spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

Alertă de Covid-19 în județ: numărul infecțiilor a crescut, printre bolnavi sunt și copii! (DOCUMENT)

- Advertisement -
PERICOL… La Bârlad, sunt internați la spital 27 de pacienți depistați în ultimele 48 de ore cu Covid-19.

ÎN CREȘTERE… Situația cazurilor de Covid-19 în județul Vaslui, până pe 24 August, înregistrată de DPS Vaslui, este una alarmantă, deoarece atât cazurile cât și rata incidenței cumulative la 1000 de locuitori, sunt pe o curbă ascendentă! La Bârlad, sunt internați la spital 27 de pacienți depistați în ultimele 48 de ore cu Covid-19. Toți pacienții sunt pe secții și, cel mai grav, trei dintre ei sunt copii! Toți cei bolnavi sunt internați la Spitalul de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad. Patru pacienți sunt în ATI Reanimare, niciunul nefiind intubat, 2 sunt pe CPAP și sunt 3 ventilatoare libere pentru COVID. Cei 23 au diferite forme de boală : 8 bolnavi au forme medii, 19 pacienți sunt cu forme severe, iar în stare critică este 1 pacient, aflat la ATI Reanimare, transferat la Bârlad de la Piatra Neamț.

Ultima “Rată a incidenței cumulative” este de 0.11/1000 de locuitori, iar județul nostru a înregistrat, în ultimele 14 zile, 57 de persoane depistate pozitiv la testarea pentru înfectarea cu virusul SARS-CoV-2, care duce la îmbolnăvirea de Covid-19. Reamintim că în urmă cu două zile erau doar 48 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Cele mai multe cazuri, 14, s-au înregistrat în municipiul Huși, care are o rată de incidență de 0,37 la 1000 de locuitori, fiind cea mai ridicată din județ. Mai sunt 10 cazuri înregistrate în municipiul Vaslui (0,07 rata de incidență la 1000 de locuitori) și 6 pacienți cu Covid-19 în municipiul Bârlad care a ajuns la o rată a incidenței cumulative de 0,09 la 1000 de locuitori, urmate de Bogdana (3 cazuri și rata incidenței de 2.03/1000), Fălciu (8 cazuri de Covid-19 – 1,53/1000 rata incidenței), Stănilești (3 caz), Fruntișeni (1c), Deleni (1c), Bunești Averești (1c), Codăiești (1 c), Bogdănești, Roșiești, Solești, Dumești, Iana, Ivănești, Munteni de Sus, Munteni de Jos, orașul Murgeni, care au rata incidenței cumulative între 0,55 și 0,07 la 1000 de locuitori.

Vaccinarea, din ce în ce mai redusă! Pericolul infectărilor este crescut și el!

În cursul zilei de 23 August, în județul Vaslui s-au vaccinat 175 de persoane (96 cu doza I si 79 cu doza a II-a). Numărul total de doze de vaccin primite în județ – 131734, iar numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 04 ianuarie 2021, prima administrare) la nivel județean – 124528, din care: – doza 1 – 67174 persoane și doza 2 – 57354 persoane.

„Reamintim cetățenilor că vaccinarea cu schemă completă oferă protecție față de boala COVID – 19, scade riscul de internare, riscul de complicații și de deces. Varianta Delta este mai transmisibilă decât celelalte variante, iar vaccinurile își mențin o eficiență crescută în prevenirea bolii simptomatice și a spitalizării, dacă se administrează schema completă. Pentru a vă păstra sănătatea dumneavoastră și a celor dragi, Direcția de Sănătate Publică Vaslui recomandă insistent să respectați normele de siguranță sanitară, respectând măsura de carantină în cazul călătoriilor în străinatate și să minimalizați riscul de a vă îmbolnăvi, apelând cu încredere și de urgență la vaccinare. Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800.800.358-TELVERDE. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduită preventivă. Direcția de Sănătate Publică Vaslui susține și recomandă vaccinarea. Încurajăm populația să se imunizeze prin vaccinare, astfel încât vom limita răspândirea cu COVID – 19.”, este recomandarea DSP Vaslui, prin vocea Mihaelei Vlada, director al acestei instituții.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Bun. Și unde a fost covidul pe perioada sezonului estival? Aaaa……a fost în vacanta dnilor nu?. Acum ca s a terminat ,ca s a răcit timpul se pare ca ” covidul” s a întors la treaba! Gata cu distracția, și cu banii făcuți pe perioada vacantei! Nu neg existenta virusului, sunt vaccinat dar unde a fost covidul pe perioada verii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.