1.9 C
Vaslui
03-dec.-2022

Amalia Puflea a deschis „cutia pandorei”: neregulile semnalate de campioană, pe masa conducerii gimnasticii românești!

- Advertisement -
CAMPIOANA… Amalia a fost trimisă la Clubul Sportiv Școlar (CSȘ) Bârlad, de care aparține, pentru a se antrena! Cazul ei a intrat atît în atenția ministrului Sportului, cât și a conducerii Federației Române de Gimnastică!

DECIZII!… În urma discuțiilor de la sediul Ministerului Sportului, la care au participat gimnasta, familia, antrenorii și reprezentanții clubului CS Dinamo, s-a decis că Amalia se va antrena la clubul la care este legitimată, CSȘ Bârlad, până la soluționarea tuturor aspectelor semnalate. Prin intermediul unui comunicat de presă, Federația Română de Gimnastică a făcut cunoscută decizia pe care a luat-o în cazul gimnastei Amalia Puflea. “Federația Română de Gimnastică (FRG) mulțumește Ministrului Sportului, Eduard Novak, și tuturor celor care s-au implicat direct în soluționarea scandalului care a avut-o în prim plan pe Amalia Puflea. Este una dintre cele mai valoroase gimnaste din tânăra generație, una dintre speranțele României pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024”, se menționează în comunicatul FRG. În ceea ce privește activitatea Centrului de la Deva, Federația Română de Gimnastică va face o analiză complexă, care să aibă drept consecință crearea celor mai bune condiții de pregătire pentru creșterea unor noi generații de campioane”, transmite sursa citată. Amalia este deocamdată la CSȘ Bârlad, unde se pregătește sub atenta supraveghere a primilor ei antrenori, Ana Maria și Liviu Iordache, cei care conduc Clubul de Gimnastică bârlădean unde este legitimată Amalia. Este încredințată mamei sale, până la soluționarea în justiție a divergențelor dintre părinți.

Având în vedere cele reclamate de Amalia Puflea și mama ei, privind felul în care sportivele sunt tratate de antrenorii lor, cât și faptul că în sala de sport de la Deva este un frig pătrunzător, deoarece de luni de zile nu este gaz metan, fiind tăiată furnizarea din cauza datoriilor, a fost solicitat și un punct de vedere oficial, al ministrului Sportului, Eduard Novack.

„Am avut poate cea mai dificilă conciliere la care am participat vreodată, în care subiectul principal a fost gimnasta Amalia Puflea. O gimnastă de 15 ani, devenită recent campioană europeană. O sportivă care se află în centrul unui scandal mediatic, dar care nu poate rezolva situația unei campioane. Am considerat că este oportun să strâng în jurul aceleiași mese, reprezentanții tuturor factorilor sportivi implicați în acest conflict, pentru a afla adevărul și a identifica soluțiile pentru ca această sportivă să își poată continua cariera în cele mai bune condiții. Le mulțumesc tuturor celor care au dat curs invitației la această întâlnire: Clubul Sportiv Dinamo București, Federația Română de Gimnastică, familia, antrenorii. Mă bucur că, în situații dificile, această familie a sportului, care pare să fie dezbinată uneori, s-a unit imediat și i-a oferit sprijin Amaliei, pentru ca, după 12 de ani de muncă, având în față un viitor frumos în acest sport, să își poată continua cât mai bine cariera”, a declarat ministrul sportului românesc, Eduard Novack.

Amalia este la mama sa și se pregătește la Bârlad, deocamdată!

Vă reamintim că gimnasta bârlădeană, Amalia Puflea, a fost luată de mama sa de la Deva, după ce micuța, ajunsă la capătul răbdării, a amenințat cu sinuciderea. Sătulă de comportamentul inuman de care au dat dovadă antrenorii de la Deva, aceasta era pe punctul de a comite o nebunie, deși iubește din tot sufletul acest sport. Carmencita Constantin, președinta Federației Române de Gimnastică, a declarat pentru presa națională că Amalia Puflea, cea care i-a acuzat pe antrenorii lotului național, Lucian Sandu și Gina Gogean, că au jignit-o și au forțat-o să se antreneze accidentată, nu e „un caz”. Amalia susține în continuare că antrenorii lotului național de la Deva au jignit-o, au forțat-o să se antreneze accidentată și chiar au lovit-o. „Declarația de presă este făcută, lucrurile încep să se alinieze, să se liniștească. Vom continua și veți avea o campioană în Amalia Puflea, să aveți încredere. Amalia Puflea nu este un caz. Dacă veți căuta toate pârghiile și veți lua informații din toate părțile, veți vedea. Aveți deja o primă parte de concluzii, veți afla pe timp ce evoluăm de măsurile pe care le luăm și vă asigur că vă va plăcea ce veți vedea. Gimnastica nu se lasă, gimnastica va fi prezentă la Paris 2024”, a afirmat Carmencita Constantin la festivitatea de închidere a Săptămânii Europene a Sportului. Într-un alt comunicat de presă, FRG  a anunțat că va efectua o analiză complexă privind activitatea din cadrul Centrului Olimpic de Gimnastică de la Deva.

Scandalul Amalia Puflea a scos la iveală că gimnastele de aur ale țării nu au căldură în sala de sport!

„În urma discuțiilor de la sediul Ministerului Sportului, la care au mai participat gimnasta, familia, antrenorii și CS Dinamo, Amalia se va antrena la CSȘ Bârlad, clubul la care este legitimată, până la soluționarea tuturor aspectelor semnalate. În ceea ce privește activitatea Centrului de la Deva, Federația Română de Gimnastică va face o analiză complexă, care să aibă drept consecință crearea celor mai bune condiții de pregătire pentru creșterea unor noi generații de campioane”, se menționează în comunicatul FRG. De asemenea, a reieșit că pregătirea lotului național este afectată în această perioadă de lipsa căldurii în sălile de antrenament, Centrul Olimpic de Gimnastică de la Deva fiind deconectat de la furnizarea de gaze din cauza facturilor restante. „Nu Federația Română de Gimnastică dă căldură la baza sportivă de la Deva… și, din păcate, am avut iar o problemă de subfinanțare. Suntem în situația în care clubul de la Deva nu a putut să-și achite facturile la gaze, a fost deconectat, nu avem contor… așa că sunt 16-17 grade la Deva. Am intervenit personal la nivelul E.On (compania de gaze E.On), sper din tot sufletul să putem să rezolvăm problema. Inclusiv domnul ministru Novak a intervenit și asigură acum plata facturilor restante. Sper să rezolvăm problema, dacă nu, aducem lotul la Izvorani, o soluție vom găsi, pentru că trebuie să ne pregătim. Dar nu vorbim doar de lotul de fete, ci și de cel de băieți. Pregătirea lotului de la Deva a fost afectată de când a început sezonul rece. Nu chiar o lună, e mai puțin, norocul nostru este că Dumnezeu ne iubește și că e soare la Deva. Dar dacă nu se rezolvă în maximum o săptămână, aducem fetele la Izvorani” a anunțat Carmencita Constantin, președinta FRG.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.