10.8 C
Vaslui
01-apr.-2023

Ajutorul finaciar de 700 de lei nu va afecta calculul privind stabilirea plafonului de compensare a medicamentelor

- Advertisement -
ATENȚIONARE… Ajutorul financiar în valoare de 700 de lei, acordat pensionarilor cu venituri mai mici sau egale cu 2000 de lei nu reprezintă venit din pensie sau din indemnizație socială și nu va fi luat în calcul la stabilirea plafonului de compensare cu 90% a prescripțiilor medicale.

ANUNȚ… Ajutorul financiar acordat pensionarilor nu reprezintă venit din pensie și deci nu afectează plafonul de compensare a prețului medicamentelor, anunță Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Ajutorul financiar în valoare de 700 de lei, acordat în luna iulie 2022 pensionarilor cu venituri mai mici sau egale cu 2000 de lei nu reprezintă venit din pensie sau din indemnizație socială și nu va fi luat în calcul la stabilirea plafonului de compensare cu 90% a prescripțiilor medicale. Pentru creșterea accesului la medicamentele acordate în ambulatoriu pensionarilor cu venituri mici, începând cu data de 1 ianuarie 2022, pensionarii cu venituri din pensii și indemnizații sociale până la 1.429 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, beneficiază de compensare cu 90% pentru medicamentele din sublista B cuprinsă în Lista de medicamente compensate și gratuit, a căror valoare la nivelul prețului de referință/prescripție este de până la 330 lei/lună.

Finanțarea se asigură în proporție de 50% din bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate și, respectiv, de 40% prin transferuri de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Sănătății.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.