spot_imgspot_img
spot_img
0.2 C
Vaslui
09-dec.-2023

Alcoolul la control !

- Advertisement -

Sediile a douăzeci de societăţi comerciale, suspectate că desfăşoară activităţi ilegale cu băuturi alcoolice supuse accizării, au fost percheziţionate marţi. În urma percheziţiilor, efectuate în Vrancea şi Braşov, au fost indisponibilizaţi peste 300 mii litri de alcool. De asemenea, 18 persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, fals, falsificare şi înşelăciune privind calitatea mărfurilor şi concurenţă neloială.

Aproximativ 354 mii litri de alcool, băuturi fermentate şi băuturi fermentate nedistilate au fost sigilate şi indisponibilizate în urma a 20 de percheziţii desfăşurate în judeţele Vrancea şi Braşov.

În Vrancea au fost perche-ziţionate sediile a 17 societăţi comerciale, iar la Braşov trei, ai căror administratori sunt asociaţi cu cei din Vrancea. Cele mai multe percheziţii au avut loc în oraşul Panciu, în comunele Fitioneşti şi Moviliţa, dar şi la Focşani. Printre societăţile luate la puricat s-au numărat Biomadvin Panciu, administrată de Dan Ovidiu Macovei, Paco Vin Fitioneşti, administrată de Mugurel Bucătaru, Plazza Tranzit cu punct de lucru în Moviliţa şi Nevis Group Panciu, Macomar şi altele. Cele 20 de percheziţii au fost făcute de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vrancea şi al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism– Biroul Teritorial Vrancea, în oraşul Panciu, municipiile Focşani şi Braşov, la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, suspectate că desfăşoară activităţi ilegale cu băuturi alcoolice supuse accizării. Anchetatorii au plecat de la sediile firmelor cu calculatoare, documente şi alte bunuri care urmează a fi verificate. „Astfel, au fost descoperiţi şi indisponibili-zaţi 1.350 litri de alcool, 262.000 litri de băuturi fermentate şi 90.000 litri de băuturi fermentate nedistilate, cu privire la care există indicii de contrafacere şi punere în circulaţie în ve-derea consumului, cu sustragere de la plata obligaţiilor fiscale către stat. Totodată, la percheziţii au mai fost găsite 96.500 de etichete şi 34.300 de amba-laje şi recipiente, precum şi două instalaţii de fabricare şi îmbuteliere băuturi alcoolice fără documente legale“, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.

Cercetaţi pentru spălare de bani

În urma acţiunii desfăşurate pentru comba-terea evaziunii fiscale, 18 persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire şi ade-rare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, fals, falsificare şi înşelăciune privind calitatea mărfurilor şi concurenţă neloială.

Administratorul societăţii Biomadvin SRL spune că s-a făcut un abuz. „Consider că DIICOT a făcut un abuz, iar percheziţia a fost ilegală. Poliţiştii au avut ordin de percheziţie pentru SC Biomadvin SRL, cu punct de lucru în Satul-Nou, dar au pătruns pe o proprietate privată, respectiv în casa mea, unde se află sediul unei alte societăţi, respectiv SC Macomar SRL. Nu ştiu dacă această percheziţie a avut la bază vreo reclamaţie, dar sunt convins că nu întâmplător s-a efectuat în acest mod. A fost «o confuzie voită». Poliţiştii au venit la 8 dimineaţa şi au stat câteva ore. Au spart un birou şi o uşă, după care au ridicat toate înscrisurile, de la acte contabile, până la registre, fără să consemneze separat acest lucru, aşa cum era normal. Au fost controlate, astfel, patru puncte de lucru, şi anume: două de la Biomadvin, unul de la Macomar şi un sediu care îmi aparţine. În final, mi-au lăsat doar o notă de constatare, pe care am găsit-o după ce m-am întors împreună cu avocatul meu. Ei nu se mai aflau acolo în momentul respectiv“, a declarat Dan Ovidiu Macovei.

monitorulvn.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.