spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

Alianța PNL-USR își încordează mușchii: nu-l mai vrea pe Barbu în AGA la Transurb

- Advertisement -

DISCUȚII… Consilierul local Alexandru Barbu și-a dat demisia din Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la Transurb, dar parcă ar vrea să revină pe funcție. Colegii din PSD l-au propus ieri, în cadrul ședinței de Consiliu Local, să facă parte, din nou, din AGA a acestei societăți, dar consilierii PNL-USR, care dețin majoritatea, nu au acceptat. Votul a fost secret, deși secretarul municipiului Vaslui semnalase că nu e necesar acest lucru pentru că, în urma configurației politice de la ultimele alegeri, locul va trebui să fie ocupat de un reprezentant al Partidului Social Democrat. “Votul secret, la persoană, este atunci când Consiliul Local votează persoana, dar aici partidul îl desemnează, iar dumneavoastră (n.r. consilierii locali) aprobați desemnarea, faceți o chestiune pur formală”, a spus secretarul municipiului Vaslui. Consilierii PNL și USR au insistat ca votul să fie secret, astfel că rezultatul nu a fost deloc pe placul PSD-iștilor: șase voturi “pentru” și nouă voturi nule, la vot participând doar consilierii prezenți în sală, nu și cei din online. “Cred că trebuia să ne uităm un pic la ceea ce spune domnul secretar, pentru că are perfectă dreptate. Dumneavoastră știți foarte bine că este locul PSD-ului”, a spus consilierul Leonard Negruți, după ce și-a dat seama că votul secret nu i-a avantajat deloc.

Alexandru Barbu și-a dat demisia din Adunarea Generală a Acționarilor din cadrul societății Transurb, luna trecută, acuzând abuzuri ce ar fi fost comise de membrii Consiliului de Administrație. Tânărul social-democrat spunea că, în respectiva conjunctură, îi era imposibil să-și exercite prerogativele prevăzute de lege. “Nu doar cei 43,5%, ci toți vasluienii ar trebui să știe faptul că, în spatele paravanului oferit de către fragila majoritate din Consiliul Local, dar și cu larga și generoasa complicitate a unor elemente din rândul angajaților Primăriei, care par să fi uitat că sunt plătiți pentru a se îngriji de interesele Transurbului și, nu în ultimul rând, de bunăstarea cetățenilor, cei cinci administratori de la societatea care ar trebui să asigure transportul în comun din municipiu comit abuzuri peste abuzuri, în încercarea de a-și asigura tihna unui mandat de patru ani!”, a scris Alexandru Barbu pe pagina sa de Facebook. Concret, Barbu reclama faptul că a fost tratat de membrii Consiliului de Administrație de la Transurb cu “o crasă lipsă de respect” pentru că nu i s-ar fi răspuns la interpelări sau i s-ar răspuns în bătaie de joc. “Hotărârile Adunării Generale a Acționarilor au ajuns să fie semnate de către președintele unei structuri subordonate, în locul celor aflați în drept, doar pentru a mi se refuza mie, pesedistului, dreptul de a opune vreo rezistență la derapajele făcute de conducerea acestei societăți”, scria pe Facebook, luna trecută, social-democratul. De asemenea, reclama că, uneori, convocările membrilor AGA erau făcute pe repede-înainte, uitând că, de fapt, acest lucru este reglementat de lege și că se poate întâmpla și la Consiliul Local această situație.

Barbu, împăciuitor: “sper că am tras cu toții ceva învățăminte din această reacție pe care am avut-o”

Alexandru Barbu

Ieri, colegul său de partid Daniel Neacșu l-a propus, din nou, pentru a deveni mebru AGA la Transurb. Întrebat de președintele de ședință dacă este de acord cu propunerea, acesta a ezitat să răspundă: “mă onorează foarte mult propunerea colegilor mei, eu am o experiență la Transurb, faptul că mi-am dat demisia și faptul că până acum nu s-au întâmplat niște schimbări care trebuiau să se întâmple în cadrul manierei de a se desfășura ședințele la Transurb SA Vaslui, în cadrul manierei de a se interpreta legile în rândul guvernanței corporative din cadrul Primăriei municipiului Vaslui… Sunt niște aspecte, eu sper că am tras cu toții ceva învățăminte din această reacție pe care am avut-o și, mai departe, vedem ce se hotărâște la vot”, a spus consilierul Barbu, acceptând, astfel, propunerea, chiar dacă el înșuși a spus că, deși și-a dat demisia, până acum nu s-a schimbat nimic “în cadrul manierei de a se interpreta legile în rândul guvernanței corporative”.

PSD-iștii îl vor în continuare pe Barbu la Transurb: “ne arătăm în continuare susținerea față de domnul Barbu”

Alexandru Barbu a reprezentat unica propunere a social-democraților pentru funcția de membru în Adunarea Generală a Acționarilor din cadrul societății Transurb. Celelalte partide nu au făcut propuneri pentru că locul trebuie să fie ocupat de un consilier local PSD. Secretarul municipiului Vaslui le-a spus consilierilor locali că pot vota la vedere, chiar dacă este vorba de o hotărâre ce face referire la o persoană. “Votul secret, la persoană, este atunci când Consiliul Local votează persoana, dar aici partidul îl desemnează, iar dumneavoastră (n.r. consilierii locali) aprobați desemnarea, faceți o chestiune pur formală”, a spus secretarul municipiului Vaslui. Consilierii PNL și USR au insistat ca votul să fie secret, rezultatul fiind unul deloc surprinzător: șase voturi “pentru” și nouă voturi nule. Singura reacție a social-democraților a venit de la consilierul Leonard Negruțu: “cred că trebuia să ne uităm un pic la ceea ce spune domnul secretar, pentru că are perfectă dreptate. Dumneavoastră știți foarte bine că este locul Partidului Social Democrat. Pe de altă parte, noi ne bucurăm pentru că ați procedat în felul acesta, înseamnă că aveți ceva de ascuns la Transurb. Noi ne arătăm în continuare susținerea față de domnul Barbu și, mai mult, considerăm că dumnealui a făcut acea demisie pentru a atrage atenția asupra lucrurilor pe care dumneavoastră, coaliția PNL-USR, le gestionați acolo deficitar”.

Majoritatea consilierilor PNL s-au abținut la votul pentru Planul de administrare al Consiliului de Administrație de la Transurb

Tot ieri a căzut la vot și Planul de administrare al Consiliului de Administrație de la Transurb. Proiectul de hotărâre a fost supus votului pentru a doua oară, însă a primit doar patru voturi “pentru”, restul fiind “abțineri”. Printre liberalii care s-au abținut la vot s-au numărat Valentin Dragomir și Ciprian-Florin Cricler. Consilierii PNL nu și-au explicat votul, însă cei de la PSD au spus încă de la ședința trecută că, din punctul lor de vedere, planul nu este bazat pe fapte reale. Tot luna trecută, consilierul local Sorin Radu (ALDE) a atras atenția că unul dintre obiectivele incluse în document – extinderea rețelelor de transport – nu va fi ușor de îndeplinit: “discutăm aici despre o dezvoltare în zona metropolitană a transportului local, să prindem comunele din jurul Vasluiului. Este un țel frumos, dar ușor neconturat pentru că toate acestea depind de adoptarea unor proiecte de dotare cu mijloace de transport, de dezvoltarea infrastructurii, lucruri care nu sunt deocamdată bătute în cuie. Cam vindem pielea ursului din pădure, considerând că aceste proiecte sunt ca și aprobate. Poate că vor fi aprobate, dar eu zic că astfel de lucruri, care trebuie prinse în programul de management, ar trebui să țină cont și de posibiltăți mai puțin faste. Nu putem lua de-a gata faptul că vom lua bani pentru mijloace de transport și refacerea infrastructurii, nu cred că putem merge pe acest calcul, de aceea eu mă voi abține. Este singurul lucru de aici (n.r. – din plan) care nu îmi convine”, a spus consilierul Sorin Radu în ședința de luna trecută.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

  1. Consilierii locali din Vaslui nu dau 2 bani pe transportul in com din VASLUI.. De ce? e simplu pentru ca iei isi misca fundul cu masina si nu au habar de cat e de varza „infrastructura” care nu mai exista de mai bine de 20 ani in orasul asta..
    Creca e singurul oras resedinta de judet cu o infrastructura a transportului in comun asa praf.. Nu tu mobilier stradal nu tu un mers digital al autobuzelor. Nimic……
    Si ei se cearta pe nimicuri in loc sa faca pentru ce au fost pusi in functie..

  2. Ce competente are pacaliciu asta in transportul public sa ocupe o astfel de functie? De altfel, ce competente au toti pacalicii de prin consiliul local? O adunatura de oportunisti, fripturisti, betivi si mediocri. Asta e politica!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.