spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
23-apr.-2024

Albania rupe relațiile diplomatice cu Iranul: Motivul tensiunilor dintre cele două țări

- Advertisement -

Albania a rupt miercuri relaţiile diplomatice cu Iranul, acuzat de efectuarea unui atac cibernetic masiv împotriva acestei mici ţări din Balcani.

„Consiliul de miniştri a decis ruperea relaţiilor diplomatice cu Republica Islamică Iran, cu efect imediat”, a anunţat premierul albanez Edi Rama, citat de agențiile de presă AFP și Reuters, preluate de Agerpres.

Ambasada Iranului de la Tirana a primit o notificare oficială în care i se cere ca tot personalul său diplomatic, tehnic, administrativ şi de securitate să părăsească teritoriul Albaniei în cel mult 24 de ore, transmite Agerpres.

Edi Rama acuză Iranul de un „atac cibernetic dur împotriva infrastructurilor digitale ale Guvernului albanez, (atac) menit să le distrug㔄O anchetă aprofundată ne-a furnizat dovada indiscutabilă” a acestui atac efectuat în data de 15 iulie, a adăugat premierul albanez.

Relațiile dintre Tirana și Teheran sunt tensionate din 2013, când Albania a decis, la cererea SUA și ONU, să găzduiască membri ai Organizaţiei Mujahedinilor Poporului Iranian (OMPI), mişcare aflată în exil și interzisă în Iran…https://adevarul.ro/stiri-externe/in-lume/albania-rupe-relatiile-diplomatice-cu-iranul-2203449.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.