23.4 C
Vaslui
06-iul.-2022

“Alertații” spitalului din Bârlad au produs surprize la examenul de angajare!

CONCURS… Din cei 28 de candidați, toți au promovat proba scrisă, iar 24 dintre ei au reușit să treacă cu bine și de interviu.

STĂM BINE… Surpriză plăcută la spitalul bârlădean, unde pe 25 mai a avut loc concursul pentru ocuparea posturilor pe perioadă nedeterminată de către personalul care a ocupat posturi de execuție, în perioada stării de alertă. Vorbim despre cei care au fost angajați fără concurs, pe perioada stării de urgență și de alertă, în perioada pandemiei de Covid-19. Au fost 28 candidati: 24 pe funcții medicale și 4 pe functii tehnico-administrative. Dintre cei 28, toți au promovat proba scrisă, iar 24 dintre ei au reușit să treacă cu bine și de interviu. În comparație, la spitalul județean de urgență Vaslui, de pildă, “alertații au picat pe capete: din 20 prezentați la examen, doar 9 au fost declarați admiși!

CINE NE-A TRATAT ÎN PANDEMIE?… Un examen organizat, zilele acestea, de Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” din Bârlad pentru ocuparea a 28 de posturi pentru personalul care s-a angajat în starea de alertă, scoate la iveală o situație la care nu ne-am așteptat: aproape toate asistentele medicale și infirmierele care s-au înscris la examen au fost capabile să treacă de proba scrisă, dovedind practic că dețin suficiente cunoștințe pentru a lucra într-o unitate spitalicească. Mai bine zis, din 28 de cadre înscrise la concurs, 24 au promovat și vor fi angajate pe perioadă nedeterminată! Angajate pe repede înainte când sistemul sanitar mai avea puțin și intra în colaps, aceste cadre medicale și infirmiere au fost în prima linie în lupta cu COVID-19, tratând bolnavii cum au știut ele mai bine. Iată că și notele de la proba scrisă dovedesc că aceste persoane au știut ce fac și ce li se cere să facă în continuare, ceea ce ne face să fim mulțumiți pe mâna cui au fost bolnavii în perioada grea de pandemie! Iată lista cu câți au fost admiși și respinși la concursul de pe 25 mai:

La ATI – 3 asistenti, din care 2 admiși și 2 infirmieri admiși; Medicină internă- 1 asistent care nu a fost admis și 2 infirmieri admiși; Chirurgie 2 asistenti admiși și 2 infirmieri admiși ; Ortopedie 1 asistent admis și 1 brancardier admis; Chirurgie plastică 1 asistent care nu a fost admis; Obstetrică-Ginecologie 2 asistenti, din care 1 admis; Boli Infecțioase 1 asistent admis și 2 infirmieri admiși ; Neurologie 1 brancardier admis; Oncologie 1 infirmier admis.

La sfârșitul lunii martie a acestui an, președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege privind reglementarea statutului personalului care, în perioada stării de alertă, a fost încadrat pe perioadă determinată. În instituțiile publice sanitare din județul Vaslui sunt în această situație zeci de cadre medicale. Conform actului normativ, aceste persoane pot ocupa, pe durată nedeterminată, același post în cadrul unității în care își desfășoară activitatea. Singura condiție pentru a rămâne în sistemul medical este de a obține minimum nota 6 la examen (mai precis 60 de puncte minim). La Bârlad, la spitalul din localitate, situația este mulțumitoare.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. De cei de la CPU nu se spune nimic că vor fi dați afară fara a avea șansa să susțină examenul? Legea nu este pentru toți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here