10.2 C
Vaslui
02-apr.-2023

Ajutã o mamã sã rãmânã lângã copiii ei! Are nevoie de sprijinul tãu! (FOTO)

- Advertisement -

APEL LA OMENIE…Frumoasã, tonicã si cu un surâs aparte. Asa o cunosteau toti colegii din televiziune. O boalã gravã a lovit-o însã în momentul în care în viata ei a intrat un pui de om. La numai doi ani si jumãtate de când a devenit pentru a doua oarã mamã, Valentina Petre – Vali de la machiaj, asa cum e cunoscutã printre colegii în televiziune – a fost diagnosticatã cu o formã de cancer de col uterin. Vali a fãcut tot posibilul pentru a-si salva viata. A crezut cã se va descurca singurã! Acum însã este nevoie de orice sprijin! Este de loc de la Tecuci, judetul Galati, si sperã cã oamenii cu suflet mare o vor ajuta sã îsi vadã putin mai mari îngerasii, care încã au nevoie de mama lor!

„Am aflat cã sotia mea suferã de o boalã atât de gravã în urma unui RMN fãcut la urgentã, pentru cã avea dureri insuportabile în zona sacralã a articulatiei soldului stâng. Când am aflat diagnosticul, am încremenit la propriu. Nu am stiut cum sã reactionez. A fost o perioadã extrem de grea pentru toatã familia. Nu puteam sã acceptãm ceea ce ni se întâmplã,” ne-a povestit vizibil afectat Alexandru, sotul Valentinei.

Carmen Brumã: Vali e genul de om care ti se lipeste de suflet

Valentina Petre are 43 de ani si de sase luni trãieste o dramã. Investigatii, dureri, drumuri, spitale, sute de ore departe de cei doi copii ai ei: Adriana si Vladimir! Vali este un make-up artist cu mâini magice. De-a lungul a peste 10 ani de televiziune a adus zâmbete pe mii de chipuri, a sters mii de supãrãri si a ascuns tot atâtea imperfectiuni. Oamenii din spatele camerelor rãmân anonimi publicului larg, munca lor se vede însã pe micile, dar si pe marile ecrane. Vali rãmâne însã un om obisnuit care si-a fãcut meseria cu pasiune si care în aceste momente îsi doreste sã poatã privi cu încredere spre viitor.  „Prietenoasã, atentã, foarte bunã în meseria ei, <<Vali de la machiaj>> este genul de om care ti se lipeste de suflet. Se spune cã nu stii cât de puternic esti pânã când <<a fi puternic>> este singura optiune. Iar Vali pe care o stiu eu asa e: PUTERNICÃ!”, este convingerea lui Carmen Brumã, un om de televiziune cu care a împãrtit mii de ore în cabina de machiaj de-a lungul anilor.

Fiecare leu donat alãturi de un gând bun vindecã

Colegii si prietenii au demarat o campanie pe retelele de socializare si au reusit sã strângã o parte din cei 15.000€ necesari pentru a ajunge la Istanbul, unde a fãcut primele investigatii. „Tratamentele sunt scumpe si fiecare bãnut chiar conteazã! Eu recunosc cã am trãit momente în care mi-a fost rusine sã donez pentru cã suma pe care o aveam era… prea micã. Însã cu putin de la mine, cu putin de la tine, în final se adunã. Si asta pentru un om care nu numai cã pretuieste, dar are si nevoie de fiecare leu oferit alãturi de un gând bun!

Si încã ceva. Vali nu a vrut sã spunã public prin ce trece si ce greutãti are. Îi era teamã cã genereazã milã si îi era si rusine sã cearã ceva pentru ea. Cerem noi, prietenii ei!”, ne-a mãrturisit Ilinca Teodoriu. Valentina a început deja tratamentul în Turcia, dar pentru cã este destul de costisitor, îl va continua în România, conform retetei si instructiunilor date de medicii din Istanbul.

„Cu ajutorul Asociatiei <<Salveazã o inimã>>  am reusit sã cumpãrãm si medicamentele necesare din Istanbul, însã doar pentru prima fazã de tratament. Tratament care va dura cel putin jumãtate de an, dupã care urmeazã recuperarea. Am fost întrebati de ce am ales Turcia, de ce am plecat în secunda doi în strãinãtate. Sistemului românesc de sãnãtate îi lipsesc multe ca sã poatã avea grijã de pacienti cu asemenea afectiuni. Nu stiu dacã ne-am simtit mai în sigurantã, dar ne-am simtit cu sigurantã ascultati, luati în seamã,” ne-a mãrturisit Alexandru.

Mama e numai una, iar copiii au nevoie de ea

Bãrbatul a fost nevoit sã renunte la job ca sã-si poatã îngriji sotia care are nevoie în permanentã de însotitor. Singurul venit al familiei în momentul de fatã este pensia pe caz de boalã a Valentinei. „Sotia a fost destul de supãratã pentru cã nu a mai putut lucra. Activa ca make-up artist la mai multe posturi de televiziune, dar era implicatã si în diverse proiecte din lumea artisticã. Cel mai mult a suferit în perioada în care a trebuit sã stea departe de copilasul nostru, în vârstã de numai 3 ani. Am fost nevoiti sã îl lãsãm în grija bunicilor cât am fost la investigatii. Iar bãietelul a devenit din ce în ce mai agitat în perioada asta pentru cã i s-a schimbat rutina zilnicã si nu putea întelege de ce dintr-o datã nu mai este nici mami, nici tati lângã el. Iubirea bunicilor e imensã, dar mama e una singurã.”  Valentina Petre sau „Vali de la machiaj”, asa cum o stiu colegii pe care i-a transformat cu mâinile ei magice, cu cãldurã si un zâmbet larg, trebuie sã se facã bine. Costul e mare, dar fiecare donatie conteazã. Nu e important cât, ci doar sã-i fii alãturi! Orice sumã viratã în conturile Asociatiei „Salveazã o inimã” o poate salva pe aceastã tânãrã mãmicã din cumplita încercare în care a aruncat-o viata. Cancerul poate fi învins prin ajutorul nostru comun! Pentru donatii si sponsorizãri din partea companiilor, accesati:

https://salveazaoinima.ro/valentina-petre/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.