spot_img
25.2 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Alexander Skarsgård: „M-am inspirat din Bela Lugosi”

- Advertisement -

Actorul care îl interpretează pe vampirul Eric Northman, în serialul HBO „True Blood”, a vorbit pentru „Evenimentul zilei” despre filmele sale formatoare şi despre Lady Gaga.

Actorul suedez Alexander Skarsgård, fiul faimosului interpret Stellan Skarsgård, se află la Varşovia într-un turneu de promovare a serialului „True Blood”.

A jucat în „Melancholia”, de Lars von Trier, alături de tatăl său, în superproducţia „Battleship”, a cărei distribuţie îi include pe Liam Neeson şi pe Rihanna, dar şi în videoclipul lui Lady Gaga, „Paparazzo”, regizat de prietenul său Jonas Åkerlund.

  • HBO România va începe să difuzeze cel de-al treilea sezon al serialului „True Blood” pe data de 19 noiembrie.

EVZ: Dintre toţi vampirii din „True Blood”, Eric seamănă cel mai mult cu Dracula. Te-ai inspirat din interpretarea actorului tău preferat, Gary Oldman?
Alexander Skarsgård: Oh, da. Mă uit „pe repeat” la filmele cu Dracula şi urmăresc cu atenţie interpretările lui Oldman, Klaus Kinski şi Max Schreck. M-am inspirat din Bela Lugosi (actorul maghiar născut la Lugoj, devenit celebru pentru prima interpretare cinematografică a rolului Dracula, în 1931 – n.r.). Am văzut toate aceste lungmetraje înainte să încep filmările la primul sezon din „True Blood”. Dar ei jucau nişte monştri care locuiau în peşteri, ca să zic aşa, or nu e cazul lui Eric. E un tip modern, un businessman, trăieşte în văzul lumii, alături de oameni. Ce să zic, doar le vinde tricouri cu vampiri oamenilor care vin în barul lui, Fangtasia.

Ai jucat în videoclipul lui Lady Gaga, acum alături de Rihanna… Cum le alegi?
Ei, se întâmplă, nu le aleg (râde)…; „Paparazzo” a fost regizat de Jonas Åkerlund, care a făcut o tonă de videoclipuri. Şi el e din Stockholm, ca şi mine, ne ştim de multă vreme, suntem amici. Cunoscându-l şi părându-mi-se destul de ţicnit, ştiam că n-o să facă un clip cu mine şi cu ea ţinându-ne de mână pe stradă, ceea ce ar fi fost plicticos şi nu m-ar fi interesat. Nu fac videoclipuri doar de dragul de a mă vedea în ele. Când mi-a spus intriga videoclipului, mi s-a părut că ar fi o zi de vacanţă cea în care vom filma. Şi aşa a şi fost, m-am distrat copios!

„A fost un vis împlinit să lucrez cu Von Trier

După ce ai lucrat la „Paparazzo”, chiar ai avut o ciocnire cu unul…
Da, dar nu cum a fost prezentată în presă, a fost umflată cu pompa! Nimeni n-a fost arestat, nimeni nu a fost rănit, n-a existat nicio bătaie.

Cum a fost să colaborezi cu Lars von Trier? Ţi-a cerut să faci lucruri ieşite din comun, ca în cazul lui Willem Dafoe, pe care l-a pus să o strângă de gât pe Charlotte Gainsbourg?
Oh, a fost minunat să lucrez la „Melancholia”, von Trier filmează exclusiv în Suedia. Am stat acolo o lună şi jumătate şi în weekenduri mă puteam duce la Stockholm ca să petrec timp cu familia şi prietenii. Dar nu mi-a cerut nimic dificil. Ai atâta libertate când lucrezi cu el! Ca actor, poţi să faci ce vrei! Nu face repetiţii, spune, „actori, treceţi la treabă, faceţi ce vreţi, eu o să fug pe lângă voi cu o cameră şi vă filmez! Haide, veniţi cu idei şi schimbăm lucrurile între duble”. Nu sunt semne pe jos, nici lumini pe lângă care trebuie să stai…

A fost un vis împlinit să lucrez cu Von Trier. E genial. Şi nu e ca şi cum facem ce vrem şi trecem mai departe. Am făcut ce am vrut timp de două-trei duble şi apoi, dacă vedea că într-o secvenţă nu era ce voia el, spunea: „Uite, încearcă să faci asta”. Era perfect, dădea lucrurile peste cap, dar atunci înţelegeai motivaţia lui. A fost fenomenal, dar nu solicitant, ci eliberator şi amuzant. Dar n-am strangulat şi n-am omorât pe nimeni. A fost amabil cu mine. Înseamnă că am avut baftă, nu? (râde)

„Eric. E un tip modern, un businessman, trăieşte în văzul lumii, alături de oameni. Ce să zic, doar le vinde tricouri cu vampiri oamenilor care vin în barul lui, Fangtasia.“

ALEXANDER SKARSGÅRD, actor

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.