spot_img
32.2 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

Airbus şi Tarom lansează o reţea de producţie de bio-kerosen

- Advertisement -

Airbus şi TAROM vor lansa, în parteneriat, prima reţea de producţie şi de comercializare a biocombustibilului pentru transport aerian din Europa.

Cele doua companii au pus bazele unui proiect al carui obiectiv principal este comercializarea de biocombustibili extrasi din camelina, o planta folosita in mod curent in industrie pentru semintele ei bogate in ulei.

Companiile Airbus si TAROM (Transporturile Aeriene Romane), impreuna cu un consortiu de parteneri, au pus bazele unuia dintre primele proiecte la nivel european destinate infiintarii unor unitati de productie si procesare de biocombustibili pentru transportul aerian (bio-kerosen).

Proiectul, al carui centru va fi in Romania, va utiliza mai multe surse de biomasa pentru materia prima, insa va pune accent deosebit pe camelina.

Partea de management de proiect va fi realizata de o organizatie non-guvernamentala romaneasca, in timp ce Airbus va asigura suportul pentru implementarea si obtinerea de avantaje competitive pentru proiectul local de productie de biocombustibili. Camelina poate fi produsa in Romania

www.realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.