8.8 C
Vaslui
22-mart.-2023

Ambasadorul Cubei în România, oaspete special pentru administratia de la Vaslui

- Advertisement -

VIZITÃ La invitatia presedintelui Camerei Bilaterale de Comert România-Cuba, Ionel Constantin, si a conducerii Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã Vaslui, sâmbãtã, la Prefectura Vaslui, a fost organizatã o întâlnire a reprezentantilor administratiei locale si oamenilor de afaceri cu Nieves Ileana Hernandez Portales, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Cuba la Bucuresti. O întâlnire la care au participat oameni de afaceri din judetul Vaslui si specialisti din diverse ramuri economice, care a avut un singur scop: identificarea posibilitãtilor de cooperare între firme din cele douã tãri, pe fondul unei deschideri economice importante a Cubei cãtre Europa.

Nieves Ileana Hernandez Portales a recunoscut cã este pentru prima datã când ajunge în Vaslui. Înaltul demnitar cubanez a fost asteptat în sala de sedinte a Prefecturii de cãtre conducerea Consiliului Judetean, prefectul Andrei Puicã, primarul Vasile Pavãl, presedintele CCIA Vaslui, Ionel Constantin, mai multi directori de servicii deconcentrate. „Mã bucur cã este atât de multã lume aici, sincer nu m-am asteptat la o asemenea primire. Suntem aici la invitatia dlui Ionel Constantin, cu care am avut mai multe întâlniri. Sunt din noiembrie în România, iar prezenta mea aici este legatã de dorinta Republicii Cuba de a îmbunãtãti relatiile dintre cele douã Camere de Comert, dintre firmele care activeazã în cele douã tãri. Avem în spate 55 de ani de reforme, cu rezultate foarte bune în educatie si sãnãtate, dar sunt si multe alte domenii în care avem rezultate excelente. În ultimii trei ani, Cuba a demarat o reformã economicã, prin care adapteazã modelul economic trecut la noile cerinte si schimbãri. Avem rezultate foarte bune în biotehnologie, medicinã, transporturi, multe alte domenii. Sunt schimbãri importante în Cuba si vã asteptãm sã ne cunoasteti mai bine, vrem sã atragem oamenii de afaceri români în tara noastrã. Punem la dispozitie orice infrastructurã este necesarã pentru dezvoltarea afacerilor, un port nou de containere, Mariel, care a devenit deja o zonã de dezvoltare economicã. Sunt în acel port, acea zonã, un numãr de 23 de firme din toatã Europa, care activeazã cu rezultate bune. Cuba prezintã sigurantã, securitate, o asistentã judiciarã specializatã si ne dorim ca oamenii de afaceri din judetul Vaslui si din România sã investeazã în tara noastrã”, a spus ambasadorul Cubei. Presedintele Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu, a multumit demnitarului cubanez pentru vizita la Vaslui. „Mã bucur cã ati avut bunãvointa de a vizita zona noastrã. Mã tem, însã, cã regiunea în care suntem noi are destule trãsãturi comune cu Cuba, pentru cã avem o crestere economicã asemãnãtoare si nevoie de investitii. Din pãcate, investitiile nu au mai venit în aceastã regiune, în judetul nostru. Este un efort extraordinar pe care îl faceti. În zona dumneavoastrã vorbeati de multã sigurantã, pentru cã aveti vecinii americani, dar si noi avem sigurantã în zonã, de la rusi”, a spus oficialul de la CJ Vaslui, pentru a destinde atmosfera.

Ionel Constantin a promis sprijinul Camerei de Comert din Vaslui

Primarul Vasile Pavãl crede cã orasul Vaslui ar putea gãsi posibilitãti de cooperare, cu autoritãti din Cuba, alãturi de Camera de Comert si mediul de afaceri. „Noi, la Vaslui, avem o vorbã: cine vine o datã, sigur mai vine si a doua oarã pe aici”, a spus primarul Vasluiului. Ionel Constantin, în dubla sa calitate de presedinte al CCIA Vaslui si presedinte al Camerei Bilaterale de Comert România-Cuba, a promis tot sprijinul în realizarea unei misiuni economice, prin care oamenii de afaceri din tara noastrã sã vadã realitãtile cubaneze. „Avem o colaborare foarte bunã cu Excelenta Sa, ambasadorul Nieves Ileana Hernandez Portales, am avut mai multe întâlniri la Bucuresti si cred cã vom avea acea misiune economicã, în toamnã. Judetul Vaslui are o serie de firme de elitã, din domenii diferite, este o zonã în continuã transformare, din cauza fondurilor europene. Fac tuturor o invitatie, aceea de a vizita Cuba, e pãcat sã nu vedem o tarã cu o istorie si o culturã aparte”, a spus presedintele CCIA.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.