Alte patru persoane depistate pozitiv la Centrul de bãtrâni din Tutova!

FOCARUL PERSISTÃ… Încã patru persoane care provin din Centrul pentru Îngrijirea Persoanelor în Vârstã Tutova au fost depistate pozitiv si au fost internate la spitalul din Bârlad la sfârsitul sãptãmânii trecute. Pânã acum au fost internate peste 50 de persoane (cadre medicale si beneficiari) dintre cele 104 câte se aflau în centru (76 beneficiari, 13 cadre administrative si 15 cadre medicale – asistente medicale si infirmiere), câte se aflau la declansarea focarului de infectie din data de 25 aprilie.

Focarul de Covid-19 de la Centrul de bãtrâni din Tutova a bãgat în spital jumãtate din cei care sunt beneficiari sau care muncesc la acest centru. Ultima „strigare” dupã ce au fost testati vineri, 15 mai, 14 persoane din rândul angajatilor si încã 38 de beneficiari institutionalizati, a fost de patru infectati cu noul coronavirus. Este vorba despre un beneficiar – un bãrbat de 84 de ani din Bârlad, douã infirmiere si un muncitor la grãdina centrului. Culmea, toti au avut teste negative si pe 25 aprilie si pe 5 mai, iar acum, la a treia testare, rezultatul testului a fost pozitiv. Asa cã au fost internati sâmbãtã, 16 mai, la Bârlad, la spitalul suport Covid-19.

Încã o bunicã a murit la spital!

O femeie în vârstã de 89 de ani, beneficiarã a Cãminului de Bãtrâni din Tutova, s-a stins din viatã duminicã, 17 mai, dupã-amiazã, în sectia de Reanimare a spitalului din Bârlad. Infectia cu virusul SARS-Cov-2 i-a fost fatalã, în contextul unor comorbiditãti ireversibile. Femeia este din Bârlad si suferea si de cardiopatie hipertensivã, sindrom bronsic post TBC, sechele AVC, aritmie extrasistolicã, ateromatoza aorticã, hepatitã cronicã cu virus C, dementã mixtã. Conform informãrii primite de la Grupul Strategic de Comunicare, bãtrâna fusese testatã pe 4 mai, alãturi de alte peste 40 de persoane din centru – beneficiari si personalul administrativ, iar rezultatul pozitiv a sosit pe 5 mai, când 11 beneficiari au fost depistati pozitivi la noul coronavirus. A fost transportatã de urgentã la spitalul din Bârlad, care este suport Covid-19, unde în ziua de 17 mai a decedat la sectia de ATI Reanimare. O altã femeie, de 88 de ani din Bârlad, tot din centrul de la Tutova s-a stins din viatã. Este al 13 lea deces din rândul bãtrânilor din Cãminul Tutova, de la izbucnirea pandemiei. În sectia ATI Reanimare mai sunt internati doar doi beneficiari de la Tutova. Cinci dintre pacientii care au fost si ei internati la ATI Reanimare au fost ieri transferati pe sectie, fiind doar suspecti de infectia cu virusul SARS-CoV-2. De reamintit cã, la Cãminul de Bãtrâni Tutova, a fost depistat pe 25 aprilie un focar de infectie cu noul coronavirus, unde s-au constatat peste 40 de îmbolnãviri.




NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ