23.6 C
Vaslui
02-iul.-2022

Ajutor de minimis pentru apicultorii afectati de ploi: 23,7 lei/familia de albine

BANI… Apicultorii din judetul Vaslui, afectati de ploile din perioada martie-mai a acestui an, vor beneficia de sprijin din partea statului. Agentia de Plãti si Interventie pentru Agriculturã (APIA) a anuntat cã, pânã pe data de 26 noiembrie inclusiv, primeste cereri pentru acordarea ajutorului de minims pentru compensarea efectelor hidrometeorologice nefavorabile. Cuantumul ajutorului este în valoare de 23,7 lei/familia de albine. Valoarea totalã a schemei de ajutor de minimis este de 53.250.724 lei, reprezentând 10.763.157,96 euro la cursul de schimb stabilit de Banca Centralã Europeanã în data de 30 septembrie 2021, respectiv 4,9475 lei petru un euro. Termenul de platã a ajutorului de minimis este data de 31 decembrie 2021.

De acest ajutor de minimis pot beneficia urmãtoarele categorii: apicultorii, persoane fizice care detin atestat de producãtor emis în baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor mãsuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, cu modificãrile si completãrile ulterioare, valabil la data depunerii cererii; apicultorii, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale si întreprinderi familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonantei de urgentã a Guvernului nr. 44/2008 privind desfãsurarea activitãtilor economice de cãtre persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale si întreprinderile familiale, aprobatã cu modificãri si completãri prin Legea nr.182/2016; apicultorii, persoane juridice.

Apicultorii trebuie sã îndeplineascã anumite criterii

Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis, beneficiarii trebuie sã îndeplineascã cumulativ urmãtoarele criterii de eligibilitate: sã aibã familii de albine înscrise în baza de date nationalã apicolã la data 1 martie 2021, conform Sistemului unitar de identificare a stupinelor si stupilor, gestionat de Agentia Nationalã pentru Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu”, potrivit prevederilor Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltãrii rurale nr. 251/2017 pentru aprobarea Sistemului unitar de identificare a stupinelor si stupilor cu modificãrile si completãrile ulterioare; sã aibã stupine înregistrate/autorizate la directia sanitar-veterinarã si pentru siguranta alimentelor judeteanã, respectiv a municipiului Bucuresti, la data depunerii cererii; sã fie înregistrati în registrul unic de identificare (RUI), si sã detinã cod unic de înregistrare atribuit de cãtre APIA. Solicitantii care nu detin cod unic de înregistrare în RUI, înainte de solicitarea ajutorului de minimis prevãzut de prezenta hotãrâre au obligatia obtinerii acestuia de la centrele judetene ale APIA, prin completarea si depunerea formularului prevãzut în anexa nr.1 la Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltãrii rurale nr. 22/2011 privind reorganizarea Registrului fermelor, care devine Registrul unic de identificare, în vederea accesãrii mãsurilor reglementate de politica agricolã comunã.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here