Alcoolemia record l-a trimis pe Sãndel la dezalcoolizare dupã gratii

LA RÃCOARE…Sãndel din Lãlesti- Murgeni a fost într-un final arestat si a ajuns dupã gratii, dupã ce, în decurs de doar câteva zile a fost prins mort de beat la volan si fãrã permis de conducere. Acesta era pus sub control judiciar de pe 14 martie, pentru cã a fost prins beat la volanul autoturismului si nici nu avea dreptul de a conduce. Nu l-a deranjat foarte tare cã este sub control judiciar si a iesit din nou pe stradã sã îsi etaleze bolidul din curtea casei. A dat însã nas în nas cu politia rutierã din Murgeni, care imediat l-a oprit în trafic si, vãzându-l cã abia se tinea pe picioare de beat ce era, l-au pus sã sufle în alcooltest. Politistilor nu le-a venit a crede ochilor când au citit rezultatul: 3,03 mg/l alcool pur în aerul respirat! I-au fãcut pe loc încã un dosar penal, care i-a adus, de data aceasta, bine meritatul mandat de arestare preventivã, fiindu-i schimbatã si încadrarea juridicã.

Sãndel Mitrofan din Lãtesti, o suburbie a orasului Murgeni, , dupã ce a scãpat ca prin urechile acului de o arestare, a fost din nou prins la volanul Opelului din ogradã, cu o alcoolemeie record! Nici mai mult, nici mai putin decât 3,03 mg/l alcool pur în aerul expirat! Adicã peste 6 la mie alcoolemie în sânge! Mai pe româneste, omul era pul…bere de beat! Dupã ce si-au revenit din uluire vãzând rezultatul de pe alcooltest, politistii l-au dus la spitalul din Murgeni unde i s-au recoltat probe de sânge, i-au întocmit raportul de constatare a infractiunii, iar ieri a fost prezentat la instanta bârlãdeanã, cu solicitarea emiterii mandatului de arestare preventivã, pentru 30 de zile. Judecãtorul de drepturi si libertãti a decis sã admitã solicitarea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, astfel cã Sãndel Mitrofan a ajuns unde se tot cerea de pe 11 martie: în arest preventiv.

„Instanta admite propunerea de înlocuire a mãsurii controlului judiciar cu arestarea preventivã formulatã de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad în dosarul de urmãrire penalã nr. 975/P/2021. Dispune înlocuirea mãsurii controlului judiciar a inculpatului MITROFAN SÃNDEL, cercetat sub aspectul sãvârsirii infractiunilor: conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului; conducere fãrã permis; refuz sau sustragere de la recoltarea probelor biologice; conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, faptã din data de 27.03.2021; conducere fãrã permis, faptã comisã la 27.03.2021, cu mãsura arestãrii preventive pe o perioadã de 30 de zile, începând cu data de 30.03.2021 pânã la data de 28.04.2021, inclusiv.”, a fost decizia judecãtorului de drepturi si libertãti.

Ce isprãvi a fãcut Mitrofan din Lãtesti

Vã reamintim cã Sãndel Mitrofan a fost retinut de cãtre politistii din cadrul Politiei Orasului Murgeni, fiind bãnuit de comiterea infractiunilor de “conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice”,”conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere” si “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, încã de douã ori în aceastã lunã! Spaima soferilor din Murgeni n-a tinut cont cã nu are dreptul de a conduce Opelul din ograda sa si a plecat prin sat si prin Murgeni, sã „testeze” probabil vigilenta tinerilor agenti de politie, proapãt angajati în cadrul Politiei Orasului Murgeni. „În data de 11 martie a.c., ora 20:20, politistii din cadrul Politiei Orasului Murgeni aflati pe strada Coman Ghenutã, din Murgeni, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat în vârstã de 50 de ani, din Murgeni. Întrucât bãrbatul emana halenã alcoolicã, a fost condus la spitalul din Murgeni, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei” a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Probele au fost trimise la analize, dar rezultatul încã nu a venit, cã n-are IPJ-ul bani sã le plãteascã, probabil! Sãndel Mitrofan, nelinistit si fãrã fricã, nu s-a lãsat intimidat de dosarul penal întocmit, fiind depistat si în cursul zilei de sâmbãtã, 13 martie a.c., ora 18.35, în timp ce conducea Opelul din ograda sa, pe drumul judetean DJ 244 I, în localitatea Sãrãteni, orasul Murgeni. „În urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat cã bãrbatului de 50 îi fusese suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, din data de 11 martie a.c.. De asemenea, fiindcã bãrbatul emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la un spital din orasul Murgeni, unde a refuzat sã se supunã prelevãrii de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.”, a precizat în continuare Bogdan Gheorghitã.
3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ