spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Ambasadorii județului Vaslui, premiați la Festivalul Concurs Internațional “Voiaj creativ” din Bulgaria

- Advertisement -
PREMIANȚI… Grupul folcloric “Mugurel”, Taraful “Fluieraș“ și Cvintetul instrumental “Acord” au participat la Festivalul Concurs Internațional “Voiaj creativ” din Bulgaria și s-au întors cu premii și trofee.

PREMII… Grupul folcloric “Mugurel”, Taraful “Fluieraș“ și Cvintetul instrumental “Acord” au înregistrat noi rezultate deosebite. Acestea au participat recent la Festivalul Concurs Internațional “Voiaj creativ” din Varna, Nisipurile de aur, Bulgaria și s-au întors cu premii și trofee. Alături de ele, a fost și tânăra formație de dansuri populare de copii “Codrenii” din satul Târzii, condusă de profesorul Ion Botnaru, dar și multe alte formații din Georgia, Moldova, Bulgaria, Serbia și România. Trofeul și locurile I au fost oferite de juriul internațional Grupului folcloric Mugurel și Grupului de dansuri “Codrenii”, iar premiul Grandi Prix – Tarafului “Fluieraș“ și Cvintetului “Acord”. De asemenea, au fost premiați și mai mulți interpreți individuali pe categorii de vârstă și instrumente muzicale. Astfel, Premiul I și medalii au primit Andrei Preda, Matei Lăzăreanu, Costan Gorie, Alexandra Arteni, Irina Ciovnicu, Paraschiv Luca, Irina Botnaru, Vlad Pogoceanu, iar Premiul III – Daria Crudu, Maria Cardoneanu, Sofia Vicol, Anisia Luca, Tiberiu Pogoceanu. “Aducem mari mulțumiri pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect Centrului Cultural Județean și Consiliului Județean, cu speranța ca acești mici interpreți, dar mari valori în municipiul nostru să fie sprijiniți în continuare de autorități”, a transmis profesorul Mihai Cornea.

Grupul folcloric “Mugurel”, Taraful “Fluieraș“, Cvintetul instrumental “Acord” sunt trei formații artistice pentru copii, din Vaslui, care s-au născut din dragostea românului față de frumos, față de folclorul autentic, din inițiativa și sub conducerea nemijlocită a profesorilor Maria și Mihai Cornea. “În ultimii ani, acești copii, fiind la a XII-a generație a formațiilor, au impresionat publicul din județul și municipiul Vaslui, din țară și peste hotare, au participat la diverse emisiuni de radio și televiziune. Vrea sau nu vrea cineva, acestor colective artistice trebuie să li se recunoască un palmares mai puțin comun altor formații similare din țară. Ei sunt ambasadorii cântecului românesc, o carte de vizită a României pe plan internațional și o filă în cartea de istorie a municipiului Vaslui”, a mai transmis profesorul Mihai Cornea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.