spot_img
spot_imgspot_img
13.1 C
Vaslui
28-mai-2024

Ambasadoare noua în Italia

- Advertisement -

PREZENTARE Miercuri, 12 iunie la Academia Românã din Roma a avut loc prezentarea oficialã a noului Ambasador al României la Roma, Dana Manuela Constantinescu, primitã cu flori si cu mari sperante de reprezentantii comunitãtii românesti invitate la eveniment.

În Italia, problemele pe care românii le au sunt dintre cele mai numeroase, de la prostitutie la prezenta a numerosi minori neînsotiti, de la problema discriminãrii românilor pe fondul episoadelor de violente fãcute de români si pânã la mediatizarea negativã a întregii comunitãti. Pentru rezolvarea acestor probleme România a desemnat pentru Italia o nouã ambasadoare.

Lipsa de coeziune si principiul “eu sunt cel mai bun” demonstreazã cât are de muncã ambasadoarea noastrã în Italia…

În cadrul întâlnirii, ambasadoarea a dat posibilitatea tuturor celor care au dorit sã ia cuvântul, sã expunã problemele comunitãtii din spatiul sãu. Ambasadoarea a fost mult mai atentã la problemele legate de prostitutie si mediatizarea negativã a imaginii românilor expuse de o simplã badantã (îngrijitoare), venitã sã vadã noua sa ambasadoare si s-o încurajeze în spirit de solidaritate femininã. Dorinta ambasadoarei de a face ceva cu adevãrat pentru românii din Italia se reflectã si în comparatia pe care ea a fãcut-o în raportul pe care doreste sã-l aibã cu românii: “ raportul nostru trebuie sã fie ca într-un cuplu: dacã eu mã supãr cu sotul meu si am ceva de spus, nu mã duc sã vorbesc cu Cristina la o cafea, dar vorbesc direct cu sotul meu si clarificãm problema”. Cu alte cuvinte, bârfele si lucrurile neclare si necinstite ambasadoarei nu-i plac. Sã sperãm cã românii vor sti sã lungeascã pânã la permanent “luna de miere” cu ambasadoarea.

Cine este Dana Constantinescu

Dana Manuela Constantinescu s-a nãscut în 1962, la Slobozia. Este inginer mecanic, a terminat Facultatea de Utilaje Tehnologice la Institutul de Constructii din Bucuresti, în 1986. Ulterior, a lucrat ca inginer pentru ca, din iunie 1992 pânã 2005, sã fie angajatã a Ministerului Transporturilor, unde s-a ocupat si de relatiile internationale ale institutiei. În 2006, Dana Manuela Constantinescu a fost numitã Ambasador al României în Slovenia, mandatul terminându-se anul trecut.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.