Alertă la IRO Iași! Șase asistenți medicali au fost testați pozitiv cu coronavirus – Update

Alertă la Institutul Regional de Oncologie Iaşi! Șase asistenți medicali ai blocului operator au fost testați pozitiv cu coronavirus. Din fericire niciun contact al acestora nu a fost infectat. Sălile unde cele șase cadre medicale au avut acces au fost dezinfectate. De asemenea blocul operator a fost supus unui proces de dezinfecție, urmând ca mâine să fie redeschis. Managerul Institutului Regional de Oncologie Iaşi, contactat de reporterii Cotidianului „Bună Ziua Iași” a oferit noi informații în cazul asistenților medicali.

„Şase asistenţi medicali ai blocului operator ai Institutului Regional de Oncologie Iaşi au fost depistaţi pozitiv la infecţia cu COVID-19. Personalul medical a fost testat miercuri, 10 iunie a.c. Atunci un asistent medical a anunţat conducerea instituţiei că starea sa de sănătate nu este bună şi are simptome specifice infecţiei cu noul coronavirus. După efectuarea acestor teste au mai fost depistate încă cinci persoane infectate. Trei dintre aceştia fac naveta pentru a ajunge la locul de muncă. Aceştia folosesc mijloace de transport în comun. Cel mai probabil aşa a fost posibilă infectarea. Din fericire nu au intrat în contact cu pacienţi.

În pauze aceştia au stat în camera de odihnă fără mască de protecţie. Acesta poate fi un alt mod în care au contactat virusul. Un aspect important de precizat este acela că, asistenţii medicali au intrat în sala de operaţie cu echipament de protecţie. De aceea, şansele de transmitere a virusului de la pacienţi către personalul medical dar şi invers sunt inexistente. Au fost testaţi toţi contacti celor şase cadre medicale infectate cu noul coronavirus. Din fericire niciun apropiat al acestora nu a fost testat pozitiv. Aceştia vor fi retestati în cursul zilei de mâine. Blocul operator dar şi spaţiile unde au avut acces acestia au fost dezinfectate. Mâine se va redeschide blocul operator.”, ec. Mirela Grosu.

Săptămâna aceasta a fost depistat primul caz de elev pozitiv cu COVID-19 la Liceul cu Program Sportiv Iași

Exclusiv! Primul caz de elev pozitiv cu COVID-19 la Liceul cu Program Sportiv Iași! Astăzi a fost confirmat pozitiv primul caz de elev cu coronavirus după ce au fost reluate cursurile. Copilul este elev în clasa a VIII-a, el a contactat virusul de la bunica lui. Aceasta a fost prima dată testată negativ. Al doilea test al femeii a fost pozitiv. Mai grav este faptul că băiatul a fost două zile la școală și a intrat în contact cu alți colegi.

Liderul USLIP Iași, Laviniu Lăcustă, a oferit o declarație în ceea ce privește primul caz de coronavirus la Liceul cu Program Sportiv Iași. …https://www.bzi.ro/alerta-la-iro-iasi-sase-asistenti-medicali-au-fost-testati-pozitiv-cu-coronavirus-exclusiv-3968310?utm_source=website&utm_medium=breaking
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ