3.3 C
Vaslui
28-nov.-2022

Alte douã vasluience, primele la UMF: una dintre ele, cu 6,8 la Bac, a reusit sã ia 10,00 la Bioinginerie!

- Advertisement -

PERFORMANTE… Vasluienii s-au descurcat excelent la admiterea în învãtãmântul universitar din aceastã varã, unii reusind chiar sã fie primii pe locurile de la buget, la cele mai cãutate dintre facultãti. La Universitatea de Medicinã si Farmacie Iasi, de pildã, pe lângã Davia Andreea Faur, care a fost prima la admitere la Facultatea de Medicinã, alte douã vasluience au reusit sã se claseze pe primul loc. Denisa Stefan si Bâzgan Florentina Diana au fost primele admise la specialitãti cu o concurentã acerbã. Declaratia Denisei, vis-a-vis de admiterea sa de pe pozitia fruntasã, este emotionantã: “Dumnezeu a vãzut cât m-am chinuit si m-a rãsplãtit”, spune tânãra, care a muncit singurã, fãrã meditatii, doar cu ajutorul profesorilor de la clasã.

Absolventii de clasa a XII-a din judetul Vaslui au reusit si în acest an sã aducã bucurii pãrintilor si profesorilor, cu rezultatele la admiterea în învãtãmântul superior. Una din cele mai râvnite Universitãti, cu un numãr de candidati pe fiecare loc mai mare decât anul trecut, a fost Universitatea de Medicinã si Farmacie “Grigore T. Popa” Iasi. La Medicinã Generalã, unde concurenta a fost de peste 6 candidati pe loc, vasluianca Davia Andreea Faur a intrat prima, cu o tezã de nota 10,00. Cu note foarte mari si tot de pe pozitia fruntasã a intrat la o altã specialitate intens cãutatã de viitorii studenti – Medicinã Dentarã, si eleva Denisa Stefan, absolventã a Liceului Teoretic “Emil Racovitã” din Vaslui. Denisa este de loc din mediul rural, mai exact din comuna Corni Albesti, iar apropiatii au despre ea numai cuvinte de laudã. Denisa Stefan a reusit sã facã o tezã la examenul de admitere aproape perfectã, notatã de profesorii universitari de la UMF Iasi cu 9,90. S-a clasat, asadar, prima, chiar dacã la Bacalaureat nota sa a fost de 8,80. Denisa a dovedit cã în profesia aleasã – medic stomatolog, tinteste sã fie de nota maximã! “M-am pregãtit un an întreg, dar fãrã meditatii, doar cu ajutorul profesorilor de la clasã. Când am vãzut cã am intrat prima am spus: ce mãret e Dumnezeu! El a vãzut cât m-am chinuit si m-a rãsplãtit cu un rezultat la care nici în vise nu as fi putut spera.”

Diana Florentina a luat la Bac 6,80, iar la UMF a intrat cu nota 10,00!

O surprizã deosebitã a fost fãcutã si de eleva din judetul Vaslui, Bîzgan Florentina Diana, din Bârlad, de la Liceul “Mihai Eminescu”. Aceasta a optat pentru Bioinginerie Medicalã, o specialitate cu doar 64 locuri la buget. Florentina Diana Bîzgan a reusit sã facã o tezã de nota 10,00, care a cântãrit în procent de 90% la admitere. Florentina a reusit sã fie prima în lista admisilor. Surprinzãtor este faptul cã ea a avut la Bacalaureat o medie de numai 6,80. Notele sale, obtinute la “examenul maturitãtii” de la Limba Românã (6,45), Matematicã (7,80) sau Anatomie (6,15, dupa recorectare) nu prevesteau succesul Florentinei de la admitere. Ea însã a dovedit cã pentru viitoarea sa profesie s-a pregãtit temeinic si iatã cã, la examenul propriu-zis, foarte serios si foarte greu, din ceea ce spun candidatii, sustinut la Universitatea de Medicinã si Farmacie din Iasi, Florentina Diana Bîgu l-a luat cu nota 10,00!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.