Ajutoarele sociale de stat SE TAIE. Raluca Turcan, veşti proaste pentru sute de mii de familii amărâte

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că după ce ministerul pe care îl conduce a început verificări privind acordarea ajutoarelor sociale au fost găsiţi copii de 11 sau 12 ani care nu au cod numeric personal, care practic nu există ca cetăţeni. Ea susţine că în profilul beneficiarilor de ajutoare sociale 10% au patru clase sau mai puţin şi 27% nu au trecut de clasa a opta.

Ajutoarele sociale de stat vor fi strict verificiate. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a vorbit, marți seară, în cadrul emisiunii „Actualitatea”, cu Tudor Mușat, despre situația persoanelor care beneficiază de ajutor social.

”În România avem 170.000 de titulari de ajutor social și în total 413.000 de beneficiari de ajutor social. Unii s-au simțit lezați când am început o campanie pentru a verifica și să facem profilul celor care sunt cu adevărat vulnerabili, iar cei care sunt apți de muncă, să primească repartiții din partea noastră și să meargă la muncă.

„În România avem 170.000 de titulari de ajutor social şi în total vreo 413.000 de beneficiari de ajutor social. Şi unii s-au simţit aşa, lezaţi, când am început o campanie să verificăm, să facem profilul celor care sunt cu adevărat vulnerabili, iar cei care sunt apţi de muncă să primească repartiţii din partea noastră şi să meargă la muncă. Şi spun: dar de ce trimiteţi oamenii amărâţi să muncească? Păi un om amărât care acceptă în continuare să rămână dependent de stat, când va ajunge la peste 65 de ani nu va avea nici pensia minimă socială pentru că acei oameni nu au contribuit nicio zi la sistemul de pensii şi vor ajunge tot cu ajutorul social”, a afirmat ministrul Muncii, marţi seară.

Ministrul a explicat că, dintre beneficiarii de ajutoare sociale, aproximativ 157.000 sunt copii din familii care trăiesc, teoretic, doar din ajutorul social. …https://www.romaniatv.net/ajutoarele-sociale-de-stat-se-taie-raluca-turcan-vesti-proaste-pentru-sute-de-mii-de-familii-amarate_5333938.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ