3.3 C
Vaslui
28-nov.-2022

Alternativa „verde”

- Advertisement -

„Este pacat ca potentialul si asa limitat al orasului nostru se risipeste”

Partidul Verde este una dintre formatiunile politice mai putin cunoscute în judetul nostru, dar sondajele aratã cã este una în crestere. Acest lucru este datorat în primul rând schimbului de generatie, dar si faptului cã populatia simte nevoia unei alternative.

Desi platforma-program a acestui partid nu a fost mediatizatã precum cele ale rivalelor consacrate, printre schimbãrile propuse se regãsesc unele foarte interesante, omise integral de marile partide. Cea mai importantã dintre acestea ar fi concentrarea pe sursele de energie alternativã, fapt ce ar duce la o semi-independentã energeticã a judetului si a orasului Vaslui. Fiind în strânsã legãturã cu Verzii Europeni, ar putea atrage investitori seriosi in zonã, creînd locuri de muncã, fãrã a mai trece prin filiera Bucuresti precum marile partide.

Tot pe lista propusã de Partidul Verde se aflã si încurajarea microfermelor si a micilor întreprinzãtori, dar si înfiintarea unor centre de excelentã pentru elevi, al cãror scop este încurajarea educatiei la cel mai înalt nivel, pentru a forma noi generatii capabile sã transforme în bine acest judet.

„Ideile noastre sunt foarte bune si chiar ar putea fi puse în practicã pe plan local, dar din pãcate marea majoritate a electoratului nu a avut acces la aceste informatii. Marea problemã este cã aceste schimbãri puteau fi fãcute cu multi ani în urmã, dar conducerea judetului si a municipiului nostru a preferat sã le ignore, concentrându-se pe propriile interese. Ce mi se pare deranjant la noi în judet este faptul cã publicul larg nu aplicã principiile votului democratic, care presupune o alternare a partidelor de la guvernare pentru a le motiva pe acestea sã evolueze si sã dezvolte economia localã. La noi în judet conducerea stã neschimbatã de 22 de ani, lucru care ar fi fost admirabil dacã totul ar fi mers strunã pentru locuitori, dar nu în conditiile date. Din pãcate, suntem constienti cã la nivel de Primãrie si presedintia Consiliului Judetean partidul de conducere va rãmâne acelasi, dar îi rog pe aceastã cale pe locuitori sã voteze consilieri din partidul nostru si alte partide mici, pentru a exista o oarecare opozitie si mãcar ideea de democratie. Nu vã lãsati orbiti de praful pavelelor aruncat în ochi înainte de alegeri, votati inteligent!” a declarat Rãzvan Condurache, candidat la Consiliul Local din partea Partidului Verde.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.