Alegeri Republica Moldova | Rezultate Exit-Poll: Două sondaje arată că Maia Sandu a obținut 54% din voturi și l-a învins pe Igor Dodon

Maia Sandu a câștigat duminică al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, cu 54% din voturi, în fața lui Igor Dodon, care a adunat 45%, arată rezultatele a două sondaje de tip exit-poll date publicității la ora 21.00, după închiderea urnelor. Dacă rezultatele oficiale confirmă sondajele efectuate la ieșirea de la urne, atunci pro-europeana Maia Sandu va deveni prima femeie președinte a Republicii Moldova.

Unul dintre sondajele efectuate la ieșirea de la urne, realizat de compania „Intellect Group” în colaborarea cu asociația SPERO, o arată pe Maia Sandu câștigătoare în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial cu un scor de 54,8% din numărul total de voturi.

Contracandidatul său, Igor Dodon, actualul președinte al țării, a adunat circa 45,2%. Marja de eroare a sondajului este de 5,2%. Un alt exit-poll, realizat de comunitatea WatchDog.md și de Institutul de Politici Publice arată un scor similar. Maia Sandu a obținut 54,7% din voturi, iar Igor Dodon – 45,3%. Marja de eroareîn cazul acestui sondaj este de 2,2%. Niciunul dintre sondaje nu reflectă votul diasporei, care este de așteptat să meargă în mare parte spre Maia Sandu. Maia Sandu a salutat, după închiderea urnelor, mobilizarea extraordinară a moldovenilor și a cerut autorităților să ”protejeze votul cetățenilor”. ”Știu că în următoare orele se vor pune presiuni pentru fraude”, a spus Maia Sandu, care a lansat un apel la polițiști, observatori și toate autoritățile responsabile să ”protejeze votul cetățenilor”. ”Vă rugăm în continuare să fiți foarte atenți și să păstrați calmul”, a adăugat ea. Și Igor Dodon le-a mulțumit alegătorilor, după care a făcut un apel la calm.
Citeşte întreaga ştire: Alegeri Republica Moldova | Rezultate Exit-Poll: Două sondaje arată că Maia Sandu a obținut 54% din voturi și l-a învins pe Igor Dodon
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ