spot_imgspot_img
8 C
Vaslui
17-apr.-2024

Ajutã o adolescentã sã scape de cosmarul epilepsiei. Operatia salvatoare costã 20.000 de euro (FOTO)

- Advertisement -

APEL….Pentru un copil de 14 ani, viata socialã este extrem de importantã, dar când ai chiar si 50 de crize de epilepsie pe zi, nu te gândesti decât sã te izolezi, sã te închizi undeva, astfel încât nimeni sã nu vadã prin ce treci.  Este povestea Dariei. De la 5 ani trãieste cu teama cã oricând îsi va pierde constiinta, cã va pica pe stradã, cã nu va fi nimeni lângã ea sã o ridice ori cã cineva o va vedea în ce stare este si se va simti rusinatã.  Daria suferã de epilepsie focalã. Dacã la debutul bolii, tratamentul prescris de neurologi a dat rezultate, iar fetita ducea o viatã relativ normalã – mergea la scoalã, se juca cu prietenele ei – cu timpul situatia s-a agravat, iar epilepsia a devenit rezistentã la tratament. Pretul unei vieti normale este de 20.000 de euro! Ajutati-o!

Epilepsia este o boalã imprevizibilã. Poti sã ai o crizã oriunde, oricând. Pe stradã, în cadã, în locuri în care esti singur si nu te poate ajuta nimeni. Iar faptul cã stii acest lucru este extrem de stresant. Apoi apare si frustrarea faptului cã lucruri banale precum mersul pe bicicletã, statul la plajã, consumul de ciocolatã, cafea ori alte bãuturi pe bazã de cofeinã îți sunt strict interzise.

De trei luni nu a mai iesit din casã din cauza crizelor repetate

„De când au început crizele, medicii mi-au recomandat sã notez într-un carnetel durata lor si sã descriu comportamentul Dariei, ulterior a trebuit sã îi fac si filmulete, ca sã le prezint echipei medicale. E foarte greu pentru o mamã ca în momentul în care copilul tãu are o crizã, tu sã fii nevoit sã filmezi toatã scena. În acele momente sunt cuprinsã de o anxietate puternicã, însã trebui sã îmi pãstrez calmul si stãpânirea de sine pentru a o încuraja pe Daria, în acele 20-30 secunde critice si sã fiu si în stare sã fac filmuletele necesare medicilor. La început se întâmpla o datã sau de 2 ori pe sãptãmânã, apoi cu trecerea timpului s-au înmultit. A avut si zile cu 50 de crize!” ne-a povestit vizibil afectatã, mama Dariei.

Pretul unei vieti normale: 20.000 de euro

„Medicii ne-au recomandat implantarea de electrozi, care pot arãta exact de unde vin crizele si o operatie ulterioarã pentru îndepãrtarea chirurgicalã a portiunii bolnave. Ambele interventii pot fi realizate la Spitalul Monza din Bucuresti, unde existã aparatura necesarã, însã costul depãseste cu mult posibilitãtile noastre ca si familie. E vorba de 20.000 de euro”, a mai spus mama Dariei. Este motivul pentru care tatãl fetei a plecat la muncã în strãinãtate, la doar douã zile dupã ce a aflat cât costã interventia. Fetita a rãmas în grija mamei, care a renuntat la job pentru a putea sã o supravegheze.

9 ani de crize repetate. Schimbã cursul unei vieti chinuite

„Daria are în permanentã nevoie de mine. În momentul unei crize poate cãdea, se poate lovi, trebuie sã fiu în preajmã mereu. De trei luni nu a mai iesit din casã din cauza crizelor repetate. Nici la scoalã nu a putut merge. În acelasi timp, toate pastilele anti-epileptice i-au încetinit gândirea, nu se mai putea concentra la ore, iar profesorii nu au înteles situatia. A trebuit sã o mutãm de la o scoalã la alta pânã am gãsit o scoalã unde se simte integratã. Însã spitalizãrile repetate au împiedicat-o sã tinã pasul cu colegii ei si a rãmas în urmã cu materia. Daria are prieteni, dar cum poti întretine o prietenie când la un anumit interval de timp ea trebuie sã fie internatã sau sã stea în casã? E un copil întelegãtor, un copil timid si tind sã cred cã toate privãrile acestea o frustreazã. Este si motivul pentru care am mers cu ea la câteva sedinte de psihoterapie,” ne-a mãrturisit Mihaela, mama Dariei.

Orice donatie poate schimba viata unui om aflat în suferi 

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sãnãtãtii aproximativ 50 de milioane de oameni din întreaga lume au epilepsie, aceasta fiind una dintre cele mai frecvente boli neurologice la nivel mondial. Din pãcate, 70% dintre bolnavi nu primesc tratamentul de care au nevoie pentru cã nu-si permit. „Au trecut 9 ani de când Daria se chinuie din cauza cumplitei afectiuni cerebrale. Dacã existã o sansã ca durerea si tumultul sã îi fie oprite, e pãcat sã nu profitãm de ea! Împreunã o putem ajuta pe aceastã fetitã sã scape din povara epilepsiei si sã trãiascã linistitã, ca un copil normal. Orice donatie fãcutã în conturile Asociatiei <<Salveazã o inimã>> ajutã la achitarea costurilor tratamentelor care îi pot oferi Dariei o copilãrie si o viatã fericitã. Doneazã si tu pentru viitorul ei!”, a precizat Vlad Plãcintã, presedintele Asociatiei „Salveazã o Inimã”.

Pentru donatii din partea companiilor accesati: https://salveazaoinima.ro/daria-gruia/. Vã rugãm sã specificati în transferul bancar, la detaliile plãtii, numele Daria Gruia!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.