30.5 C
Vaslui
04-iul.-2022

Al doilea băiat ars în incendiul de la Tăcuta a fost externat

EXTERNAT… Internat la Spitalul Sf. Maria din Iași, cu arsuri de gradul trei pe aproximativ jumătate din suprafața corporală, băiețelul în vârstă de 10 ani a trecut peste momentul critic și s-a întors în sânul familiei.

APROAPE O MINUNE… Medicii ieșeni au transmis că și cel de-al doilea copil care a suferit arsuri în incendiul de la Tăcuta a fost salvat. Acesta a fost externat de la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iași. Reamintim că la sfârșitul lunii martie, o locuință din satul Focșeasca, comuna Tăcuta, a luat foc, în timp ce în interior se aflau trei copii, o fetiță de trei ani, și doi băieței de 6, respectiv 10 ani. Din nefericire, fetița a decedat imediat după incident, iar tatăl ei, care a intrat în casă pentru a-și salva copiii, la câteva săptămâni distanță, într-un spital de mari arși din Germania.

Internat la Spitalul Sf. Maria din Iași, cu arsuri de gradul trei pe aproximativ jumătate din suprafața corporală, băiețelul în vârstă de 10 ani a trecut peste momentul critic, iar începând de ieri s-a întors în sânul familiei. Anunțul a fost făcut de dr. Sidonia Susanu, medic primar Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă din cadrul unității spitalicești ieșene. “Avem o veste minunată: cel de-al doilea pacient ars în incendiul de la Tăcuta, Vaslui, internat în cadrul Unității Funcționale de Arși cu arsuri de gradul III pe aproximativ 46% suprafața corporală și arsuri de căi aeriene superioare și inferioare a fost externat în weekend. Evoluția ulterioară a pacientului va fi monitorizată în regim ambulator. Suntem foarte fericiți că încă un pacient ars grav a putut fi salvat în cadrul spitalului nostru!”, a precizat cadrul medical.

Incendiul care a distrus o familie

Reamintim că la sfârșitul lunii martie o locuință din satul Focșeasca a luat foc, după ce jarul din sobă a căzut pe linoleum. În casă se aflau trei copii, o fetiță de trei ani și doi băieței de 6, respectiv 10 ani. Când au văzut flăcările, părinții micuților au alarmat vecinii, apoi tatăl a intrat înăuntru, reușind să-și salveze copiii. Al treilea micuț a fost salvat de un vecin. După ce a scos copiii din flăcări, Andrei Rusu i-a urcat într-o mașină și au pornit spre Centrul de Permanență din Codăești. Aici, pacienții au fost preluați de ambulanțele SAJ și ISU și transportați la Spitalul Județean Vaslui. Starea de sănătate a bărbatului s-a agravat din ce în ce mai tare, medicii vasluieni fiind nevoiți să-l intubeze și să-l conecteze la aparate. Timp de patru zile, acesta a stat internat în secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Vaslui. Medicii ieșeni i-au găsit un loc la Spitalul “Sfântul Spiridon”, însă cum acest caz a depășit și posibilitățile terapeutice ale unității din Iași, s-a decis ca Andrei Rusu să fie transferat la clinica de mari arși din  Offenbach, Germania, unde a decedat. Din nefericire, și fetița acestuia a decedat imediat după incendiu, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Ceilalți doi băieței au fost internați la Spitalul “Sf. Maria” din Iași, unde medicii au făcut adevărate minuni și le-au salvat viețile.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here