spot_img
27.8 C
Vaslui
20-iun.-2024
spot_img

Alertă în Slănic Prahova din cauza străzii care s-a surpat. Craterul s-ar fi extins peste noapte: „Ne trezim că ne înghite pământul”

- Advertisement -

Situație critică la Slănic Prahova, acolo unde o stradă s-a surpat și a apărut un crater adânc de doi metri. Zeci de localnici au fost evacuați, iar clădirile din împrejurimi sunt în pericol. Specialiștii geologi sunt în zonă și fac permanent măsurători. Până se va veni cu o concluzie, perimetrul de siguranță a fost extins, iar traficul rutier și pietonal este interzis.

ACTUALIZARE 11:20

„În urma măsurătorilor efectuate în aceasta dimineață, s-a constatat accentuarea tasării terenului cu aproximativ 20 cm”, a transmis DSU. 42 de persoane au fost evacuate din imobilele aflate în proximitate, iar prin grija administrației publice locale, două familii au fost adăpostite la operatorii economici de pe raza localității. „Situația este continuu monitorizată, iar personal specializat contractat de Primaria Slănic efectuează măsuratori în vederea transmiterii acestora expertului tehnic în domeniul Af (Rezistența Mecanică și Stabilitatea Terenului de Fundare a Construcțiilor și a Masivelor de Pământ). Totodată, echipele operative ale IGSU, Poliția Română și Jandarmeria Română sunt prezente la fața locului pentru asigurarea măsurilor din aria de competență și vor rămâne în dispozitiv atâta timp cât situația o va impune”, a mai transmis DSU.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/alerta-in-slanic-prahova-din-cauza-strazii-care-s-a-surpat-craterul-s-ar-fi-extins-peste-noapte-ne-trezim-ca-ne-inghite-pamantul-2773475

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.