spot_img
19.8 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Alertă de tsunami în Japonia după un cutremur de 7,4 grade

- Advertisement -

Un cutremur puternic, cu o magnitudine de 7,4 grade, a zguduit joi seară prefectura japoneză Miyagi şi zonele vecine cu aceasta, devastate deja de cutremurul de la 11 martie, relatează Kyodo, citând Agenţia Japoneză de Meteorologie, care a emis o alertă de tsunami.

Oficiali locali au precizat joi că cutremurul s-a produs la 40 de kilometri sub pământ, în largul coastei prefecturii Miyagi.

Institutul american de geofizică /USGS/ a localizat mişcarea telurică la 100 de kilometri depărtare de Sendai şi 140 de kilometri de Fukushima. Seismul a avut loc la 345 de kilometri de capitala Tokyo, unde mai multe clădiri s-au zgâlţâit vreme de aproximativ un minut.

Autorităţile japoneze au ordonat populaţiei din nord-estul ţării să plece din zonele de coastă şi să se mute în zone mai înalte din cauza pericolului de tsunami ce ar putea ajunge până la doi metri înălţime.

Seismul şi tsunamiul din 11 martie, cea mai gravă calamitate care a lovit Japonia după Cel de-al Doilea Război Mondial, au făcut aproape 23.000 de morţi şi dispăruţi, dintre care 9.199 decese confirmate, potrivit unui ultim bilanţ provizoriu al poliţiei.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.