24.1 C
Vaslui
26-sept.-2022

Am avut dreptate în cazul Cristea

- Advertisement -

Dupã ani de procese, Cristea a pierdut în fata ziaristilor!

ACUZATII DEMONTATE… Decizie corectã a judecãtorilor de la Curtea de Apel Iasi, în procesul pe care fostul primar al Vasluiului, Victor Cristea, l-a intentat ziaristilor de la Vremea Nouã. Prin decizia civilã nr. 128, din 6 aprilie 2011, magistratii ieseni au respins recursul lui Cristea fatã de decizia Tribunalului Vaslui, decizie care stabilea cã jurnalistii de la fostul Adevãrul de Vaslui nu se fãceau vinovati de acuzele aduse de fostul primar. Cristea dorea sã facã bani din daunele solicitate în instantã, peste 2 miliarde lei vechi! N-a reusit!

S-a tras cortinã peste procesul de calomnie intentat de fostul primar al Vasluiului ziaristilor de la Vremea Nouã, proces pornit din perioada în care Adevãrul de Vaslui scria despre smenurile si afacerile necurate ale celui care a stat 16 ani în primãrie, fãrã realizãri notabile. Pe 6 aprilie, judecãtorii Curtii de Apel Iasi au respins recursul lui Cristea, fatã de decizia Tribunalului Vaslui, care stabilea cã acuzatiile fostului primar la adresa materialelor de presã din ziarul Adevãrul de Vaslui sunt nule si nu au nicio legãturã cu realitatea. Un proces care a început în 2007, în ultimele luni de “domnie” ale lui Victor Cristea, ca primar al Vasluiului. Prin cererea înregistratã la Judecãtoria Vaslui, nr. 7150/333/2007, fostul primar solicita daune morale de peste 2 miliarde lei vechi, chemând în instantã sase reporteri ai Adevãrului de Vaslui, ziar transformat ulterior în Vremea Nouã. În plus, Cristea solicita “obligarea pârâtilor la publicarea pe cheltuialã proprie în ziarul Adevãrul de Vaslui (!!) si în alte cotidiane nationale a hotãrârii irevocabile ce se va pronunta în prezenta cauzã, obligarea pârâtilor la a retracta afirmatiile mincinoase din materialele de presã publicate în perioada martie 2006-decembrie 2007, obligarea pârâtilor la a prezenta scuze publice prin aceleasi mijloace de comunicare”.

Cum sã conduci un oras prost, dar sã te îmbogãtesti…

Povestea fostului primar de Vaslui este simplã si dramaticã, deopotrivã, pentru locuitorii municipiului resedintã. Timp de patru mandate, Victor Cristea a tãiat si a spânzurat în oras, dupã cum i-au dictat interesele sale economice. În afara aductiunii de gaz metan, cu care s-a lãudat mai tot timpul, si unde meritele investitiei apartin mai multor politicieni, Cristea a dormitat prin primãrie, având mai multe preocupãri bahice. Lucru care nu i-a convenit deloc, de câte ori s-a scris despre betiile care se fãceau în primãrie sau în alte locuri secrete din oras (mai mult sau mai putin). Iatã ce au constatat magistratii Judecãtoriei Vaslui, în sentinta din 21 aprilie 2009: “Prin declaratiile martorilor, pârâtii (reporterii acuzati de fostul primar, n.r.) au demonstrat veridicitatea sustinerilor privitoare la consumul de bãuturi alcoolice la care au fãcut, de asemenea, referiri în articolele publicate, martorii expunând situatii personal percepute”. Desi a sustinut tot timpul cã este afectat psihic de materialele din presã, Victor Cristea a fost ales pentru Camera Deputatilor. “Nu poate fi înlãturatã apãrarea pârâtilor, potrivit cãreia nu s-a dovedit prejudiciul reclamantului sub aspectul alterãrii imaginii publice deoarece, într-adevãr, reclamantul, în urma alegerilor parlamentare din 30.11.2008, a primit sustinerea locuitorilor municipiului Vaslui, fiind ales într-o functie de demnitate publicã”, se aratã în sentinta Judecãtoriei Vaslui, confirmatã atât la Tribunal, cât si la Curtea de Apel Iasi. Sã fi votat vasluienii în numãr mare, pentru a scãpa orasul de fostul primar? Nu stim sigur, însã meritã analizatã si varianta respectivã.

Isprãvile fostului primar de Vaslui

Timp de 16 ani, Victor Cristea a pus la cale tot felul de afaceri, cu firme care-i erau pe plac. Ziaristii de la Vremea Nouã au prezentat, pe rând, biznisurile primarului, pornind de la miliardele de lei plãtite unei firme din Iasi pentru scaunele montate la Stadionul Municipal, si pânã la lucrãrile acordate cu multã larghete unor firme de familie, care au umplut orasul de gãrdulete. Rãmâne de notorietate modul în care si-a construit vilã cu banii omului de afaceri bârlãdean Dumitrasc, de la Urban Proiect, desi societatea în cauzã nu este bancã! Nu mai spunem de faptul cã, sfidând toatã comunitatea, primarului i s-au montat, în fata vilei, garnituri de cauciuc la capacele de canalizare, tocmai pentru ca masinile sã nu deranjeze linistea edilului… Acelasi Cristea a reusit sã enerveze toatã populatia Vasluiului, atunci când a tãiat castanii din parcul Copou, arbori vechi de peste 100 de ani. “Prin sentinta civilã 1480, din 21.04.2009, Judecãtoria Vaslui a dispus respingerea actiunii formulate de subsemnatul, motivat de împrejurarea cã desi pârâtii au sãvârsit faptele ilicite (…) în cauzã nu s-a fãcut dovada prejudiciului pe care reclamantul l-ar fi suferit ca urmare a faptelor pârâtilor”, scrie Cristea în apelul de la Tribunal, dupã ce vorbeste de “impactul psihic produs de aparitia articolelor defãimãtoare asupra reclamantului si cu privire la scãderea capacitãtii de muncã a acestuia”. Adicã, petrecerile nocturne, stropite din belsug cu alcool de cãtre fostul primar, erau urmare a “impactului psihic” produs de materialele din presã, iar la primãrie nici nu mai putea conduce institutia, pentru cã îi scãzuse “capacitatea de muncã”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

17 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.