Ajutor pentru copiii pãrãsiti de mamã, din Bãltati!

EMOTII… Povestea frãtiorilor din satul Bãltati, comuna Tãtãrãni, care au rãmas fãrã mamã, de când aceasta a plecat si nu a mai dat niciun semn de viatã, a ajuns la inimile multor oameni. La casa micutilor cu zâmbet senin a ajuns în aceste zile si preotul Vladimir Beregoi, consilierul social-misionar al Episcopiei Husilor, alãturi de alti binefãcãtori care, împreunã, le-au dus copiilor obiecte necesare în casã, haine si alimente, ce ar putea sã le facã viata un pic mai bunã. Un aragaz nou, canapele, pãturi, lenjerii si alimente – toate le-au fost aduse de oamenii cu suflet bun.

Cei patru frati din Bãltati, comuna Tãtãrãni, cu vârste între 3 si 12 ani, i-au înduiosat cu necazul lor, pe multi dintre cei care au aflat cã, în octombrie anul trecut, micutii au fost pãrãsiti de mama lor. De atunci, cele douã surori si doi frati sunt doar în grija tatãlui, un bãrbat de 50 de ani, si mama acestuia, o bãtrânã de 82 de ani, care nu prea mai vede. Pentru ca micutii sã nu mai simtã lipsurile si sã îsi mentinã pe chip acel zâmbet senin, cu care i-a cucerit pe cei care le-au aflat povestea, binefãcãtorii le-au trecut pragul cu donatii. Printre ei s-a aflat si preotul Vladimir Beregoi, de la Episcopia Husilor. Cu totii au venit cu alimente, cu un aragaz, cu hãinute, cu jucãrii, dar si cu douã sãniute. S-au bucurat cei patru frati, pentru cã, în viata lor destul de mohorâtã, de putine ori s-a întâmplat pânã acum ca oamenii necunoscuti sã vinã cu daruri, cu încurajãri si cu atât de multã blândete.

În cãutarea mamei…

Masina de spãlat, datã lor de preotul din sat, a fost pusã în functiune, iar oamenii care le-au dus aragazul, le-au schimbat si butelia, astfel încât, Adina, sora mai mare, sau tata, sã poatã prepara alimentele mai usor. Micutii s-au bucurat foarte mult la vederea hainelor noi pe care le-au primit. Fetitele le-au asezat tot într-o cutie de carton, cãci nu au niciun dulap în toatã casa. “Le-am promis cã le vom aduce un dulap, ba chiar si o mobilã de bucãtãrie. Le-am asezat canapelele, le-am pus lenjerie nouã, iar ei s-au bucurat nespus. Pãreau fericiti si asta era cel mai important”, au spus cei care au mers la Bãltati, cu daruri. Unul dintre oamenii care s-au implicat în ajutarea acestor copii, a spus cã va merge la Politie, pentru a depune o sesizare, în asa fel încât Politia sã încerce sã le gãseascã mama. Maricica Cucu se numeste ea, are 34 de ani, iar la începutul lunii octombrie 2018, ar fi pãrãsit satul Bãltati. Sotul spune cã ar fi venit în Husi, la o locuintã din cartierul Dric, dar, în mod ciudat, ea nu a mai dat niciun semn de viatã si nimeni nu a mai vãzut-o de atunci.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ