26 C
Vaslui
16-aug.-2022

Alegătorii din Kansas au decis prin referendum ca dreptul la avort să fie protejat în statul lor

- Advertisement -

Statul american Kansas a decis să protejeze dreptul la avort, după ce alegătorii s-au pronunțat printr-un referendum, să nu modifice constituția statului conform cu ultima decizie a Curții Supreme. Rezultatul referendumului din Kansas înseamnă că avortul va fi autorizat în continuare până în săptămâna 22 de sarcină.

Alegătorii din statul american Kansas s-au pronunţat marţi pentru menţinerea garanţiei constituţionale asupra avortului, în cadrul primului scrutin de importanţă majoră pe această temă după ce Curtea Supremă a SUA a anulat dreptul federal la întreruperea voluntară de sarcină, informează Reuters.

Alegătorii au spus în mod covârșitor că nu doresc să modifice constituția statului pentru a afirma că nu există dreptul la avort. Concret, ei au respins un amendament care ar fi eliminat paragraful care garantează dreptul la avort în Constituţia statului şi ar fi putut deschide calea unei reglementări mai stricte sau chiar interzicerii avortului…https://www.digi24.ro/stiri/externe/alegatorii-din-kansas-au-decis-prin-referendum-ca-dreptul-la-avort-sa-fie-protejat-in-statul-lor-2034987

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.