masinile de politie patrulând la douã minute, am vãzut efective masive de jandarmi care intimideazã localnicii”, a spus Remus Cernea. Brianna Caradja l-a completat spunând: „De data aceasta nu mai am calitatea doar de activist anti-Chevron, ci si raportor al SRDO (Societate Românã a Drepturilor Omului). Tot ce constat voi raporta la SRDO, care la rându-i va trimite un raport la Bruxelles, la Comisia pentru Drepturile Omului din Parlamentul European. De când sunt în zona Pungesti, mã simt ca si cum am trecut o granitã invizibilã într-o lume paralelã democratiei, o lume în care doar Jandarmeria face legea.”

Remus Cernea despre pungesteni:

Acesti Oameni fac cinste României!

DECLARATIE …”M-a impresionat hotãrârea oamenilor de aici , de a-si apãra pãmânturile si de a nu ceda. Am ascultat mãrturii emotionante despre cum au rezistat acei oameni în fata brutalitãtii autoritãtilor. Acesti oameni fac cinste României. Orice partizan al democratiei ar trebui sã fie solidar cu, cauza lor. În continuare trebuie intensificate presiunile interne si externe asupra Guvernului, pentru a înceta aceste abuzuri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.