Încã un caz de COVID-19 la Consiliul Judetean, speriat, Dumitru Buzatu a apelat la mascã

POZÃ DE COLECTIE…Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean, a tinut sã fie alãturi de edilul Vasile Pavãl la depunerea dosarului de candidat pentru un nou mandat de primar al municipiului Vaslui. A fost pentru prima datã când seful PSD Vaslui a fost surprins purtând mascã de protectie, acesta fiind cunoscut, pânã mai ieri, drept un puternic contestatar al acestei mãsuri. Asadar, masca a devenit obiect de recuzitã si pentru Dumitru Buzatu dupã ce, zilele acestea, la Consiliul Judetean a fost confirmat un nou caz de COVID-19, în rândul personalului de la Compartimentul Monitorizãri Servicii si Programe. Este vorba de spre un bãrbat care si-a fãcut concediul în Bulgaria si care s-a întors acasã cu virusul.

Este deja arhicunoscutã iesirea mai autoritarã a lui Dumitru Buzatu într-o sedintã de Consiliu Judetean, când consilierul PNL, Liviu Iacob, a invocat o dispozitie datã chiar de presedintele CJ Vaslui care prevede obligativitatea purtãrii mãstii de protectie de cãtre angajatii CJ si vizitatorii care intrã în institutie. “Eu mã simt amenintat în momentul ãsta prin faptul cã mare parte dintre dumneavoastrã nu purtati corect mãstile sau nu purtati deloc. (…) Este o lege care a fost votatã în Parlament chiar de PSD privind obligativitatea purtãrii mãstii si vã rog frumos sã facem o sedintã în conditii legale, în care toti sã ne simtim în sigurantã. (…) Sunteti mai presus de lege? Asta e în semn de frondã sau de protest? Dacã vreti, putem merge în fata prefecturii, sã protestãm cã ne-au pus mãsti”, a spus Liviu Iacob. În replicã, Dumitru Buzatu a sustinut cã refuzã sã poarte mascã de protectie, însã acest lucru poate fi sanctionat numai de cãtre institutiile abilitate. El a adãugat cã faptul cã nu poartã mascã nu împiedicã bunul mers al sedintei de Consiliu Judetean. “Eu vã rog sã credeti cã sunteti în sigurantã aici. N-am auzit sã existe printre noi vreun caz de infectare cu ceva, nu discut despre ceea ce toatã lumea discutã în momentul acesta. Este foarte bine cã v-ati conformat acestui ordin, dar asta nu înseamnã cã toate conduitele trebuie sã le fixati dumneavoastrã. Poate sunt persoane care acceptã sã ia si amenzi si altceva si atunci, asta este, trebuie sã luati notã de aceste conduite. (…) Nu-mi prescrieti dumneavoastrã conduitele mie si nimeni din aceastã salã! (…) Sunteti liber sã procedati cum vreti! (…) Vreti sã ne luãm la bãtaie, ce vreti sã facem? Sunteti într-un cadru institutional, nu puteti sã mã obligati pe mine, nu puteti! (…) Nu vreau sã port mascã si autoritãtile competente pot lua mãsurile de rigoare, dar nu sunteti dumneavoastrã autoritatea competentã”, îi transmitea Dumitru Buzatu colegului sãu din opozitie. Dupã doar câteva sãptãmâni, iatã cã presedintele Consiliului Judetean revine la sentimente mai bune fatã de purtarea mãstii de protectie, o contributie în acest sens având, probabil, si ceea ce s-a întâmplat cu consilierul sãu personal dar si cu managera SJU Vaslui, douã persoane apropiate lui.

Încã un caz de COVID-19 la Consiliul Judetean

Dupã Cezar Aftimescu, consilierul personal al lui Dumitru Buzatu care a fost rãpus de coronavirus, Consiliul Judetean Vaslui se confruntã, în aceste zile, cu un nou caz COVID-19. Este vorba despre un angajat al Compartimentului Monitorizãri Servicii si Programe. Acesta a fost plecat în concediu în Bulgaria, iar în momentul când s-a întors acasã a început sã tuseascã si sã se simtã rãu. Si-a fãcut singur testul pentru SARS-Cov-2. Cum rezultatul a fost pozitiv, s-a luat decizia ca bãrbatul sã se interneze în spital, iar colega lui de birou sã intre în izolare la domiciliu.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ