spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
21-apr.-2024

VIDEO | Amarandei, cândva consultantul primarului Pavăl pe linie de fotbal, acuză CSM Vaslui de toate relele

- Advertisement -
CONTRE… Fotbalul vasluian înoată de 5 ani în ligile județene, deși e finanțat destul de consistent de la buget. Oamenii de fotbal au început să țipe. Astăzi, Amarandei este cel care-l ia de guler pe primar

ACUZAȚII… Liniștea Clubul Sportiv al Municipiului Vaslui, finanțat de la bugetul local cu suma uriașă de 1,3 milioane de euro, a fost tulburată de Ciprian Amarandei, un antrenor de copii care face performanță cu fotbaliștii de la clubul său, Real Junior Vaslui. Acesta a ticluit un plan, intitulat un pic cam pompos, “de salvare a fotbalului vasluian” și sare la gâtul președintelui CSM, Bogdan Cristea, pe care-l acuză că nu face performanță, cel puțin la fotbal, deși are bugete impresionante la dispoziție. Într-adevăr, pt Liga a 4-a, bugetul echipei pe anul acesta este de 420.000 de lei, foarte bun comparativ cu al celorlalte echipe. Cu acești bani, CSM Vaslui ar trebui să defileze în Liga a 4-a și să fie favorită la promovare. Ciprian Amarandei a trimis acest plan de salvare a fotbalului Consiliului Local, iar vineri acesta l-a prezentat consilierilor. Interesant este că l-a atacat frontal primarul Vasile Pavăl, pe care-l consideră vinovatul moral că echipa de fotbal a CSM înoată și acum în liga județeană, fiindcă, spune acesta, la club a fost pus un individ care nu are nicio legătură cu sportul și cu performanța. Uluit, Vasile Pavăl s-a apărat, însă Amarandei a fost necruțător. Și când te gândești că anii din urmă Amarandei era sfătuitorul primarului în chestiuni de fotbal… Iată, prezentăm mai jos declarațiile tăiose ale acestuia, dar mai ales dialogurile cu Luminița Vârlan, consilierul local de la PSD, care este și membru în Consiliul de Administrație al CSM-ului.

Vremea Nouă vă prezintă stenograma discuțiilor din CL Vaslui pe seama transparenței activității CSM Vaslui. Protagoniștii acestor dialoguri sunt Ciprian Amarandei, președinte la un club privat de juniori, Luminița Vârlan, consilier PSD și membră în CA la CSM Vaslui, Bogdan Cristea , președintele CSM, Lucian Braniște, viceprimar Vaslui, și Toma Enache, consilier PNL. 

Ciprian Amarandei: “Este al cincilea an de zile de când la secția de fotbal a CSM Vaslui nu avem rezultate și, după cum zicea și domnul primar, “teoria o știm cu toții, dar practica ne omoară”. Avem nevoie de transparență, se cheltuiesc bani publici, iar fiecare cetățean trebuie să știe ce se întâmplă cu banii care se cheltuiesc la CSM. Am depus acest proiect de mai mult de o lună de zile și până acum nu am primit niciun răspuns. Proiectul nostru se bazează pe tinerii orașului, pe juniori, să-i promovăm și să ne reprezinte mai departe. Scopul acestui club trebuie să fie acela de a ne promova tinerii și juniorii, nu a face alte treburi. La CSM Vaslui se cheltuie bani aiurea și nu se ating obiectivele propuse. Vin fără bani și vreau să pun umărul la revigorarea fotbalului vasluian.” 

Lucian Braniște: “Dumneavoastră veniți cu un proiect care și la CSM Vaslui este în implementare. Acolo sunt niște indicatori, care deocamdată, conform discuțiilor din Consiliul de Administrație, sunt în termen. An de an a trecut. Vreți să spuneți că sezonul viitor suntem în Liga 2? 

C.A.: – Domnule viceprimar, nu a cerut nimeni Liga a 2-a. Noi ne chinuim de patru ani să promovăm la Liga a 3-a și nu reușim, asta e problema. Și cheltuim bani aiurea. Asta încerc eu să vă spun. Nu am avut la club un management eficient până acum. 

L.B.: Este un punct de vedere al dumneavoastră, noi îl respectăm. Eu, ca și consilier în cadrul Consiliului Local, am și eu punctul meu de vedere. 

C.A.: – Rezultatele vă contrazic.

C.B.: Avem doi reprezentanți ai Consiliului Local în Consiliul de Administrație al clubului. Ei analizează, iar la final de an ne prezintă raportul.

C.A.: – Am dreptate că Consiliul de Administrație funcționează și acum nestatutar, cu patru membri. 

Intră în scenă Luminița Vârlan, membră în CA CSM-ului 

Luminița Vârlan: Domnul Amarandei, s-ar părea că v-a plăcut foarte tare nuvela lui Alexandru Lăpușneanu “Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau!”. De fapt, în acel memoriu, ați venit și ați afirmat acolo că toți sunt proști, slab pregătiți, neprofesioniști, doar dumneavoastră și cu semnatarii acestui memoriu sunteți salvatorii acestui sport. Spuneți că v-au plecat copiii, iar eu vin cu aceeași întrebare. Cum au chemat copiii ăia, că știm și noi cum se fac aceste transferuri. Vă contraziceți singur. Acum spuneți că veniți să salvați fotbalul într-o secundă, dar de fapt ne spuneți că este un proces de durată. Lăsați și CSM-ul să-și îndeplinească și să meargă de la obiectiv la obiectiv, de la etapă la etapă, și o să se ajungă acolo unde trebuie.

C.A.: Ați încercat să duceți discuția în altă parte. Nu am nimic cu nimeni. Eu nu am vrut să schimb pe nimeni de la CSM. Acea persoană nu mai lucrează la club, dar eu sunt tot aici să-mi susțin proiectul.

L.V.: Da, dar ați aruncat cu noroi.

C.A.: Tot ce este acolo, probez. Poate să mă dea în judecată.

L.V.: Atunci, probați și banii pe care i-ați primit de la Primărie, veniți și dumneavoastră transparent în fața noastră.

C.A.: Eu sunt foarte transparent, dar cele două probleme nu au legătură. Eu, pentru banii pe care i-am încasat pe fonduri nerambursabile, am reprezentat și am făcut cinste Vasluiului. Sunt acuzat că am primit niște fonduri și că nu sunt transparent.

L.V.: Nu v-am acuzat! Nu îmi puneți vorbe în gură!

 1. A.: Ba da, doamna Vârlan, așa ați spus.

L.V.: Ați vorbit de transparență, fiți și dumneavoastră transparent!

C.A.: Eu am venit să pun umărul, am făcut un proiect, îl au toți consilierii locali și domnul Cristea (nr. Președintele CSM Vaslui), trebuia să primesc un răspuns într-un termen normal. Chiar dacă era un refuz, așteptam să primesc refuzul ăsta frumos, nu tergiversarea și lucrurile care s-au întâmplat. V-am expus o problemă, sunteți reprezentanții comunității în acest Consiliu, aleși de cetățeni, iar dacă ideile mele nu sunt bune, nu mai am nimic de făcut. Ăsta e ultimul demers pe care îl fac pentru fotbalul vasluian, iar timpul le va demonstra pe toate. 

Bogdan Cristea, președintele CSM, se apără spunând că i-a trimis un feedback lui Amarandei 

Bogdan Cristea: După primirea proiectului, în termenul legal, am făcut un răspuns prin care am cerut niște clarificări. Din tot proiectul nu se vede efectiv ce înseamnă salvarea fotbalului, din punct de vedere financiar și al oamenilor pe care vrea să-i aducă domnul Amarandei alături de el. Toată strategia pe care o avem acuma este începută din luna martie-aprilie, atunci am discutat pentru sezonul 2022-2023, pentru îndeplinirea obiectivului, inclusiv staff-ul tehnic și un schelet de jucători pe care ni i-am dorit. 

Lucian Braniște: Și care este obiectivul? 

B.C.: Obiectivul este câștigarea campionatului și promovarea în Liga a 3-a. 

Ciprian Amarandei: Domnule Cristea, și obiectivele din anii trecuți care au fost? 

B.C.: În primul an (n.r 2018-2019) au fost anumite greșeli tehnice pe care chiar mi le asum. Au început discuții cu jucătorii doar din Vaslui, dar ei erau legitimați la alte echipe. Am găsit soluția să aducem o mare parte din sportivi din Iași, fiind și mai ieftini, iar situația de atunci asta ne-a impus. În următorul an am avut ca obiectiv câștigarea campionatului, dar a venit pandemia, iar campionatul s-a încheiat înainte de retur. La vot, chiar și eu am votat ca Sporting să ne reprezinte la barajul de promovare în Liga a 3-a. În următorul an am participat la baraj împotriva unei echipe de Liga a 3-a, nu am făcut față, iar în sezonul următor au apărut problemele cu federația cu fuziunea pe care am făcut-o cu ASSFC Vaslui. La recomandarea federației am început fotbalul de la zero, Liga a 5-a, iar acum am promovat în Liga a 4 -a. 

Toma Enache, consilier PNL: Domnule Cristea, o colaborare cu domnul Amarandei chiar ar fi imposibilă. Avem cumva o echipă invincibilă? Nu ar fi bine să ne întărim un pic și să ajungem la îndeplinirea obiectivului ? Îl văd pe domnul Amarandei o persoană implicată, care își dorește foarte mult să lucreze cu noi. 

B.C.: Personal, nu am nicio problemă să lucrez cu absolut nimeni. În acest moment avem un staff stabilit, sportivii sunt deja cu contracte încheiate și așteptăm ședința AJF pentru stabilirea calendarului competițional. 

C.A.: Eu nu vin la CSM singur, vin cu o echipă de juniori 2004 de la LPS, coordonată de domnul Pană, care anul acesta a ieșit în primele 16 echipe din țară și care la meciul cu Rapid a strâns pe stadionul “Municipal” 1200 de spectatori. I-am ținut până acum încurcați datorită tergiversării domnului Cristea, iar anul viitor vor juca la juniori pentru că nu am primit niciun răspuns. 

Lucian Braniște: Domnul Amarandei, să nu mai faceți acuze la persoană. Domnul Cristea are un contract de mandat, este numit director acolo și are de realizat niște indicatori. 

C.A.: Am trimis adrese către domnul Cristea și anul trecut și acum doi ani, nici acum nu am primit răspuns, deși termenul era de 30 de zile. De aia spun că tergiversează, eu nu mint cu nimic. A tergiversa nu înseamnă că îl blamez, spun ce a făcut. 

C.A.: În actuala organigrama a clubului nu se regăsește niciun om de sport, niciun fost sportiv de performanță, un antrenor sau cineva care are legătură cu fotbalul. Toate deciziile se iau de către oameni care nu au legătură cu sportul, au alte calități, funcții, dar se ocupă de sport. Dacă un inginer, doctor… poate să se ocupe de sport și aici am terminat tot. 

Luminița Vârlan: Domnule Amarandei, ce înseamnă locul 16 în țară (n.r. făcând aluzie la faptul că jucătorii lui Amarandei nu sunt așa performeri) când există și Under 19? 

C.A.: Înseamnă o performanță pentru Vaslui, doamna Vârlan, pentru că e greu să ajungi și acolo. Domnul Chiochiu, cu grupa lui 2003, pe care s-a format scheletul echipei CSM, a ratat toate promovările, nu a ajuns nici măcar acolo. Acei copii de 2004 au și ei șansa lor, iar proiectul se baza pe ei. Dacă nu îi vrețI, nu e nicio problemă, o să meargă în altă parte.

Vasile Pavăl răspunde destul de anemic la acuzațiilor foarte serioase aduse de Amarandei CSM-ului

NECONVINGĂTOR… Vasile Păvăl răspunde plăpând la acuzațiile formulate de Amarandei, care mai cu perdea îl acuză că a îngropat fotbalul vasluian în ultimii cinci ani, deși s-au aruncat bani cu nemiluita în acest sport. Într-adevăr, echipa de fotbal a primit un buget destul de mare pentru Liga a IV-a, anul acesta, 100.000 de euro dar, comparativ cu ce primește handbalul (1 milion de euro), pare mic. “Și ca să vă dau câteva exemple că la CSM Vaslui se face performanță, domnule Amarandei. Handbalul, Liga Zimbrilor. Atletismul, medalii și performanțe. Fotbalul deja e pe obiectiv și ne dorim ca în 2024 să ne apropiem de Liga a 2 -a (sic!), pentru că Vasluiul nu poate să fie performant cu liga nu știu care. Ne dorim performanță și eu am fost cel mai aproape de FC Vaslui când a evoluat în Liga Națională. Am trudit mult și a fost un brand. Ne dorim, dar le construim pas cu pas. Nu avem noi, eu și cei din Consiliul Local nicio sferă de influență asupra acestui CSM, ci a fost finanțat să își realizeze obiectivele. Aveți proiecte bune, v-am susținut la orice activitate, dar nu pot rămâne cei 150 de copii să performeze aici. Sunt și celelalte cluburi. Până acum nu am avut, nu am auzit, să fie probleme la CSM Vaslui. Dacă dumneavoastră le-ați sesizat și considerați că nu a fost transparență, solicitați și o să primiți răspuns. “, a spus Vasile Pavăl

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

 1. Am mai avut echipe de fotbal care se bateau cu echipe de prima liga dar s-au pierdut pe parcurs. Tinerii se schimba cu timpul, fac facultati sa-si asigure un trai decent si un viitor. Nu are vasluiul bani sa tina o echipa in prima liga si nici sa plateasca salarii jucatorilor buni. Antrenorii gen Amarandei vor bani dar antreneaza cativa copii si gata, nu au experienta sa-i duca mai departe.

 2. Jandarmii nu mai au evenimente, nu au ce păzi, nu au activitate, au salarii de 5000 lei, se plâng de salarii mici, inventează evenimente și pontaje false, se poate verifica….fake…fake…

 3. Jandarmii nu mai au evenimente, nu au ce păzi, nu au activitate, au salarii de 5000 lei, se plâng de salarii mici, inventează evenimente și pontaje false, se poate verifica…faceți ceva fals…fake…fake…

 4. Se pare ca si d.nei Virlan îi place să,citească acelasi autor….o fi citit împreună cu Amarandei…un alt neavinit căruia nu.i mai ajung banii. Bani ..din banii publici dupa cum afirna !
  Doi căței care își apără osul !
  Virkan cr draqu a făcut oentru CSM ?
  Pentru sport in general ?
  O trompetista care cinta bine la ,,flaut,, iar acum se bate cu Amarandei pe ciolan !
  Poi ce va mai arata mai marilor sefi…ce se întîmplă în polivalrbta?
  Liberă sugetătoare, nimic mai mult !
  Dar se impune dom ‘ le ..puțină transparență!
  Mai bn ar spune despre transparența ei !
  Ar fi mai ,,cinstit ,,…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.