spot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-mai-2024

Alertă de turbare într-o comună din Iaşi. O vulpe care a intrat în curtea unui sătean este sursa infecției

- Advertisement -

O vulpe care a intrat în curtea unui locuitor din comuna Răchiteni, judeţul Iaşi, poate provoca un focar de rabie. Medicii sunt în alertă după ce au fost primite rezultatele analizelor de laborator.

De câteva zile, animalul sălbatic dădea târcoale în comuna Răchiteni şi a fost văzută de mai multe ori în curţile oamenilor. Vulpea a fost prinsă şi ucisă de câinele aflat în gospodăria unui localnic care a solicitat imediat ajutorul Direcţiei de Sănătate Veterinară.

Analizele arată că vulpea era purtătoare de rabieâ

Bărbatul din Răchiteni a procedat corect şi nu a atins vulpea ucisă de câine, anunţând Direcţia de Sănătate Veterinară. Reprezentanţii DSV au constatat că animalul era purtător de rabie şi au luat toate măsurile de prevenţie pentru ca vulpea să nu mai reprezinte un pericol. Totodată, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ,,Sf. Parascheva” din Iaşi pentru a fi supus unor investigaţii medicale şi a primi tratament, deoarece a intrat în contact cu animalul de companie care a fost muşcat de vulpe. Rabia este o boală infecțioasă virală a animalelor, care este provocată de virusul rabic, prezent în saliva acestora. Aceasta afectează sistemul nervos central la oameni și este mortală…https://adevarul.ro/stiri-locale/iasi/alerta-de-turbare-intr-o-comuna-din-iasi-o-vulpe-2289543.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.