Alcoolemie record la Vaslui: sofer cu aproape 4 la mie alcool în sânge!

INCONSTIENTI…Alcoolemie record la Vinetesti, comuna Oltenesti! Un sofer a fost prins de politisti la volan, având o îmbibatie alcoolicã de 1,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, adicã 3, 88 la mie alcoolemie în sânge! Inconstientiul, beat critã, nu avea nici permis auto, fiindu-i suspendat! Politistii vasluieni atrag atentia asupra importantei respectãrii regulilor de circulatie si, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice. Pe lângã posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bãuturilor alcoolice trebuie sã stie cã riscã si închisoarea de la unu la cinci ani sau amendã, aceasta fiind pedeapsa prevãzutã de lege pentru cei depistati în trafic cu o îmbibatie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodatã, pe timpul cercetãrii, permisul este retinut, fãrã drept de circulatie.

Luni, 15 iunie, ora 7.00, politistii din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, al cãrui conducãtor se afla sub influenta bãuturilor alcoolice. Bãrbatul în vârstã de 36 de ani, din municipiul Vaslui, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat (1,24 la mie alcoolemia în sânge). Ulterior, soferul a fost condus la spital în vederea recoltãrii de probe biologice. „În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice, faptã prevãzutã si pedepsitã de Codul Penal.”, a precizat Loredana Stavãr, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Beat turtã, cu o alcoolemie record de aproape 4 la mie si cu permisul suspendat

Cât de inconstient sã fii ca sã urci la volan cu o alcoolemie de aproape 4 la mie alcool în sânge?? Un bãrbat din Vinetesti, comuna Oltenesti a dat o asemenea „probã” de inconstientã! Noroc cã pe 15 iunie, la 9.30, politistii din cadrul Postului de Politie Oltenesti, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism, care era condus de cãtre bãrbatul de 52 de ani. Întrucât conducãtorul autoturismului emana halenã alcoolicã, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, soferul a fost condus la spital în vederea recoltãrii de probe biologice. Se stie cã alcoolemia în sânge este dublã fatã de cifra indicatã de alcooltest, asa cã vã imaginati cã alcoolemia omului în sânge era de 3,88 la mie!! „Totodatã, în urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat si faptul cã bãrbatul avea dreptul de a conduce suspendat. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice si conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere, fapte prevãzute si pedepsite de Codul Penal”, a precizat Loredana Stavãr.

Fãrã permis, cu alcool peste limita legalã, a ajuns direct în gard!

În aceeasi searã, pe 15 iunie, la ora 19:32, Politia Municipiului Vaslui a fost sesizatã prin 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe raza comunei Codãesti, judetul Vaslui, soldat cu pagube materiale. În urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat cã, în timp ce un bãrbat de 27 de ani, din comuna Codãesti, conducea un autoturism pe DJ 246, a pierdut controlul asupra autoturismului, pãrãsind partea carosabilã si intrând în coliziune cu gardul unei locuinte. Bãrbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodatã, politistii au constatat si faptul cã bãrbatul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. „În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice si conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”, a relatat Loredana Stavãr.

Noaptea, prins ca soferii inconstienti, beat si fãrã permis!!

În noaptea de 16 iunie a.c., ora 03:10, politistii din cadrul Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe DC 84, între localitãtile Suseni – Bãcani, judetul Vaslui, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în judetul Buzãu, condus de cãtre un bãrbat de 30 de ani, din comuna Ibãnesti, judetul Vaslui, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule si care prezenta halenã alcoolicã. Bãrbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. „În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice si conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”, a mai spus Loredana Stavãr.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ