spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Alte expertize în ancheta de la spitalul din Neamţ unde 10 pacienţi au ars. Ce au mai dispus procurorii

- Advertisement -

În dosarul incendiului de la Spitalul Judeţean Neamţ, unul în care 10 pacienţi au ars de vii, ancheta procurorilor de la Înalta Curte mai durează, fiind efectuate alte expertize.

Ancheta Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul incendiului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ, acolo unde, pe 14 noiembrie 2020, zece pacienţi ardeau de vii, mai are până ce va fi soluţionată, procurorii dorind să administreze un probatoriu care să nu poată fi contestat.

În acest moment, se află în desfăşurare nouă noi expertize judiciare, pentru a se lămuri aspecte ce ţin de izbucnirea flăcărilor, modul cum s-au extins cu o repeziciune fantastică, dacă s-au respectat normele de sănătate şi securitate în muncă, etc. De altfel, unitatea sanitară, ca persoană juridică, a fost pusă sub acuzare, pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă, plus distrugere din culpă.

„Primim corespondenţă cu diverse expertize sau alte documente cu privire la incendiu. Se face încă o expertiză în dosar şi ne-au oferit oportunitatea de a avea şi noi un expert al nostru. Am angajat un expert privat, un fost colonel ISU (…). Dince am înţeles, va fi o expertiză pentru a stabili cum a apărut incendiul, cum s-a propagat, unghiuri, temperaturi“, a declarat directorul Alexandru Filimon.

Citeste mai mult: adev.ro/rec7th

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.