spot_img
23.3 C
Vaslui
21-iul.-2024
spot_img

Alocații mai mari pentru copiii plasați în grija unui asistent maternal

- Advertisement -
BANI… Fiecare copil pentru care s-a stabilit plasarea la o familie, la o persoană, sau la un asistent material va primi o alocație lunară în valoare de 950 de lei.

SPRIJIN… Alocația lunară de plasament, care se acordă pentru fiecare copil pentru care s-a stabilit plasarea la o familie, persoană sau asistent maternal, se va majora începând din această lună la suma de 950 de lei.

Măsura majorării alocațiilor de plasament la suma de 950 de lei a fost publicată în Monitorul Oficial și este în vigoare din această lună. Astfel, fiecare copil pentru care s-a stabilit plasarea la o familie, la o persoană, sau la un asistent material va primi o alocație lunară în valoare de 950 de lei. Ordonanța OUG 95/2022 a fost publicată în Monitorul Oficial miercuri, 29 iunie 2022. Alocația de plasament este acordată, conform legii, pentru fiecare copil care a fost preluat în plasament de o familie, sau de o singură persoană, ori asistent material, ”într-un serviciu de tip rezidențial al unui organism privat acreditat sau s-a instituit tutela”. În ceea ce privește beneficiarii alocației, suma de 950 de lei este încasată de asistentul maternal, de reprezentantul familiei, sau de tutorele legal care a luat în plasament copilul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Ma bucur ca sau mărit alocațiile asistenților maternali ,dar la ceilalți copii când se vor mai mari ca și ei au nevoie de foarte multe?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.