spot_imgspot_img
spot_img
4.9 C
Vaslui
03-dec.-2023

UPDATE: Mai mulți asistenți maternali au fost duși la DNA Iași pentru audieri! Modul cum au fost încredințați copiii în plasament este contestat! (FOTO)

- Advertisement -

UPDATE: Procurorii DNA Iași, însoțiți de jandarmi și de polițiști de la DGA Vaslui, au descins, la Complexul de Servicii nr. 1 și la Complexul de Servicii nr. 2, ambele din municipiul Bârlad, încă de la primele ore ale dimineții. Simultan, anchetatorii au bătut și la ușa paznicului Constantin N., față de care există, de asemenea, multe plângeri. Au fost ridicate foarte multe documente și alte lucruri care pot fi utile anchetei. Bârlădenii luați la audieri și care sunt asistenți maternali se pare că sunt suspecți de modul cum au obținut încredințarea în plasament a copiilor. Deocamdată, procurorii DNA – Iași i-au dus la audieri, în frunte cu paznicul Constantin N., urmând a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

STIRE INITIALA: Procurorii Anticorupție Vaslui, descinderi matinale la două centre ale DGASPC din Bârlad, precum și acasă la un paznic al instituției

ULTIMA ORĂ… Descindere în forță în această dimineață, la două sedii ale DGASPC Vaslui din municipiul Bârlad, dar și la domiciliul unui paznic al instituției! Procurorii Serviciului Anticorupție Vaslui, la solicitarea DNA Iași, efectuează aceste percheziții, ca urmare a sesizării unor fapte grave de corupție, care, se pare, ar viza modul în care au fost încredințați mai mulți minori unor asistenți maternali. Sunt 16 astfel de dosare cu mari nereguli în ele, spun surse apropiate anchetei. Procurorii însoțiți de jandarmi au descins, așadar, la Complexul de Servicii nr. 1 și la Complexul de Servicii nr. 2, ambele din municipiul Bârlad, încă de la primele ore ale dimineții. Simultan, anchetatorii au bătut și la ușa paznicului în cauză, față de care există, de asemenea, plângeri. Au fost ridicate documente și alte lucruri care pot fi utile anchetei. Vom reveni cu detalii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

18 COMENTARII

  1. Va rog ajutați oameni cu suflet mare copiii și adulții din căminele DGASPC- ului, acestea suferă de foame, nu au îmbrăcăminte corespunzătoare, nu au lenjerie de pat, nu se asigura asistenta medicala, nu au dreptul sa tina legătură cu familia, sunt izolați și marginalizați. Ar trebui schimbata toată conducerea și personalul din aceasta instituție deoarece nu se mai pot schimba, sunt învățați sa fure de la gura copiilor orfani și sa-si bata joc de adulti vulnerabili și bătrâni.

  2. Luate la puricat toate dosarele din ultimii 10 ani.Numai cine nu a incercat sa faca cursuri si sa ia un copil in plasament fara sa aiba pile stie cum se faceau cursurile,cum se luau atestate si copii in plasament..o adevarata retea.Unii nu au reusit ca nu au avut pile altii au luat cate 2-3 copii avand si in adoptie si in plasament.O afacere cu suflete nevinovate pentru ….

  3. Cazacule ce faci te ai ascuns?? Tremuri?? Vin mascatti sa te ure!! Esti ptegatit?? Ai ascuns gentile cu bani de la primarie? De la protectie? De la chiper??

    • Corect ar fi sa se verifice si ce face directorul responsabil cu asitentii maternali, nu doar sa se plimbe la mare la apartamentul Alezzy, impreuna cu Ex Preotul si viitor “angajat” SRI la Constanta

  4. Din păcate se tot aude despre faptul că se produc foarte mult abuzuri. Mă rog la Dumnezeu să se facă dreptate și totodată vă rog și pe voi să continuați redactarea știrilor referitoare la acest subiect. Sufletele copiilor nu sunt de vânzare, iar condițiile în care aceștia se dezvoltă nu se negociază pe caș . De asemenea, ar trebui urmărit firul, iar presa ar trebui să încurajeze acest demers: cu și prin cine au reușit acești asistenți maternali să obțină plasamentul?

  5. Cum reusesc unele persoane de varsta inaintata sa ia in plasament cate 4-5 copii ?Cum se fac anchetele sociale cand persoane care in tinerete au avut copii din doua trei casatorii ratate si nu au avut grija de ei si acum devin asistenti maternali? E bine stiut ca daca nu ai o pila ..nu misti…nu obtii …Schimbat totul din temelii la acest DGASPC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.