0.9 C
Vaslui
04-dec.-2022

Alexandrina, la 27 de ani, se luptã cu o boalã cruntã si are nevoie de ajutor! (FOTO)

- Advertisement -
BOALÃ NEMILOASÃ…Alexandrina Iacub, de la o simplã rãcealã, la un diagnostic ce i-a transformat viata într-un cosmar!

LUPTA CU CANCERUL… Alexandrina Iacub, o tânãrã de 27 de ani, a fost  diagnosticatã în urmã cu doi ani cu Limfon Hodgkin – sclerozã medularã. Mai pe scurt, cancer, o formã foarte agresivã. Ceea ce pãrea o simplã rãcealã s-a transformat într-un cosmar. Doctorii specialisti sustin cã are sanse de vindecare, dar nu în tarã, ci în strãinãtate. I-au recomandat sã meargã la tratament în Turcia, unde sunt specialisti cu rezultate bune în problema cu care se confruntã. Numai cã sunt costuri foarte mari! „Cazarea si medicamentele pentru 45 de zile, cât va dura tratamentul, mã costã 87.000 de euro, sumã la care eu nici nu pot visa”, a spus Alexandrina, cu o voce pierdutã! Haideti sã o ajutãm, stã în puterea noastrã!

„Pânã nu demult, aveam o viatã obisnuitã: casã, muncã, probleme care îmi pãreau foarte grele atunci, dar pe care astãzi le vãd ca pe nimicuri. Totul a început în februarie 2020. Ceea ce pãrea o simplã rãcealã s-a transformat într-un cosmar. Tuseam foarte tare. Am fãcut niste analize de rutinã si mi s-a spus cã am pleurezie. În urma unei punctii pentru scoaterea lichidului din plãmâni, am aflat cã mi s-a depistat un limfom. Nimeni din anturajul meu nu a crezut si am insistat pentru analize repetate care, din pãcate, au confirmat diagnosticul: Limfon Hdgkin – sclerozã medularã,” a povestit Alexandrina, vãdit afectatã de situatia în care se aflã.

Tânãra se confruntã cu stãri de anxietate sau depresie

Tânãra s-a schimbat radical dupã aflarea diagnosticului. Din fata veselã, puternicã, animatã de visuri si obiective specifice vârstei, Alexandrina s-a transformat într-o persoanã tãcutã care se simte neajutoratã atât fizic, cât si moral.

„Când am aflat… Nu am avut cuvinte. Pur si simplu nu puteam articula niciun cuvânt. Am plâns foarte mult, zile în sir… Am acceptat cu greu sã mi se facã chimioterapie. Corpul meu o suportã cu greu, dar am parte de sustinere si încurajãri din partea familiei mele. Pãrintii îmi spun mereu cã trebuie sã lupt, sã merg înainte, chiar dacã este foarte greu! În toatã aceastã perioadã, am învãtat cã sãnãtatea este mai presus de orice, iar fiecare minut din viatã trebuie pretuit si petrecut alãturi de cei dragi.”

Voi puteti schimba soarta Alexandrinei!

Lupta Alexandrinei dureazã însã de mai bine de doi ani de zile. Doctorii specialisti sustin cã are sanse de vindecare, dar nu în tarã, ci în strãinãtate. I-au recomandat sã meargã la tratament în Turcia, unde sunt specialisti cu rezultate bune în problema cu care se confruntã.

„Medicii sunt gata sã mã primeascã, dar cazarea si medicamentele pentru 45 de zile, cât va dura tratamentul, mã costã 87.000 de euro, sumã la care eu nici nu pot visa,” ne-a mãrturisit fata cu visuri spulberate de un diagnostic crunt.

„Tânãra poate fi salvatã prin donatiile noastre. Orice sumã viratã în conturile Asociatiei „Salveazã o inimã” o aduce mai aproape de vindecare, de viitorul pe care îsi doreste sã-l aibã alãturi de familie si de toti cei dragi ei. Cancerul nu trebuie sã fie un epilog, ci poate sã rãmânã doar o tristã amintire. Depinde si de noi sã schimbãm povestea de viatã a Alexandrinei. Doneazã si tu pentru ea!” Vlad Plãcintã, presedintele Asociatiei Salveazã o Inimã.

În fiecare an, peste douã milioane jumãtate de români sunt diagnosticati cu diferite forme de cancer. Aproximativ jumãtate dintre ei pierd lupta cu boala. Specialistii spun cã preventia ar putea creste sansele la supravietuire a milioane de oameni. Aproximativ 40% din cazuri ar putea fi prevenite.  România are, de numai câteva zile, un plan national de combatere a cancerului, parafat de presedintele Klaus Iohannis. Deocamdatã avem plan, dar nu prea avem tratamente, nici spitale dedicate. Potrivit agentiei de presã Rador, numãrul bolnavilor oncologi a depãsit 8.300 doar într-un singur judet din Moldova, iar peste 100 sunt copii care, din lipsa unei sectii de oncologie pediatricã, sunt tratati la Iasi. Medicii spun cã, lunar, acordã între 300 si 400 de servicii la spitalizarea de zi. Iar ceea ce îi îngrijoreazã cel mai tare este scãderea vârstei celor diagnosticati cu cancer, foarte multi dintre pacienti fiind tineri, cu vârste între 20 si 30 de ani.

Pentru donatii si sponsorizãri din partea companiilor, se poate accesa acest linkhttps://salveazaoinima.ro/alexandrina-iacub/

Denumire entitate: Asociatia „SALVEAZà O INIMÔ

Cod de înregistrare fiscalã: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania din Botosani

Pentru transfer bancar trebuie specificat numele: ALEXANDRINA IACUB

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.